ZAC nr21 – Mark van Velthoven doorbreekt hegemonie van Joeri van Delft.

Het zat er natuurlijk aan te komen. Als je 8 keer achter elkaar weet te winnen dan gaan er renners op staan en zeggen. Tot hier en niet verder, misschien niet letterlijk maar dan wel figuurlijk met de benen. Joeri leek het zelf ook wel een beetje aan te voelen. In 1 keer ging hij serieus trainen. Zijn activiteiten op Strava verdubbelde. Rustige duurtraining hier, korte sprint training daar. Maar de concurrentie stond ook niet stil. Neem een Tom de Vreede, het duurde even maar eindelijk kreeg hij weer plezier in het fietsen, zijn vorm was stijgende gezien zijn winst in Nootdorp en 3e plek in Zevenbergen. Of anders Robbert Schaap, in de KNWU koersen reed hij de laatste tijd regelmatig top 10 en met als hoogtepunt winst in Oud Vossemeer. Mark van Velthoven heeft ook de stijgende lijn te pakken. 5e in Nootdorp, een klein dipje in Zevenbergen maar hij komt er weer aan. Martijn Wiggers was er ook, een diesel puur sang. Als zijn motortje eenmaal op stoom is berg je dan maar. Had ik Frank Lanting al genoemd? Die is namelijk weer terug van vakantie en dat zal de rest weten.

De koers, het was koers, het was ook vakantie en daarom maar 6 B rijders. Dat was net even te weinig om ze apart te starten. De B rijders hadden met meer kunnen zijn maar een aantal B renners toonden ambitie en hadden een A nummer genomen. De B renners moesten dus met de A’s mee starten. Dat is niet leuk als je maar net goed genoeg bent maar als je wel sterk bent dat kan je makkelijk de winst meepakken. De meeste B renners moesten lossen gedurende wedstrijd op nummer 3 na. Hij kon vrij gemakkelijk met het A-peloton mee en wist hem zo te winnen. (Excuses, ik heb geen Mylaps uitslag dus weet zijn naam niet).

De B’s reden met de A’s maar de A’s dicteerden de wedstrijd. De wedstrijd vond plaats onder dreigende bewolking waar elk moment regen uit kon vallen, het bleek vooral erg dreigend te zijn want regen heb ik niet gevoeld. Wat het wel regende was het aanvallen. Bijna alle renners hebben het wel geprobeerd. André Mook ging met Robbert Schaap gelijk uit het vertrek op avontuur. Even later gaf Tom de Vreede gas en probeerde een groepje te vormen. Kevin Huskens onze Engelse vriend gaf er regelmatig een slinger aan. Martijn probeerde het, Frankie, Joeri en nog vele anderen. Het leverde enkel extremen versnellingen en vertragingen op. Was het de wind? De wil? Niemand kwam weg. Tom de Vreede testen nog even zijn benen en bleef een kleine 3 ronden alleen vooruit. Daarna zag hij het nuttelozen van zijn poging in en liet zich weer inrekenen. De vorm is er echter wel dus de deelnemers aan de ronde van Pijnacker zijn gewaarschuwd.

Nadat de B’s waren afgesprint, ehm werd er gesprint, Ja dat wel, door een A renner. Kevin had niet door dat het voor de B’s was. Nu kan je hem dat niet helemaal kwalijk nemen. Hij spreekt namelijk geen Nederlands. Goed, hij zorgde voor wat gelach in het peloton maar dat was voor maar korte duur. De kaarten moesten op tafel gegooid worden. In de laatste 3 rondes regende het demarrages. Joeri zag in Tom het grootste gevaar en stemde daar zijn race op af. Tom plaatste wat schijnaanvallen maar reed niet echt weg. Vlak voor het luiden van de bel ging Mark van Velthoven er vandoor. Als of hij door de duivel werd achterna gezeten, hij leek te trappen voor zijn leven en niemand die reageerde. Je zag Joeri twijfelen. Moet ik het dan doen? Hij ging wel maar toch niet. Er kwam reactie. Van Frank, Robbert en Tom, zij drongen zich naar voren maar het tempo werd niet echt verhoogd en Mark hield zijn voorsprong. De laatste bochten werden ingezet. Joeri ging dan zelf maar, op jacht naar Mark, het werd spannend maar Mark hiel het, Joeri kwam te kort. Mark van Velthoven wint, met daarachter Joeri van Delft op 2. Robbert Schaap op plek 3 en André Mook op 4. De rest staat binnenkort vast wel op Mylaps.

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ZAC nr21 – Mark van Velthoven doorbreekt hegemonie van Joeri van Delft.