Joeri van Delft sprint naar winst in Gouda, Hans Bal pakt overwinning bij de Maters 50+

Gouda-Finish

Deze laatste zondag van de maand augustus stond in het teken van het wielerfeest bij Excelsior Gouda, beter bekend als Excelsiors Wielerdag. Op de wielerbaan van Excelsior waren er diverse verschillende wedstrijden georganiseerd. In de ochtend trapte de Sportklasse renners en Amateurs 40+ af voor 50 kilometer, daarna mochten de Amateurs voor hun wedstrijd over 60 kilometer. Verder waren er nog wedstrijden voor basisleden en zouden de Masters het wielerfeestje afsluiten.

Bij de amateurs was het een gesloten wedstrijd. Aanvallen bleken niet te lonen door de aantrekkende wind die vooral op start finish vies tegen stond. De ontsnappingen die er waren werden door een Junior renner (had zijn zinnen op de leiders prijs gezet) dicht gereden. In de Koers probeerde Spartaan renners Joeri van Delft en Martijn Wiggers het nog even maar meer als 20 meter voorsprong kregen ze niet. Alles bleef bij elkaar.

Met nog 3 rondes te gaan zorgde Joeri van Delft dat hij goed van voren bleef, ergens had hij namelijk de verwachting dat een groepje zou proberen weg te rijden. Voorin zit je dan op pole position om mee te springen. Het was duwen en trekken om van voren te blijven. Een spelletje wat Joeri maar al te goed verstaat, er gebeurde veel maar niemand reed weg. Als 1 geheel denderde het peloton de laatste ronde in. Joeri verschafte zich een uitstekende uitgangspositie voor het laatste rechte stuk. Hij duikt als eerste de laatste bocht in, een renner duikt onderdoor, Joeri pakt zijn wiel, eenmaal uit de bocht valt de renner stil en gooit Joeri een powersprint uit die de rest liet stofhappen. Hij pakt al gauw een voorsprong en niemand komt in zijn wiel. Joeri wint Excelsiors Wielerdag bij de amateurs. Martijn Wiggers werd uiteindelijk 21e.

In de masterkoers aan het eind van de dag wist Spartaan renner Hans Bal met een ferme eindsprint de overwinning te pakken en zo zijn leidende positie in het 50+ klassement te verstevigen. Bij de Sportklasse / Amateurs 40+ koers wist Jeroen Wesselius met een 9e plek zich nog net in de top 10 te wurmen, Jan Gudde legde beslag op een 13e plek, André Mook eindigde als 16e en Harmen Land als 24e.

Foto's volgen nog

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Joeri van Delft sprint naar winst in Gouda, Hans Bal pakt overwinning bij de Maters 50+