Tom de Vreede wint in Alphen, Robbert Schaap pakt leiding in Bollenstreek

Vandaag dubbel succes voor onze Spartaan renners. In de ronde van Alphen aan den Rijn, dit jaar op het club parkoers van Avanti, was het wederom Tom die aan het langste eind trok. De koers werd gedicteerd door de wind, menigmaal ging het op de kant wat het peloton steeds verder deed uitdunnen. Met nog een paar rondes te rijden trok Tom eens flink door en zette alles op het kantje. 3 man konden volgen en de andere goede mannen reageerden te laat. De heren werkte goed samen en al gauw groeide de voorsprong op de rest van het peloton. In de beslissende eindsprint was Tom veruit de sterkste en stond daardoor wederom op het hoogste treetje van het podium.

Alphen-Podium

In Hillegom stond Robbert Schaap aan de start, deze wedstrijd telt mee in het Bollenstreek klassement. Eerder werd Robbert 2x tweede (Noordwijkerhout en Voorhout) en stond daardoor gedeeld eerste met Marco Kuijvenhoven. Marco had echter gister de winst in Voorhout en mocht daarom de leiders trui aan maar als het aan Robbert zou liggen zou dat niet voor lang zijn. In Hillegom was het hollen of stilstaan, met zo’n scenario draait het meestal uit op een massasprint. Alleen 2 rondes voor het eind piepte Jorrick Boshove er tussen uit, het peloton liet hem gaan en zo doende was het sprinten voor plek 2. Robbert werd hier 6e maar meer belangrijker was dat Marco 9e werd en zo de leiding aan Robbert verspilde.

Met nog 1 race te gaan staat Robbert Schaap 2,5 punten voor op Marco Kuijvenhoven en 3 punten op Dennis Souverein. Dat beloofd een spannende ontknoping op zondag middag 23-9 in Lisse te worden. Robbert kan dan iedereen zijn support goed gebruiken. Is het niet in het peloton dan is het wel langs de kant. Kom dus allen en support Robbert.

Schaap01

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Tom de Vreede wint in Alphen, Robbert Schaap pakt leiding in Bollenstreek