Hans Bal wint Veteranen 50 plus klassement.

HansBal03

Het veteranen wielrennen zit in de lift. Elk jaar verwelkomt de landelijke competitie voor renners in de leeftijd 50 jaar en ouder meer deelnemers. In 3 klasse (50+, 60+ en 68+) strijden de deelnemers voor de eind overwinning. Ook onze Spartaan renners doen al vele jaren mee maar tot nu toe had nog geen enkele Spartaner de eindoverwinning op zijn conto kunnen bijschrijven. Tot 2018. Vanaf nu bekend als het jaar van Bal.

Hans Bal had in 2018 veel wielrenplannen. 1 daarvan was er om lekker veel wedstrijdjes in de 50+ reeks te gaan fietsen. Het klassement was nog niet eens zo zeer zijn doel. In 2017 werd hij tenslotte al eens 4e in het eindklassement. De ambities voor 2018 waren vooral het koersen met en tegen leeftijdsgenoten en dan in die wedstrijden bepalend kunnen zijn. Vanaf de eerste wedstrijd zat Hans er lekker bij. Top 10 rijden lukte altijd wel en zo kwam hij al snel bij de eerste 3 van het klassement. Aan een eind overwinning dacht Hans nog niet. Tot en met juli stak Hans van Eijk er ver boven uit, Van Eijk won regelmatig en stond met een ruime voorsprong boven aan.

Om de overal competitie te winnen kan je geen steken laten vallen. Elke wedstrijd telt mee en met meer als 40 zijn dat er dus veel, niet starten is geen optie en zo ging Hans heel het land door. Koers na koers na koers. Soms wel 3 in een week. Keer op keer stond Hans er en wist hij punten te scoren. Hans Bal liet geen steken vallen daar waar Hans van Eijk, de gedoodverfde favoriet in 1 keer een aantal koersen oversloeg. Langzaam liep Hans met zijn top 5 plekjes de achterstand in en nam hij de koppositie over.

2 keer wist Hans op het hoogste treetje van het podium te staan. In Veenendaal en Gouda kwam hij na een machtige spurt als eerste aan waarbij Hans het meest tevreden terug kijkt op Gouda. Dat was een KNWU koers waarbij alle toppers aanwezig waren en die hij er allemaal oplegde. Vanaf dat moment begon Hans ook echt in de eindoverwinning te geloven. Het besef kwam er, hij kon deze competitie winnen.

HansBal02

Hans eerste in Gouda

Tot dit weekend was het nog spannend. Frank Nijssen zou nog terug kunnen komen. Met nog 2 wedstrijden te gaan (Rotterdam en Lisse) was het aan Hans om al in Rotterdam de boel veilig te stellen. In Rotterdam waren er 5 mannen voor uit maar dat deerde Hans niet. Frank zat er niet bij. In de eindsprint wist Hans 7e te worden, maar belangrijker, hij zat voor Frank en dus liep zijn voorsprong nog verder uit. Hans was veilig. De buit is binnen. Starten in Lisse was niet meer nodig, gelukkig maar want het beloofde een zeiknatte regenrace te worden. Hans wint de veteranen 50+ competitie. Een prestatie die geen enkele Spartaan renner tot nu toe had gepresteerd. Hans van harte gefeliciteerd met deze unieke overwinning.

HansBal01

Hans in aktie in Rotterdam

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Hans Bal wint Veteranen 50 plus klassement.