Henk de Jong wint eerste omloop van het Zuiderpark.

ZP AmaFL

Na 45 jaar heeft Henk de Jong de eer om de omloop van het Zuiderpark op zijn naam te schrijven. Op het supersnelle rondje door het Zuiderpark wist hij 10 rondes voor eind samen met Rikkie Dijkhuizen en Thomas Nieland een uiteindelijk succesvolle ontsnapping op te zetten. De mannen kregen in het begin nooit veel ruimte, ze hingen op max 100 meter voor het peloton maar de samenwerking in het peloton ontbrak. Langzaam breide de heren hun voorsprong uit waardoor ze uit het zicht van de achtervolgende meute verdwenen. Het peloton leek maar niet het gat te willen dichten waardoor de voorsprong zich uit bleef breiden. Pas in de laatste ronde bij het luiden van de bel werd de achtervolging ingezet maar het was te laat. Op de streep hielden de 3 mannen 10 meter over maar dat was genoeg. Met een oerkreet kwam Henk de Jong als eerste over de finish gevolgd door Thomas Nieland op een tweede plek en Rikkie Dijkhuizen op plek 3. Spartaanrenners Jeroen Weselius (6e) en Robbert Schaap (9e) wisten nog enigszins de eer voor de organiserende club te redden.

ZP AmaPod

Bij de Funklasse waren er drie podiums te verdelen in 1 wedstrijd. De dames, heren 40+ en heren 40- mochten strijden voor de eer en de bloemen. Bij de dames was het Jennifer Bax die het langst in het peloton kon blijven en zodoende de overwinning binnen sleepte. Zij werd vergezeld door Chaska Smit op plek 2 en Jantine van Steenbergen op plek 3.

ZP Fun Dam

De heren 40+ en 40- maakte er een mooie strijd van. Gezamenlijk gijzelde ze het peloton in een tempo die bijna gelijkwaardig als die van de amateurs eerder was. Hoewel er ontsnappingspogingen waren lukte niemand het om weg te rijden. In 1 lint ging het naar de finish en daar was het verrassend een 40+ renner (Marco van der Sman) die als eerste over de finish kwam en daarmee de overwinning pakte.

ZP Fun FL

Het podium bij de heren 40+ was op 1) Marco van der Sman, op 2) René Lievaart en 3) ? Erwin van Dam. 

ZP Fun 40

 

Bij de heren 40- was het Pim Groenewegen voor Joey van den Heuvel en op 3 Jan van Veen.

ZP Fun 40-

Bij deze wil ik de organisatie, de vrijwilligers, de ehbo, de sponsoren en al die andere betrokkenen bedanken. Zonder jullie had dit mooie wielerfeestje niet door kunnen gaan. Later gaan we nog na beschouwen over deze fantastisch georganiseerde omloop. Hoe zijn de verwachtingen uitgekomen. Wat vonden de renners er van en wat is de mening van Jan Publiek.

Foto’s zijn van de onovertroffen Henk Harrevelt van www.harfoto.nl .

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Henk de Jong wint eerste omloop van het Zuiderpark.