Glenn volgt zichzelf op in Noordeloos

Noordeloos2015-2

Afgelopen maandag (3 augustus) wist Glenn zichzelf op te volgen als winnaar van de Ronde van Noordeloos!

De vaak succesvolle Tacx-equipe kon dit succes goed gebruiken, want voor Spartaanse begrippen was er al een tijdje niet meer gewonnen, na een reeks succesvolle meerdaagsen was de fraaie zege vanTom de Vreede in Middelharnis alweer bijna 1 maand geleden.

Noordeloos staat te boek als een klassiek criterium rondje, op een uiterst kort rondje (800 meter!) biedt het alles wat een criterium kan bieden op de vierkante meter. Combinatie van asfalt en steentjes, fraaie, alsook lastige bochten en een ruim aanwezig publiek.

In een niet al te groot veld stond een sterke afvaardiging van de hemelsblauwen aan de start: Coen van den Berge, Eibert van't Hof, Henk de Jong, Glenn van Nierop, Erik de Niet en Robbert Schaap (vorig jaar nog 5e). Maar in het veld wel veel kwaliteit, zo moesten we de degens onder meer kruisen met Imo de Pruijssenaere (winnaar Omlooop van Rijswijk), Erik Dekker, Bram Mens, Pim Achterkamp, Lieven Anthonisse, Elmar van Hoorn en zo nog enkele toppers. Maar er lag nog een tegenstander uit een andere hoek op de loer; de verstrengende hitte van maar liefst 29 graden, slechts doorwaden door een licht briesje.

Noordeloos2015-1Al in de beginfase wordt er vooraan goed doorgetrokken, wat al gauw de deur achteraan open zet. Maar dat is niet voordat er al in de eerste ronde een valpartij veroorzaakt werd, waarna ondergetekende helaas al de strijd moest verlaten.

Er ontstaan verschillende kopgroepen met de sterke mannen. Maar het 'peloton' houdt ze in zicht. Ondertussen verdelen Erik Dekker en Pim Achterkamp de meeste premies. Uiteindelijk scheurt het peloton in 3-4 groepen uiteen, met de Spartanen allemaal present vooraan, met een ferme inspanning wist namelijk ook Coen zich daar nog weer bij te rijden.

Maar het valt dan toch weer uit elkaar, met als enige constante factor dat er telkens wel een man of 10-15 weg is in verschillende samenstellingen, met telkens wel een paar Spartanen erbij. Op zijn tijd vallen er wat renners af, maar sluiten er ook weer anderen aan. Na zo'n 40 km koers lijkt de kopgroep dan gereduceerd tot 10 man met Glenn en Robbert erbij. Met ondermeer Pim Achterkamp en Bram Mens weet dan Erik ook nog weer aan te sluiten in de finale. Op 14 man heeft de Spartaan dan 3 man mee. In de laatste 4 rondes waagt Glenn zijn kans en krijgt Elmar van Hoorn (Ahoy) met zich mee en de 2 slaan een mooi gat.  In een klein groepje daarachter rijden Henk en Coen dan nog voor plaats 15.

Noordeloos2015-3Enkel Erik Dekker weigert zich neer te leggen bij de situatie en gaat solo in de achtervolging op de leiders. Maar Glenn laat zich de zege niet meer afpakken en volgt zo dus zichzelf als winnaar op. Erik Dekker wordt nog wel 2e voor Elmar van Hoorn. op 8 seconden wint Robbert Schaap de sprint van de overgebleven kopgroep voor plaats 4. In deze groep ook Erik die 8e wordt. Daarachter neemt Coen het heft in handen in de slotronde, waarna Henk (17e) en Coen (18e) ook in de prijzen weten te rijden.

Verslag: Eibert van't Hof

Foto's: Fotokoos

Noordeloos2015-4

 

 

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Glenn volgt zichzelf op in Noordeloos