ADD Arbo Zomer Avond Competitie 4 aug 2020– "Vet is Macht": sprinter Peter Fils klopt Joeri van Delft

Peter Fils en Hans Bal roepen het al jaren; "Vet is Macht". Wil je echt hard kunnen sprinten heb je ten eerste massa en ten tweede benen als boomstronken nodig. Die boomstronken zijn nodig voor de benodigde Wattjes en de massa om het op de pedalen over te brengen in plaats van je zelf de lucht in te zwiepen. Sta je als sprinter dus een beetje dikkig (lees: je hebt wat extra vetjes) dan is dat niet erg want Vet is Macht. Dat deze theorie niet zomaar uit de lucht kwam vallen bewees Peter Fils wederom door ook deze ZAC in de sprint Joeri van Delft er voor de tweede keer op te leggen.

Het was deze avond niet helemaal het koersverloop waarop we hoopte bij de Spartaan. Een nare valpartij op een ongewone plek deed het peloton besluiten om de race even te neutraliseren en daarna weer te herstarten. In het A-peloton gleden namelijk een paar man onderuit met als gevolg een grote breuk in het peloton (vooraan bleven ze namelijk doorrijden) en onduidelijkheid over of iedereen wel van het asfalt af was.

Deze herstart zorgde ervoor dat er daarna een koers ontstond waarbij de ene ontsnapping na de andere op poten werd gezet maar dat het geen enkele groep renners lukte om langer dan twee rondes uit de greep van de rest te blijven. Als ontsnappen dan ook niet lukt wordt het sprinten. Deze begon al twee rondes voor het eind waarbij het peloton op een lint ging. Vooraan bij de eerste 15 werd druk gestreden om het beste plekje voor de sprint op te eisen. Eenmaal dat het peloton de laatste bocht nam en de finishlijn lonkte was het Peter Fils die de meeste Powerrrrr kon ontwikkelen en als eerste over de finishlijn kwam. Joeri van Delft moest genoegen nemen met een tweede plek en supertoerder Tim de Koning (zijn eigen woorden) legde beslag op plek 3 in dit sprintersbal (wederom ook zijn eigen woorden)

Bij de B zien we ook een compleet peloton wat in de laatste drie rondes uit elkaar is getrokken. Met drie slotrondes van boven de 45 gemiddeld wordt de finale daar net zo hard gespeeld als bij de A. Van een echte massasprint kunnen we dan ook niet meer spreken. Voor plek 1 en 2 was het echter wel close. Mario Lagerwerf trok hier aan het langste eind voor Ragiel Wildvank en Joost Giesen.

De klassementen zijn weer bijgewerkt. Bij de A zijn er wat mensen tussen geschoven. De Mylaps uitslag klopte niet door de valpartij. De renners waarvan we zeker wisten dat ze hoger waren geëindigd dan in Mylaps stond weergeven hebben we een aanpassing gedaan.

Klassementen kunnen hier gevonden worden:

https://www.despartaan.nl/activiteiten/zomeravondcompetitie/algemeenklassement.html

Wederom weer met dank aan onze sponsor die de ADD Arbo ZAC mogelijk maakt.

https://www.add-arbo.nl/

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ADD Arbo Zomer Avond Competitie 4 aug 2020– "Vet is Macht": sprinter Peter Fils klopt Joeri van Delft