Jesse de Rooij wint Elite/Amateurs Bevrijdingsronde RWV De Spartaan 2019

Elite Podium

 

Na de Sportklasse Renners was het aan de Elite / Amateurs om het stokje over te nemen. Een wedstrijd over 51 rondes, zo’n kleine 75 kilometer in totaal. Daar waar de eerste wedstrijd onder zeer natte omstandigheden werd gestart kregen de Elite en Amateurs te maken met een snel opdrogende baan en een opstekende wind.

Vanuit de start was het nog even wennen voor de renners, maar al gauw konden de bochten vol aangevallen worden en werd het 72 koppen tellende peloton op een lint getrokken. Op de aankomststrook stond de wind pal mee wat de snelheden tot tegen de 60km/uur liet oplopen. In het begin leek er al snel een groep van zo’n acht renners weg te rijden. Ze hadden er een stevig tempo in zitten terwijl het gat naar een kleine 100 meter ging. Het mocht niet baten, het peloton kwam er uiteindelijk weer bij en alles kwam samen.

Niet dat dit een teken was dat het rustig aan gedaan kon worden. Aanval na aanval regende het, kleine groepjes, eenlingen, duo’s, van alles probeerde het, maar geen enkele groep die de zegen kreeg. Achterin het peloton waren het vooral de amateurs die het lastig hadden en alles op alles moesten zetten om maar niet te hoeven lossen. Het ging smerig hard en viel nooit stil aldus een van hen. Ondanks al dit elite geweld konden Robbert Schaap, Mark van Velthoven en Joeri van Delft namens de Spartaan goed meekomen en lieten ze veelvuldig hun gezicht vooraan zien om maar mee te zijn als de slag toch viel.

Die slag viel ook uiteindelijk, het gebeurde ook hier in de laatste rondes. Met nog een ronde of vijf te gaan rijden er acht man weg. Daarachter werd er gelijk goed afgetopt door de renners die een mannetje mee van voren hadden. Ze kregen de zegen en mochten het gaan uitvechten in een sprint. Die sprint kwam er en daarin was overduidelijk dat Jesse de Rooij de rapste was. Achter hem was het Daan Switters tweede en wist Jochem Kerckhaert beslag op de derde plaats te leggen.

Top 3

1 – Jesse de Rooij
2 – Daan Switters
3 – Jochem Kerckhaert

Beste Amateur
5 – Job van der Wal

Spartaan renners (die zijn gefinished)

11 – Joeri van Delft
16 – Mark van Velthoven
43 – Robbert Schaap

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Jesse de Rooij wint Elite/Amateurs Bevrijdingsronde RWV De Spartaan 2019