Edward Sol wint Bevrijdingsronde van Rijswijk bij de Sportklasse

SportklassePodium03

Onder natte omstandigheden gingen deze ochtend (5 mei Bevrijdingsdag) een kleine 70 renners van start voor hun Sportklasse wedstrijd bij De Spartaan. 31 rondjes van 1,43 kilometer stonden er voor de heren op het programma alleen helaas niet bepaald onder stralende omstandigheden. Bij het startschot brak er een hagelbui uit die het voor de renners nog net even wat uitdagender maakte.

Vanuit de start zagen we Jan Sachtleven van RWV De Spartaan gelijk weg demarreren, hij nam een kleine voorsprong op het peloton en kwam zodoende de eerste rondes als eerste door. Wegrijden deed hij niet maar zijn actie had wel als gevolg dat het hele peloton op een lang lint ging en het achteraan al serieus aanpoten was. De nattigheid deed de rest, de ene renner gaat nu eenmaal makkelijk de bocht door dan de ander, als het nat is. Vooraan zagen we dan ook veel renners die de regen wel lekker vinden. Peter Fils, Edward Sol, Teun Veken, André Mook, Ward Koster en Casper Veltenaar om maar wat namen te noemen gingen soepeltjes door de bochten en konden het tempo bepalen.

Achterin was het een slagveld in het peloton, het brak op meerdere plekken en zodoende waren er voor de toeschouwers altijd wel groepen renners te zien. In de voorste groep zagen we een opvallend makkelijk rijdende Edward Sol. Hij pakte makkelijk de puntjes voor de leiderschap prijs mee en ook in menig premiesprint wist zijn prijsje mee te nemen. De wedstrijd leek in een plooi te vallen waarbij er een 30-tal renners in een grote groep naar de finish zouden rijden. Dit was echter niet iedereens plan. Met een ronde of vijf te gaan reden er zes renners weg en wist er niet veel later nog een aan te sluiten. Zeven man weg en dat zonder een Spartaanrenner erbij. Guido en André probeerde het gat nog te dichten namens de Spartaan maar het was net te groot en de energie was weg.

In een enerverend slot zagen we een sterke Ward Koster uit de groep weg demarreren. Edward Sol was bij de pinken en ging in zijn wiel mee. In de laatste ronde bij het opkomen rechte stuk trok Ward de sprint aan.  Edward kon goed mee en uiteindelijk makkelijk over hem heen gaan, in zijn kielzog nam hij Chris Maas ook nog mee. Ward zag zijn goede benen uiteindelijk op P3 stranden.

Edward had het na afloop over een mooie race waarbij de omstandigheden helemaal zijn kant op kwamen. Hij kon heel de tijd attent van voren zitten zonder dat het echt energie kostte. Doordat het wind mee was op het rechte eind en de benen goed, kwamen de punten voor de leidersprijs makkelijk. Of dit verstandig was wist hij niet, maar zodra hij had gezien dat Teun Veken wat naar achter was gezakt besloot hij er voor te gaan. Door het attent van voren rijden zat hij ook telkens mee in de ontsnappingen, helaas kregen die de zegen niet en leek het af te stevenen op een massasprint. Echter voor Edward onverwacht viel er vijf rondes voor het eind toch een gat wat niet meer dicht gereden werd. Iedereen zat waarschijnlijk stikkapot. Met nog een ronde te gaan zag hij Ward er -uit z'n wiel- er vandoor gaan.  Edward sprong mee en konden weg blijven. Doordat Ward zo ontiegelijk hard door bleef stampen kon Edward er met de overwinning vandoor gaan. Aldus Edward naar afloop over de wedstrijd.

Top 3:

1-      Edward Sol

2-      Chris Maas

3-      Ward Koster

Uitslagen van de Spartaan renners die de finish hebben gehaald

10 – Jan Sachtleven

13 – Hans Bal

14 – André Mook

23 – Guido Smit

25 – Jeroen Wieringa

29 – Pieter Bekker

33 – Harmen Land

37 – Niels Brouwer

41 – Eibert van ’t Hof

49 – Mark van der Weide

50 – Richard Schouten

51 – Lars van der Salm

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Edward Sol wint Bevrijdingsronde van Rijswijk bij de Sportklasse