Guido Smit pakt eerste overwinning in de 52e Ronde van Nes a.d. Amstel

20180525 Podium-NES

Vrijdag 25 mei 2018, de 52e van der Veldt Ronde van Nes aan de Amstel. Op het programma een omloop van 4 rondes over 12 kilometer voor de categorie Sportklasse 19+ / Amateurs 40+. Een mooi rondje met veel lange stukken en maar een paar lastige bochten. Als het hier waait dan kan het een helle tocht zijn maar deze avond waaide het niet en beloofde het een snelle omloop met uiteindelijk een massa sprint te worden. Jeroen Wesselius en Guido Smit waren naar het noorden afgereisd om de kleuren van de Spartaan te verdedigen.

Met 70 man aan het start waaronder een paar goede sprinters (oa Brian Burggraaf, Maxim Harteloh en John Oudshoorn) was het aan andere renners om een massa sprint te ontlopen. Elke ronde glipten er wel renners weg en pakte ze een kleine voorsprong. Deze voorsprong werd dan weer op de dijk dichtgereden, want hoewel het zo goed als windstil was stond er op de dijk toch een zuchtje wind mee en kon het peloton zo veel vaart ontwikkelen dat al die kleine ontsnappingen daar hun Waterloo vonden.

Bij het luiden van de bel om de laatste ronde aan te kondigen glipte 3 man op kousenvoeten weg. Marcel Witte, Patrick Stengs en Guido Smit waren vertrokken en hielden het tempo flink hoog. Achter hun probeerde Brian Burggraaf de oversteek te maken maar hij kreeg heel het peloton mee zonder dat die werd geholpen om het gat te dichten. Nadat Brian realiseerde dat de oversteek niet gemaakt kon worden zette hij zijn ploeg op kop om het gat naar de 3 vluchters te dichten. Deze renners bleken echter niet sterk genoeg te zijn en wat zij ook probeerde ze kwamen niet dichterbij, het gat leek zelfs groter te worden.

Het peloton zelf gokte op de sprint. Jeroen Wesselius zat goed voorin en stopte af daar waar hij kon. Voorin bleef Guido met zijn 2 medevluchters keihard doortrappen. Guido vond namelijk dat die meer kans had met een aankomst in een klein groepje dan dat het op een massasprint zou aankomen. Guido als anti sprinter (wat hij zelf vind maar de feiten spreken hem de laatste tijd tegen) wilde dus koste wat het kost die onvermijdelijke sprint ontlopen. Met de beste benen ooit, aldus Guido, bleven hij en zijn medevluchters het tempo hooghouden( gemiddelde van 45 over de laatste 12 kilometer) Achter hen bleef het peloton gokken op anderen om het gat te dichten en daardoor was het in tempo aan het jojo├źn en zodoende kwamen ze geen stap dichterbij.

Guido voelde zich sterk en bleef maar gas geven. Hij en zijn medevluchters hielde stand en vlogen op de sprint af. Met een ultieme sprint wist Guido, Patrick Stengs achter zich te houden en zo zijn eerste KNWU-overwinning ooit te pakken. Marcel Witte had zich al met een derde plek tevredengesteld en bolde enkele seconden na de 2 medevluchters over de finishline. In het peloton had Jeroen Wesselius te kampen met een leeglopend voorwiel, ondanks dat, sprintte hij nog mooi naar een 6e plaats, net achter John Oudshoorn en Brian Burggraaf.

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Guido Smit pakt eerste overwinning in de 52e Ronde van Nes a.d. Amstel