Eindstand ZAC 2018

ZAC-Apod-klein

Het duurde even maar hier is die dan. De eindstand in de Zomeravond Competitie van 2018. Wat werd er nog gestreden in de laatste race. Bij de A’s leek de wind er niet toe te doen en de snel invallende duisternis de renners juist extra aan te sporen om nog meer tempo te maken. Het was een koers in een koers. Met man en macht probeerde men weg te rijden maar de gaten werden uiteindelijk weer gedicht. Brommers Tom de Vreede, Bram Mens en Kees Pameijer probeerde het genoeg maar ja dan waren er weer mannen als Tim de Koning en Jerry Suyker die het alsnog dicht reden.

André en Erik zaten elkaar te beloeren. Reed Erik weg dan zat André in zijn wiel. Sprong André mee in de kopgroep dan reed Erik dat weer dicht. Uiteindelijk keken ze zo erg naar elkaar dat ze samen voor een serieuze breuk zorgden in het peloton. Dit tot ergernis van andere renners die uiteindelijk maar het gat weer dicht reden. Met nog 3 rondes te gaan kreeg Erik hulp troepen. Mark van Velthoven schoof naar voren en Robbert Schaap drukte André uit Erik zijn wiel. Zo zorgde ze ervoor dat Erik vlak voor de laatste ronde kon wegspringen terwijl André werd opgehouden door Robbert. Vervolgens piloteerde Mark Erik een heel eind op weg en zo leek Erik makkelijk naar de zege te rijden. Alleen de wind was toch wel slopend geweest en Erik viel stil. De ene renner na de andere vloog over hem heen. André vocht erachter voor zijn plek en kwam steeds dichterbij. In de laatste meters bleek vooraan Tom de Vreede te winnen voor Maxim Harteloh en Bram Mens. Erik de Niet wordt 5e en André Mook 10e. Het gat van 5 punten was hiermee precies overbrugt en eindigen beide heren gelijk in punten. Wat de reglementen nu precies zijn bij deze stand, daar zijn we niet ingedoken. André vond dat Erik dan derde was want hij had in ieder geval 1 ZAC gewonnen.

Eindstand is derhalve:

Pos

Naam

Totaal

1

Joeri van Delft

319

2

Martijn Wiggers

278

3

Erik de Niet

224

4

André Mook

224

5

Mark van Velthoven

163

ZAC-Apod-klein

Het A podium, helaas ontbrak Joeri maar met Martijn (links) (2), Erik (midden)(3) en André (rechts)(4)

 

Bij de B’s bleef alles compleet en was het sprinten geblazen. Hans Meerbeek kwam zijn sprintersbenen weer eens laten zien en won voor Jurn Bezemer en Joost van Giesen. In het klassement gebeurde niks. Alle renners waren er, iedereen reed uit dus iedereen behield zijn positie.

Eindstand is derhalve:

Pos

Naam

Totaal

1

Noah Cinjee

280

2

Daan Hilbers

253

3

Stef Voermans

216

4

Floris Peereboom

198

5

Siep Roes

197

ZAC-Bpod-klein

Het B Podium met Noah in het midden (1), Daan (links) (2), en Stef (rechts) (3)

 

Volledig klassement is te vinden via:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Uhnw1p5uyTITAT0nqQjPZyob-KHTjJyLaAw_jXdgMUo/edit?usp=sharing

 

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen Eindstand ZAC 2018