Sjoerd 5e in Tour de Lasalle

Sjoerd 5e in Tour de Lasalle!
Met een gemotiveerde combinatie ploeg van junioren (Sjoerd en Daan) en Sportklassers (Ricardo en Eibert) nam de Spartaan ook dit jaar weer deel aan Tour de Lasalle . In 2015 wist Glenn deze namens de ploeg al eens te winnen en in 2016 werd Robbert 3e, nadat hij in 2014 ook al eens 2e werd.
De Ronde begon op donderdag met de traditionele etappe op Texel vanaf de boot. In deze etappe zat het ons niet mee; Ricardo moest door materiaalpech al verstek geven voor de start, Daan werd de 1e ronde de berm ingereden en moest zijn ketting er terug op leggen en in het tumult daarachter verloor Eibert met een groep de aansluiting en stond in de finale met een losse crank langs de kant. Vooraan had Sjoerd nergens last van en finishte als 18e in het peloton van nog een man of 30, achter 3 koplopers.
lasalle1De Omloop op vrijdag was gelijk aan de laatste editie, al werd last minute de smalle strook eruit gehaald , omdat die er te slecht bij lag. Direct na de start volgde er een herstart door een valpartij tegen een verkeerseiland. Daarbij zat het Ricardo weer niet mee en moest over een wiel heen springen, waarbij hij wonderwel op de fiets bleef. Het ging daarna meteen op de kant, waarbij iedereen er nog bij zat. Uiteindelijk handhaafden Daan, Sjoerd en Ricardo zich in het peloton.
Vlak voor het ingaan van de slotronde zag Sjoerd zijn kans schoon en sprong mee met de beslissende vlucht van uiteindelijk 8 renners en werd 6e in de sprint en steeg naar plaats 8 in het klassement.
De zaterdag begon met een tijdrit langs en over de dijk over 5km. Slechts voor Sjoerd stond hier wat op het spel; met ruim 45 km/h zette hij op zijn normale koersfiets de 14e tijd nee, daarmee bleef hij vooralsnog 8e.
    
lasalle3In de middag volgde de eveneens traditionele Omloop op diezelfde dijk en de zeepromenade, een beruchte etappe, die ook nu zijn faam weer waarmaakte. Al in de eerste van 13 omlopen piepte en kraakte het peloton aan alle kanten. Na de eerste Omloop was er een groep van ongeveer 25 renners losgekomen, met Daan en Sjoerd daarbij. Op dan nog geringe achterstand een ongeveer even grote 2e groep met Eibert, die lang zicht hielden op de 1e groep. Maar beide groepen zouden snel verder verbrokkelen.
lasalle4Een groep van 7 man met Sjoerd had zich losgemaakt en nog 12 achtervolgers met Daan, die de groep in het zicht hielden. Met name de groep van Daan dunde nog verder uit, vooraan ging er nog 1 renner met pech af. Sjoers probeerde meermaals weg te rijden en kwam op kop op de finish afgestormd, maar zag nog 3 renners passeren. Op 50sec werd Daan ook knap 9e. Sjoerd rukte hierdoor verder op naar plaats 5. En omdat er zoveel renners uit de rit gehaald waren stond Daan plots ook weer 20e.
 
lasalle2
Zondag was er nog het slotcriterium bij HRTC DOK .Er lagen meerdere plannen klaar; Sjoerd hoopte nog een gooi naar het podium te kunnen doen, mocht hij teruggehaald worden dan kon misschien Daan profiteren en anders konden we nog rekenen op de snelle benen van Ricardo.
De kop van het klassement stond elkaar niets toe en zo reden er pas in de finale renners uit de 2e lijn van het klassement weg. Ricardo moest eerder in koers helaas weer over een wiel heen springen. En na een latere lekke band was het over met de vergoedingen, zelfs de pechprijs werd hem niet gegund. In de sprint speelden we geen rol meer.
Sjoerd en Daan behielden hun 5e en 20e positie in het klassement, Eibert eindigde als 69e.
U bevindt zich hier: Renners Nieuws Sjoerd 5e in Tour de Lasalle