Toerledenvergadering 2018

Ontbijtrit op 30 maart, ben jij er ook bij?
Ja hoor, we gaan starten! Het zomerseizoen wordt als vanouds geopend. Na een heerlijk ontbijt springen we als koeien in het voorjaar naar buiten.
Start 9:00 uur met ontbijt. 10:00 uur op de fiets.

23-3: Ledenvergadering Toerders
Met een opkomst van zo’n 27 man was er een enthousiaste groep die de lijnen voor het nieuwe jaar uit gingen zetten. Onder leiding van coördinator Jaques zijn alle onderwerpen aan bod gekomen. Natuurlijk was er ruimte voor echte Spartaanse discussie wat een prachtig tafereel opleverde: Een voorbeeld:
De donderdagrit gaat normaal om 10:00 van start. Hier blijkt dat wanneer 70% de haan al heeft horen kraaien, Hans zich nog liever even omdraait. Kan het een half uurtje eerder? Hans vind het maar niks, Maar ja, gaan we dan koersen zonder Boersen?  
Conclusie: Hans mag tot 1 mei nog even langer blijven liggen, maar daarna starten we om 9:30 uur.
De agenda voor het nieuwe jaar, daar zijn heel wat agenda’s voor uit de welbekende tas getrokken. Arnold spande de kroon met een joekel van een ding. Hoewel een enkeling ook gewoon de telefoon erbij greep. Na ampel beraad is de agenda concreet geworden. Jan kan gewoon op vakantie en de rit naar Tilburg is ingeleverd voor een prachtrit naar Brasschaat. Vraag is of Jean-Marie Pfaff dit jaar er ook bij is? Je vindt het programma van 2018 op onze website!

Andere conclusies van de vergadering zijn:
- Jaques blijft ook dit jaar als coördinator optreden;
- Ralph neemt het financiële deel van Dennis over.
- Dennis bedankt voor alle inspanningen de afgelopen  jaren!;
- Michiel en Ralph gaan op zoek naar nieuw blijvend toertalent
- Een eerste aanzet voor meer betrokkenheid: er komt een maandelijkse email met informatie en leuke toerverslagen;
- Op zaterdag wordt gereden met een A en B groep om iedereen een uitdagende rit te kunnen bieden. De A groep houdt het bij 1 koffie en 1 appelgebak en springt dan weer zo snel mogelijk op de fiets.
- De vossenjacht is top georganiseerd. Nu nog meer deelnemers. Frits heeft nieuwe tips ontvangen.

Cees "VOS" van der Bijl Toerder van het jaar 2015

Met de jaarvergadering van de Toerafdeling is Cees van der Bijl verkozen tot Toerder van het jaar 2015. Cees die tezamen genomineerd was met Hennie van Gent en Michiel Martens won met ruime meerderhed van stemmen. Hennie van Gent werd in september wereldkamioen bij de Master (80+) en Michiel is als relatief nieuw lid een aanwinst voor de vereniging. Toch was het Cees die door zijn tomeloze inzet afgelopen winter -door steeds weer prachtige vossenjachten uit te zetten- de club deze winter levendig hield. Hij ontvangt uit handen van de Toer-voorzitter Hans Beudeker zijn prijs en bloemen.Het geldbedrag wat bij de roem vergezeld ging heeft Cees gedoneerd aan de Jeugd(meerdaagse). De bloemen gingen naar zijn steun en toeverlaat én controleur, echtgenote Wil.

Boven wachten

 

valkenburg 2015Sinds begin jaren tachtig wordt door de toerders het Limburg weekend georganiseerd. Gingen toen nog vrouw en kinderen mee, hadden de mannen een snor en waren de fietspakken fluorescerend geel, groen, blauw en roze, tegenwoordig staat het weekend als de Thijs Herben Memorial op het programma. In het weekend van 16 en 17 mei werd weer een editie georganiseerd. Met 12 man/vrouw twee dagen rondtoeren in de heuvels, mooi werk! Zaterdagochtend was ik blij dat mijn ass saver op een plek lag waar ik hem snel kon vinden. Het weer zat niet mee. Sinds Buienradar zijn toerders echter hele goede weermannen- en vrouwen geworden. Het duurt niet langer dan één kop koffie voor het weerbericht voor die dag gemaakt en gepresenteerd is. “Dat vlekje, dat nu boven Rijswijk hangt, dat gaat via Brabant naar het zuid-oosten en is dan precies weg als wij opstappen in Limburg”. Gerustgesteld, klaar om weg te gaan, bijna stipt op tijd… Helemaal conform onze voorspellingen was het onderweg natter dan in een gevulde bidon.

Lees meer: Boven wachten

Het toerseizoen is begonnen

Cor en Joop van Duijn zijnCor en Joop net als voig jaar uitgeroepen tot Toerder(s) van het jaar. Andere genomineerde waren Martin Bonsema en Peter Duijndam. Leon Rotteveel is afgetreden als secreataris en wordt opgevolgd door Joost  Breijer. Hans Beudeker heeft zijn functie als voorzitter aangeboden, maar zich ook herkiesbaar gesteld en vervolgens door de leden unaniem herkozen.
Het toerprogramma is min of meer vastgesteld. Lees ook hier.

Voorafgaand aan het seizoen wordt de Toerledenvergadering gehouden, het verslag hiervan kunt u hier downloaden.

 

Let op:
in de wintertijd vertekken de Toerders
Zaterdag om 10:00 uur
Zondag   om 10:00 uur
Donderdag om 10:00 uur
In de zomertijd vertrekken ze op:
Zaterdag om 09:00 uur
Zondag   om 10:00 uur
Dinsdag  om 19:00 uur
Donderdag om 09:30 uur
pdfLOGOToerledenverslag downloaden
ontbijtDe eerste zaterdag van maart is de start van het wielerseizoen. Ondanks het frisse weer was er weer een overvolle ontbijttafel. Ook waren er enkele leden van de C-groep, een goede zaak en het ziet er naar uit dat de opkomst voor deze groep groeiende is.
Sommigen van ons hebben we de wintermaanden amper of niet gezien. Van de een was de vorm nog optimaal en de ander had wintertieten. Aan de ontbijttafel was het een gezellige boel maar er moest uitendelijk toch ook gefietst worden.

 

Toerders openingsrit 1 maart

Nog ruim voordat het voorjaar van start gaat, grijpt de openings-annex ontbijtrit van de toerders plaats op  zaterdag op 1 maart a.s.
Ontbijt  om 09.00 uur.
Vertrek om 10.00 uur.

U bevindt zich hier: Toerders Nieuws