ZAC nr 23 en 24. Joeri van Delft blijft heersen

Het zal u niet ontgaan zijn dat het verslag van vorige week was achtergebleven. Onder getekende voelde zich niet zo heel erg lekker tijdens de 23e ZAC en moest ziek uitstappen, vervolgens rolde er die avond niks meer uit de vingers en bleef u in het ongewis. Daarna ging de focus naar de omloop van het Zuiderpark en voila, geen informatievoorziening, excuses daarvoor.

Een korte resume. 1 week geleden (28-8) was het druk bij de Spartaan, Ahoy was gesloten en zodoende was er een groot pack groene ridders te fiets. Dit betekende dat de A-groep werd gemarteld in een constant ijzingwekkend hoog tempo wat menig renner deed sneuvelen. Aan het eind van de koers bleek Joeri van Delft wederom de snelste te zijn voor Maxim Harteloh en Ahoy renner Alaister Carr. Bij de B’s ging René Lievaart voor Joost van Giesen en Jorris Keller met de winst aan de haal.

Deze dinsdag (4-9) konden we wederom een mooi peloton renners verwelkomen met heel wat snelle mannen. Bij de A’s werd de koers wederom hard gemaakt. Niet iedereen had goede benen, het statenkwartier en het zuiderpark hadden er bij sommige duidelijk ingehad was het niet het fietsen dan misschien wel de derde helft. Terwijl anderen (Martijn Wiggers) in topvorm zijn en bij voorbaat verkondigde dat ze de boel aan bonken zouden gaan rijden.

Bij de eerste keer passeren van de B’s splitste de groep al, vooraan werd er alleen niet samengewerkt en alles kwam weer samen. 20 minuten later op het moment dat het b peloton wederom in zicht kwam ging de gaskraan weer open. Een groep reed weg met daarachter een hoop versplintering in de renners. Div mannen probeerde het nog maar uiteindelijk kon alleen Erik de Niet nog de oversteek maken. De rest kwam in een tweede peloton erachter.

De kopgroep mocht sprinten voor de winst en hoe kan het ook anders was het Joeri van Delft die de rapste benen had. Mark van Velthoven was best of the rest met een tweede plek en Tim de Koning mocht het podium completeren.

Bij de B’s waren een hoop aanvallen maar uiteindelijk kwam alles weer samen. Vanuit 1 peloton werd er gesprint en was het Jurn Bezemer die de rapste benen had. Noah Cinjee werd tweede en Joost van Giesen derde.

Dan de klassementen want met nog 2 ZAC’s te gaan lijken die langzaamaan wel in de plooi te zijn gevallen. Helaas zijn de online klassementen niet helemaal correct door de issues die we hebben gehad met de vaste rugnummers, echter zijn deze op de achtergrond wel bij gehouden. Hierin zien we bij de A’s dat Joeri van Delft aan de leiding gaat gevolgd door Martijn Wiggers. Zij zijn beide zeker van top 2, Martijn heeft nog een theoretische kans om de koppositie over te nemen maar met de vorm die Joeri heeft lijkt dat onmogelijk. André Mook staat derde zijn voorsprong op Erik de Niet is 38 punten. Alleen als André niet meer start en Erik 1 keer wint en 1 keer tweede wordt kan Erik de derde plek overnemen. Als André 1 keer deelneemt is hij veilig. Het podium lijkt dus al vast te staan met nog 2 races te gaan.

Ook het B-klassement staat al zo goed als vast. Noah Cinjee gaat daar ruim aan de leiding voor Daan Hilbers en Stef Voermans. Nog helemaal zeker zijn ze niet, ze zullen nog even hun ding moeten doen de komende tijd.

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ZAC nr 23 en 24. Joeri van Delft blijft heersen