ZAC nr 15 – Joeri van Delft de rapste bij de A’s, Dion Verhoog bij de B’s

Het was even stil met de verslaggeving. Dat had zo zijn redenen, ZAC nr 12 ging niet door vanwege het asfalteren van het parkoers. ZAC nr 13 viel samen met de ronde van Maassluis waardoor de verslaggeving stopte en ZAC nr 14 lukte werk technisch niet. Vooral bij nr 14 was het jammer, Jako Neeleman heeft die avond voor het eerst bij de B's uitgereden en dat had ik graag extra groot uitgelicht. Maar goed dat hebben we dus gemist helaas. Dan vanavond. Ongeveer 45 renners aan het vertrek, mooi verdeeld over de A en een B groep, een lekker temperatuurtje en een stevig Noord Oosten windje, helemaal prima dus.

Bij de B’s werd in de eerste rondes door diverse renners geprobeerd om een breuk te forceren, telkens werd een minieme voorsprong gepakt maar niet voldoende om het uit elkaar te laten klappen. Pas na 45 minuten leek er een echte breuk te ontstaan en was er sprake van 2 B pelotons. Dit werd echter te niet gedaan door het naderende A peloton die vol op jacht was op 2 koplopers. De A’s kwamen voorbij en de gaten waren weer dicht. Moeite voor niks dus. Hierna kon het niet anders dan een massa sprint worden. Denk je aan sprinten dan denk je aan Hans Meerbeek, die was er echter niet dus konden andere renners hun kans grijpen. Bij het opkomen van het rechte stuk had Dion Verhoog de beste versnelling in de benen. Met een voorsprong van wel 2 fietslengtes trok hij de winst naar zich toe. Achter hem was het Noah Cinjee die naar de tweede plek toe sprintte op de hielen gevolgd door Daan Hilbers.

Bij de A’s was het een rare koers, na de gebruikelijke schermutselingen in de eerste 3 rondes besloot Martijn Wiggers samen met David van den Berg op pad te gaan. Kees Pameijer probeerde er nog naar toe te springen maar kreeg het in zijn eentje niet dicht en echt hulp van andere renners kreeg die niet. Op de 1 of andere manier wilde niemand rijden en zat Tim de Koning telkens in het wiel van iemand die wel wilde om vervolgens zijn benen stil te houden. Mede door het afstop werk van Tim voor ploeggenootje David werd het gat van de 2 snel groter.

De voorsprong liep op tot de lengte van het hele rechte eind wat toch meer als 400 meter is en het lijk of het peloton er vrede mee had dat Martijn en David het samen zouden gaan uitmaken wie de winst ging pakken. En dan in 1 keer gebeurd het toch, het tempo gaat omhoog, de mannen gaan rijden en als de ronde tijden naar beneden duiken slinkt de voorsprong zienderogen. De B’s kwamen in het zicht, het gat naar de koplopers was nog maar 70 meter en het gas ging er echt op. Na het passeren van de B’s was het game over voor de heren en was alles weer compleet.

Het bleef een tijdje rommelig met diverse versnelling tot David besloot zijn training af te maken. Een ronde of 5 fietste hij op kop en het tempo bleef lekker steady. De renners zagen het rondenbord op 3 gaan en het tempo vloog omhoog. Met nog 1 ronde op het bord werd er door 2 gekoerst als of het om de winst ging. Met het opkomen van het rechte stuk werd er vol gesprint, alleen waarom, wisten ze niet dat het voor de B’s was? Het gevoel voor de heren op het moment dat het peloton in volle vaart weer aan ze voorbij kwam terwijl diverse renners riepen dat dit niet voor de winst was zal wel niet zo leuk zijn geweest.

In de echte laatste 3 rondes regende het aanvallen. Erik de Niet probeerde het met nog 1,5 ronde te gaan. Hij kreeg Joeri van Delft en Martijn Wiggers mee. Ze konden het verschil niet maken maar alles lag wel op een lint. Met nog 500 meter te gaan had iedereen kans om te winnen. Robbert Schaap die we tot dan toe eigenlijk nog niet vooraan hadden gezien rukte naar voren en trok de sprint aan. Joeri en Tim konden met hem mee en op de meet weet Joeri, Robbert nog te verslaan. De uitslag is hier dan ook Joeri van Delft op 1, Robbert Schaap op 2 en Tim de Koning op 3.

Alle renners, jury, bar personeel en andere vrijwilligers, bedankt en tot volgende week.

U bevindt zich hier: Activiteiten Zomeravondcompetitie Verslagen ZAC nr 15 – Joeri van Delft de rapste bij de A’s, Dion Verhoog bij de B’s