Clubkampioenschappen RWV De Spartaan 2018

CK-peloton

Zondag 30 september 2018 was het weer zo ver. Op deze dag werd er voor de enige kans van het jaar om je zelf club kampioen te mogen noemen gestreden. Ruim van te voren werd aangekondigd, maak je agenda leeg, schuif je afspraken op, zorg dat je getraind hebt want als je ook maar een beetje ambitie hebt moet je er bij zijn. Het CK was er door leden en voor leden. Sirik en Doris hadden de organisatie op zich genomen en werden gesteund door de vele vrijwilligers (Ernesto, Gerrie, Truus, Wim, Daniel, Jaap en al die andere die ik nu nog vergeet).

Het CK zou in diverse categorieën worden bestreden, te weten: Nieuwelingen, Junioren, Basisleden, Elite-Belofte, Sportklasse en Amateurs. Niet elke categorie was even druk bezet waardoor het voor sommigen een kwestie van uitrijden was terwijl anderen met het mes tussen de tanden moesten gaan strijden. Een gevolg daar weer van was dat iedereen gelijktijdig zou gaan starten en uiteindelijk ook gelijktijdig zou gaan finishen. Een grote groep met diverse wedstrijden in een wedstrijd. Mooi hoor.

Het weer zat mee, het was prima koers weer. Een zonnetje, een windje, net geen 15 graden. Heerlijk. Nou ja heerlijk, eenmaal op de fiets bleek de wind flink te waaien op het holletje, terwijl hij op het rechte stuk voor je gevoel amper mee stond.

De wedstrijd, het startsein was nog niet gegeven of Joeri van Delft vloog er vandoor. Hij kreeg 3 man mee en achter hem werd door de nieuwelingen en junioren een beetje getwijfeld. Je hoorde ze denken, moeten we daar gelijk zo hard achteraan. Arnoud en André zagen het gebeuren en besloten wel gelijk te gaan rijden en zo fietste ze alsnog dat gat dicht. Niet dat na de hernieuwde aansluiting er vervolgens rust kwam, het bleef aanvallen regenen en de wind leek niet te bestaan. Als er na een aantal rondes 5 man weg rijden met volgens mij Joeri, Christiaan, Arnoud, Martijn en Jan brak er toch wel enigszins paniek uit. Een paar van die mannen kunnen namelijk best een portje tijdrijden zo hadden ze gister bewezen en eenmaal weg moet je ze toch maar weer terug zien te pakken.

Het duurde even maar de organisatie kwam opgang. In het peloton zaten ook nog genoeg goede mannen en als die gewoon netjes gingen draaien en het tempo hoog zouden houden dan was de hoop nog niet vervlogen. Zo gebeurde ook en na een viertal rondes werden de heren weer ingerekend. Misschien ook mede door de wind want die leek hoe verder de koers zich ontvouwde hoe harder te waaien. Hierna besloot de afdeling 50+ eens even aan de boom te rammelen. De overal winnaar van het 50+ klassement Hans Bal en spurt kanon Peter Fils trokken er gezamenlijk op uit. Het peloton aarzelde een beetje en gaf de heren wat ruimte. De voorsprong werd een kleine 60 meter maar meer ook niet. Om vervolgens die voorsprong na 3 rondes weer in te leveren. Ook hier verloren de mannen veel tijd op het stuk wind tegen en konden ze het niet volhouden.

Alles weer compleet, nou ja niet alles, niet iedereen en niet elke categorie kon het tempo bijhouden. Geen schande want met deze wind en zoveel A mannen van de ZAC er bij gaat het toch allemaal net even wat sneller, of kost het in ieder geval meer inspanning. Hier en daar werd er vooraan nog een speldenprik gegeven maar niemand reed meer echt weg. De aankondiging dat er nog maar 3 rondes hoeven te worden gefietst voelden dan ook eigenlijk wel als een verlossing. De meeste verlangde naar het eind wat ook gelijk het einde van het seizoen zou betekenen. Met nog 1,5 ronde te gaan probeerde Wouter Wissema te ontsnappen, met een demarrage pakte hij een paar seconden alleen ook hij liep of beter gezegd fietste tegen de factor tegenwind aan. Voor het opdraaien van het rechte stuk zat iedereen weer in zijn wiel.

Nog 1 ronde te gaan, de bel luidt, Joeri neemt de leiding maar houdt nog in. Niemand wil echt op kop fietsen, toch gaat het tempo gestaag omhoog want van achteruit wil iedereen wel naar voren. Op het stuk wind tegen fietst Christiaan op kop, hij pakte zojuist de leiding door hard onderdoor in de bocht te komen. Op het rechte stuk gaat Kevin alvast harder fietsen en Christiaan voorbij, dit is het sein voor Hans Bal om naar voren op te rukken. André Mook zit ondertussen ook goed vooraan. In de laatste bochten rijdt Joeri op kop. Nog voor de aller laatste bocht gaat Hans de sprint al aan, hij knalt Joeri voorbij daarachter zitten Kevin, André, Jan, Guido en de rest. Kevin kan het wiel van Hans en Joeri niet houden, geen schande want hij reed gister nog het NCK. Hans trekt vol door, Joeri kan makkelijk volgen en sprint vervolgens met het snelheid van het licht uit zijn wiel. Achter hen nadert André hard op Hans. Tot aan de streep werd er vol doorgetrapt echter was Joeri wederom ongenaakbaar. Joeri van Delf wint voor Hans Bal en André Mook in de algemene uitslag. In de categorieën is de uitslag als volgt:

Nieuwelingen:

CK-Nieuwelingen

1)      Noah Cinjee

2)      Daan Hilbers

3)      Floris Pereboom

 

Junioren:

CK-Junioren

1)      Tijn Voerman

2)      Wouter Wissema

 

Basisleden:

CK-Basisleden

1)      Dennis van der Velden

2)      Daniel El Helou

 

Elite/Belofte

CK-Elite

1)      Kevin Hulsker

 

Sportklasse

CK-Sportklasse

1)      Hans Bal

2)      André Mook

3)      Guido Smit

 

Amateurs

CK-AMA

1)      Joeri van Delft

2)      Jan Sachtleven

3)      Martijn Wiggers

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Clubkampioenschappen RWV De Spartaan 2018