Ingezonden brief door Jaap Spoor aangaande de A maar vooral B groep van de ZAC

Beste mensen,

Het was weer een mooie ZAC, 2 groepen aan de start, een A en een B groep. Nu rij ik al een tijdje mee en de laatste tijd valt mij op dat een aantal B renners vrij eenvoudig naar de tweede groep van de A rijden nadat we gedubbeld zijn. Lijkt me wel stoer dat je dat kan. Ik heb daar wel bewondering voor, alleen jammer dat je niet begrijpt waarvoor er een scheiding tussen A en B is gemaakt.

Wellicht denk je dat dat voor jouw is bedacht, zodat je, na te worden gedubbeld door de A, toch je ego kan strelen met lekker toch mee te rijden met de A, of nog leuker .... er weer naar toe te rijden. Achter in het B peloton, waar de kneuzen rijden, die de snelheden van de A niet meer / nog niet aankunnen vinden ze dit echter minder leuk. Zij hebben zich bij de B ingeschreven om daar hun eigen wedstrijd te rijden. Iedere keer als de A voorbij komt, gaat het tempo van de B omhoog omdat sommigen hun ego moeten strelen. Wellicht kan je als B renner die de hele wedstrijd voorin de snelheid op 42 km p/u kan houden en de laatste ronde nog met 49 km per uur kan afsprinten eens je ego strelen door je eens bij de A in te schrijven. Als je dat niet durft, dan moet je ook in de wedstrijd niet met de A bemoeien en ja .... dus even inhouden als ze voorbij komen. Mocht de A volledig stilvallen, ja dan zou ik het sportief vinden als de A niet voorin met de B gaat koersen, maar zich volgens de regels achter in het B peloton gaat rijden. Als e overige A dan weer voorbij komen, geeft de B je de ruimte om weer bij de A an te sluiten.

Ik ben best voor anarchie, maar de ZAC een trainingskoers die nergens over gaat, behalve dan dat je er lekker kan trainen / koersen, door de A en B groep kan ieder dat op zijn niveau. Het schijnt dat er ook echte wedstrijden zijn, ik geloof onder de paraplu van de KNWU, daar gaat het ergens over. Ook daar zijn mogelijke 'Elite renners' die graag een sportklasse licentie hebben kunnen ze lekker veel winnen. Toegeven dan gaat het ergens om. Laten we dat niet op een eenvoudige clubavond willen. Rijdt bij je eigen niveau, houdt je alleen bezig met die groep en geef de ander de ruimte. Nu zie ik veel B renners lossen en dan maar naar huis gaan, instap niveau bij de B op de Spartaan is iets te hoog. Jammer die zien we wellicht nooit meer terug.

Wordt wellicht vervolgt

Met sportieve groet

Jaap Spoor.

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Ingezonden brief door Jaap Spoor aangaande de A maar vooral B groep van de ZAC