Perfecte Omstandigheden voor de MTB-cup

Op 23 juni werd onder perfecte omstandigheden bij de Spartaan de derde wedstrijd van de MTB-cup Zuid-Holland georganiseerd. De zon scheen (het werd wel eens tijd daarvoor). Het was zelfs zo warm dat de deelnemers het verkoelend vonden als er een wolk voor de zon verscheen. Er kon dan weer voluit door gereden worden. De organisatie had een uitdagend parcours uitgezet op het eigen MTB-parcours. Er moest veel geklommen worden, waardoor het een zware wedstrijd werd. Ook was het parcours technisch te noemen: er waren een aantal leuke bochten en technische passages in opgenomen.

Als eerste starten de volwassenen en de nieuwelingen. Er werd flink gestreden. Bij de mannen kwam Pim van der Marel als eerste over de finish voor Spartaan-lid Julian Kerklaan. Bij de nieuwelingen en jeugd categorie wist Daan Hogenelst de Spartaan-eer hoog te houden. Hij kwam in deze categorie als eerste over de finish.

Bij categorie 5/6 was Nienke Bennis de eerste Spartaan. Zij wist tussen de jongens mooi tweede te worden. Spartaan-leden Callum van Wellie (tweede) en Noel Meyers (derde) kwamen op het podium terecht bij categorie 3/4. Puck de Vreede was de beste van de Spartaan bij categorie 1/2.

Op 22 september zal de Spartaan een tweede wedstrijd organiseren voor MTB-cup Zuid-Holland. Tot in september. Voor alle uitslagen zie: Uitslagen de Spartaan Rijswijk (eigen parcours) | MTBcupZH