Christa Nelck betreedt hoogste trede

Christa Nelck betreedt hoogste tredeBij de KNWU mountainbike wedstrijd voor de jeugd in het Limburgse Beesel betreedt Christa Nelck (categorie 4) op zaterdag 30 mei voor het eerst in haar carrière de hoogste trede van het podium. Na een spannende doch overtuigende strijd gaat de Spartaanse er met de eer vandoor.. Het hele seizoen zagen de toeschouwers het gat tussen Nederlands Kampioene Annemoon van Dienst en Christa Nelck iedere week kleiner en kleiner worden, en het harde werken werd deze week ook beloond in de uitslagen.

 

Op een droog en zanderig parcours had Christa geen droomstart, maar toch kon ze snel aansluiting vinden bij haar concurrenten en zo kroop ze heel stilletjes in het achterwiel van Annemoon. Deze werd nerveus van het gemak waarmee deze Spartaanse naar haar toe was gereden en voelde de hete adem in haar nek. Christa bleef geduldig en vakkundig zitten waar ze zat.

Tot het moment waarop Annemoon een cruciale stuurfout maakte. Christa wist dat dit hét moment was en deed er meteen een tandje bij en zo vertrok zij zonder om te kijken bij haar vandaan. De Spartaan reed zichzelf al vrij snel naar een ruime voorsprong op haar directe concurrente. Ze kon het zelf bijna niet geloven en in de laatste ronde begon ze de overwinning al te ruiken. In de laatste ronde kwam ze na contact met een mannelijke concurrent nog even ten val. Gelukkig had ze op dat moment zo een grote voorsprong opgebouwd dat zelfs een schuivertje de overwinning niet in de weg heeft gestaan. Ze werd de eerste dame die over de meet kwam, en moest slechts vier jongens voor laten gaan.

Op 6 juni rijdt een aantal jonge mountainbikers nog een wedstrijd in Wijchen (Gelderland), waarna op 13 juni het Nederlands Kampioenschap zal plaatsvinden in Arkel . Het moge duidelijk zijn dat deze overwinning voor Christa op een goed moment is gekomen.

Christa Nelck betreedt hoogste trede

 

 

 

 

 

U bevindt zich hier: Jeugd Nieuws Christa Nelck betreedt hoogste trede