NCK 2024 – RWV de Spartaan was erbij!

Op zondag 6 oktober 2024 vond in Dronten het Nederlands Clubkampioenschap plaats. Deze groots georganiseerde ploegentijdrit, waarin de Nederlandse wielrenverenigingen de kans kregen om zich in verschillende categorieën van hun beste kant te laten zien, was ook voor de Spartaan een must om aan de start te staan. Onze toppers uit de jeugd durfden de uitdaging met de wind in de polders wel aan te gaan. Daarmee hadden we twee teams in de D-categorie en één in de C-categorie op de deelnemerslijst weten te zetten.

Het was niet mals wat de organisatie als uitdaging voor de teams had neergelegd. De teams in categorie D, bestaande uit renners van categorie 4 (v), 5, 6 en 7 (m), moesten bijna twintig kilometer door de polders rondom Dronten afleggen. De dames in de C-categorie zouden zelfs bijna veertig kilometer door dezelfde uitdagende polders moeten fietsen. Extra uitdagend was dat start en finish bijna 3km uit elkaar lagen. Dit maakte het voor de ouders niet makkelijk om vanaf de start locatie naar de finish te gaan.

Bij de Spartaan vinden we dat iedereen talent heeft. Dat talent wordt niet alleen bepaald door wanneer je geboren bent en welke genen je hebt meegekregen. Om die reden wilden we twee ploegen aan de start laten verschijnen: Team Nieuw Talent en Team Kopgroep .

Team Nieuw Talent vertrok als vijfde ploeg. Met een flinke duw in de rug van de wind gingen ze wervelend van start. Na 3 kilometer sloegen ze linksaf en kregen de wind van opzij. Twee kilometer later kwam het viaduct, een flinke klim met harde wind van opzij. Pffff, wat was dat zwaar voor ze. Vanaf dat moment begon het gevecht met de wind. De jongens van het team beukten en beukten: wind schuin tegen, wind van opzij, wind een beetje mee. Nog één keer naar rechts. Een kilometerslang recht stuk wat eeuwigdurend aanvoelde alvorens de finish kwam. Uiteindelijk kwamen ze in een tijd van 36:07 over de finish, waarmee ze als 21e eindigden. Wat een topprestatie.

Na de finish van Team Nieuw Talent was het de beurt aan Team Kopgroep . Deze toppers gooiden op het eerste stuk met wind mee het tempo enorm de hoogte in. Met een snelheid van over de 45 km/u stormden ze de eerste bocht af. Naar links, naar het viaduct en naar de rammende zijwind. De mannen wisselden om beurten de kop en wisten met een soepele tred de pedalen rond te laten gaan. Door het stevige tempo dat ze gezamenlijk wisten te onderhouden, was het ook flink afzien. Naar de finish toe nam de pijn in de benen steeds meer toe. Ook voor hen leek het laatste rechte stuk wel eeuwigdurend. Bij de passage van de finish waren ze nog de snelste. Hun eindtijd van 31:38 met een gemiddelde van bijna 40 km/u (volgens timingorganisatie) was uiteindelijk goed voor een prachtige vijfde plek op het NCK in categorie D.

Daarna was het tijd voor het dames team . Onze vier nieuwelingen en juniorenmeisjes stonden aan de start in categorie C. Ze raceten niet alleen tegen leeftijdgenoten, maar ook tegen de grootste profs van Nederland, waaronder Demi Vollering. De verwachtingen om te kunnen winnen waren bij voorbaat niet realistisch. Echter, de verwachting dat ze zouden leren, ervaren en hun grenzen zouden verleggen, was dat wel. De dames gingen met de doelstelling om alles te geven en gezamenlijk hun beste prestatie neer te zetten.

De doelstellingen waren onder de 1 uur 10 minuten en een top 25. Onderweg was het knokken en vloeken. Het was lijden door pijn en kou, maar uiteindelijk lukte het. In bijna 1 uur en 7 minuten kwamen ze volledig uitgeput over de finish. Helemaal dood, zwaar afgezien en met alle registers opengetrokken om het beste uit zichzelf te halen. Zij deden dat maar mooi. Klasse.

Als ploegleiders van Spartaan kunnen Biko en ik terugkijken op een zeer geslaagd NCK. Ole, Bram, Oskar, Sijmen, Lucas, Niels, Teun, Tim, Nina, Louisa, Sofie en Mette hebben het beste uit zichzelf gehaald en zo onze vereniging RWV de Spartaan op uitstekende wijze gerepresenteerd. Alle lessen die we hebben geleerd, nemen we mee naar volgend jaar. We kijken nu al uit naar de editie van 2025.

Namens de Spartaan ben ik de renners ontzettend dankbaar dat ze zich beschikbaar hebben gesteld voor de NCK-ploegen. We zijn erg trots op hun inzet en prestatie en danken hen voor het ongelooflijke afzien dat zij voor onze vereniging over hebben gehad.


De laatste nieuwtjes


'}}
NCK 2024 – RWV de Spartaan was erbij!
Meiden en jongens van de Spartaan doen goed mee bij de NCK
'}}
Jeugdploegentijdrit de Spartaan weer goed bezocht
Een goede voorbereiding van de Spartaan-jeugd leverde mooie prestaties op.
'}}
Laatste ZAC bij de Spartaan
Op 24 september worden tijdens de laatste ZAC de eindprijzen voor het eindklassement uitgereikt: weer erbij!

Kan je iets niet vinden?

Vind oude nieuwsberichten of ander informatie

Lid Worden?

Interesse? Kom gerust eens langs.

Alle Disciplines

Iedere tak van de wielersport

Het laatste Nieuws!

Alle berichten op een rij

©2022 RWV De Spartaan - Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan. Privacyverklaring | Sitemap | Deze website is gebouwd door SoftTech