Robbert Schaap wint Kermisronde van Oud-Vossemeer

Robbert eindelijk Juichend over de Finish

3 maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling was stond dan eindelijk de ronde van Oud-Vossemeer op het programma. Waar de koers In maart geen doorgang kon hebben vanwege sneeuw op het parcours stond er donderdag 14 juni 2018 niks meer in de weg om de ronde alsnog door te laten gaan.

Aan de start ongeveer 45 renners waarvan 5 van de Spartaan, te weten Peter Fils, Erik de Niet, Frank Lanting, Robbert Schaap en Mark van Velthoven. De heren hadden er zin in want Oud-Vossemeer schotelede een prachtig rondje voor waarbij de dijk met wind schuin tegen als scherprechter zou gelden.

In het begin van de koers zagen we een ontketende Frank Lanting die keer op keer de aanval opzocht. IJzersterk bleef hij eraan sleuren om zo een kopgroep te forceren, het peloton lag regelmatig op 1 lang lint maar brak niet. Met nog 8 rondes te gaan werd Frank samen met een medevluchter teruggepakt. Het peloton viel een beetje stil en dit was het sein voor Erwin Meijer, de renner van WWV om te gaan. Robbert Schaap die tot dan toe voor zijn gevoel niet lekker in de wedstrijd zat (benen deden nog zeer van Lasalle) ging met Erwin mee. Niet veel later sloten nog 3 renners aan (Andre van Tilborg, Joren Bronkhorst en Sil van de Ven). Het vijftal werkte vanaf dat moment goed samen en pakte een kleine 15 seconden op het peloton.

Tot de laatste ronde bleven de heren samen, Erwin wist dat hij niet met Robbert naar de streep moet rijden en ging vlak voor de dijk er vandoor, Robbert gooide alles in de strijd om weer in zijn wiel te komen en na driekwart van de dijk zat hij weer in het wiel van Erwin, die hield zijn benen stil waarna de rest ook aansloot. Vlak voor het einde van de dijk besloot Robbert te gaan, als eerste dook hij naar beneden en zo door de laatste bocht, in de sprint naar de streep kwam niemand hem meer voorbij en zo pakt Robbert Schaap zijn eerste overwinning van het seizoen. Tweede werd Joren Bronkhorst en derde Erwin Meijer.

Na afloop liet Robbert weten dat hij blij was dat de ban nu eindelijk was gebroken. Eerste overwinning sinds 1,5 jaar en eerste overwinning op de witte Colnago. Gefeliciteerd Robbert. Ook de overige Spartaan renners deden het niet onverdienstelijk deze koers. Erik de Niet werd 7e, Frank Lanting 11e, Mark van Velthoven 15e en Peter Fils 16e. Kortom een prachtige teamprestatie van de Spartaan.

SchaapPodium-OV

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Robbert Schaap wint Kermisronde van Oud-Vossemeer