Jeroen Wesselius wint 38e ronde van Abbenbroek

Abbenbroek01

Deze zaterdag ochtend 14 juli om 10:00 stonden 4 Spartaan mannen (Jeroen Wesselius, Peter Fils, Guido Smit en Arnoud Walrecht) aan de start bij de 38e ronde van Abbenbroek in de categorie Sportklasse / Amateurs 40+. De ronde van Abbenbroek betrof een wedstrijd over 48km waarbij in elke ronde 4 km werd afgelegd. Het rondje zelf was gemakkelijk, 100% asfalt en over het algemeen goed lopende bochten.

Jeroen Wesselius zat erg goed in zijn vel, continue bleef hij voorin en mengde hij zich actief in de diverse klassementen en premie sprints. Regelmatig kwam hij tijdens de doorkomst als eerste over de finish waardoor hij onder andere de leidersprijs, het 3 ronden klassement en diverse premies op zijn naam wist te schrijven.

Het ontbreken van wind zorgde voor een gemakkelijke race, alle gestarte renners wisten uit te rijden, gelijktijdig weet je dan dat wegkomen erg lastig is of eigenlijk fier onmogelijk. Het peloton bleef compleet en denderde gezamenlijk op de finish af. Jeroen Wesselius zat goed gepositioneerd, ging voor zijn gevoel de sprint te vroeg aan maar wist de concurrentie met een klein verschil toch nog voor te blijven. Veel winnaar Brian Burggraaf legde beslag op de tweede plek en Emiel van Dijk duwde zijn wiel als derde over de finish. Het verschil tussen nummer 1 en 3 was 0.079 seconden, erg klein, maar voldoende voor Jeroen om op het hoogste treetje van het podium te eindigen.

Peter Fils wist nog verdienstelijk op de 10e plek te eindigen, Guido Smit viel met een 24e plek net buiten de prijzen en Arnoud Walrecht finishte in de buik van het peloton op een 45e plek.

Jeroen, namens de Spartaan gefeliciteerd met je overwinning.

Abbenbroek02

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Jeroen Wesselius wint 38e ronde van Abbenbroek