Tom de Vreede wint Omloop van de Bollenstreek

Lisse-Tom-Podium

Vandaag reden de Amateurs en Sportklasse apart van elkaar een mooie omloop in Lisse. Onder prima koers omstandigheden werden 2 hele snelle wedstrijden gereden. Bij de amateurs was Tom de Vreede erg actief. Halverwege de wedstrijd was hij met 2 medevluchters uit het peloton gepiept, ronden lang hielde ze een kleine voorsprong maar uiteindelijk zagen ze de poging stranden en was het peloton weer compleet.

Bij het ingaan van de laatste ronde sprongen een 6-tal renners weg. Tom zag het gevaar en kon ernaartoe springen, achter hem zorgde de overige Tacx rijders voor het benodigde afstop werk. Er werd goed samengewerkt en met een paar flinke kopbeurten van Tom werd het gat met het peloton steeds groter. In de laatste 2 kilometer was het pokeren geblazen door de renners waarbij Tom uiteindelijk de sprint van ver aanging en niet meer stilviel. Als eerste drukt hij zijn wiel over de streep waarmee hij de overwinning pakte.

Uitslag Spartaan renners bij de amateurs: 1) Tom de Vreede, 22) Jeroen Wesselius, 26) Robbert Schaap, 28) Martijn Wiggers, 39) Mark van Velthoven, 46) Erik de Niet en 56) Jan Sachtleven.

Uitslag Spartaan renners bij de Sportklasse: 11) Peter Fils, 38) Edwin Vrauwdeunt, 51) Arnoud Walrecht en 75) Pieter Bekker

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Tom de Vreede wint Omloop van de Bollenstreek