15-8-2017 Nico van Adrichem in memorial ZAC gewonnen door Robbert Schaap

Vandaag stond de ZAC in het teken van het afscheid van Nico van Adrichem. Nico was een zeer gewaardeerd en geliefd lid van de Spartaan die tot vorig jaar nog regelmatig koersjes meereed in zijn leeftijdsklasse. Hiermee dwong hij respect af bij vriend en tegenstander. De Spartaan wilde Nico gepaste eer betuigen en daarom deze ZAC ter ere van Nico te rijden. Deze avond verzamelde familie, vrienden, bekenden van Nico en leden van de Spartaan om deze ZAC ter ere van Nico te rijden. Nico werd herdacht met een minuut stilte, een ereronde en vervolgens werd de koers weggeschoten.

Vanuit de start vloog Joeri van Delft er vandoor. Geen genade voor de rest, niet even rustig warm worden maar gelijk in het rood, allemaal. Het trucje van Joeri is ondertussen bekend dus de meeste schoten met hem mee uit de startblokken om het gat niet al te groot te laten worden. Wat Joeri deed had wel effect, er ontstond een afscheiding in het peloton met een kopgroep van 8 man. David van den Berg, de man van Restore leek in het begin onvermoeibaar en beukte hard op kop om het gat groter te laten worden. Dit lukte niet, te veel goede mannen zaten er nog achter en na 3 rondjes was alles weer compleet.

Bij het B-peloton gooide de mannen er ook de zweep erover. Zeker de eerste 7 rondjes vloog het peloton over de baan. Net teruggekeerde vakantiegangers zaten te steunen en kreunen, riepen om hun moeder maar genade kwam er pas in rondje 8 toen het tempo eindelijk eens een beetje zakte. Klassementsleider bij de B Peter Waanders had het moeilijk. 3 weken niks doen op vakantie en dan weer op de fiets springen deed geen wonderen met zijn benen, Jaap Spoor nog zo’n teruggekeerde oude rot van de Spartaan vond het ook allemaal wat snel gaan.

De B-groep kon elkaar niet los rijden en zo gingen ze op een massasprint af. Vanuit de bocht vlogen ze op de finish af. Met een machtige eindsprint wist Robin van Wijk te winnen voor Edwin de Haas en Lex Meerman.

Bij de A’s liet Mark van Velthoven zien dat hij over goede benen beschikte. Na een ronde of 6 ging die alleen op pad en wist zo in zijn eentje als eerste voorbij het B-peloton te komen, zijn avontuur duurde 3 rondes, de rest bleef het tempo hooghouden en dan is er in je eentje niet tegen aan te boxen. Nadat Mark was teruggepakt bleef het aanvallen regenen, het peloton kreeg geen rust want vooraan bleven ze gaan. Robbert Schaap, Joeri van Delft en Erik de Niet probeerde het allemaal, het peloton leek vaak te breken maar vooraan viel het toch weer stil en kwam alles tezamen. Peter Pils ehh Fils, nog geen 24 uur terug vanuit Kos beschikte over verbazing veel macht. Kwam het omdat zijn kleding zo mooi strak om zijn lijf zat? Zo te zien was die van de broodjes dünner nou niet echt bepaald dunner geworden, vet is echter macht en dat had hij.

In ronde 13 reden er onder leiding van Mark van Velthoven 4 man weg, daarachter al snel nog 5 man met onder andere Wieger van der Schaaf, Joeri en Julian. Het peloton twijfelde, Erik de Niet liet een gat vallen, het lijkt wel tactiek van hem, Erik kan er namelijk zo’n jengel aangeven dat ook al is het gat 100 meter hij het toch wel dicht rijdt maar daarmee dan wel een kopgroep forceert. Het gat werd groter en groter, Erik leek te twijfelen, van achteren ging die geen hulp krijgen, die zaten al te mopperen dat hij wederom een gat liet vallen, om dan alsnog zijn turbo aan te gooien. Vol gas op het rechte stuk met nog maar 2 renners in zijn wiel die het bij konden houden om zo de achterstand te niet te doen. Gat geslagen, Eriks missie was gelukt. Marius van Breda zat even te slapen, ook nog de vakantie in de benen, zag het gat ontstaan en wilde niet achterblijven. Als laatste maakte hij de oversteek en zo ontstond er kopgroep van 13 man. (Wieger van der Schaaf, Rikkie Dijkhuizen, Marius van Breda, David van den Berg, Aubin Macquart, André Mook, Peter Fils, Erik de Niet, Mark van Velthoven, Jan Sachtleven, Julian Stolk, Joeri van Delft en Robbert Schaap)

Zodra het gat met het peloton groot genoeg was werd het tempo even getemperd. Hier leek iedereen vrede mee te hebben behalve Mark van Velthoven. Mark, eindelijk weer fietstent in het prachtige Spartaan shirt bleef maar gaan. De overige mannen konden maar 1 ding doen en dat was het gat weer dichten. Door al het aanvalswerk van onder ander Joeri, Robbert, Rikkie, David en Julian brak het regelmatig, echter niet genoeg om alles weer bij elkaar te laten komen. Er zou dus gesprint worden in deze groep. In de laatste ronde ging Rikkie er nog vandoor. Joeri reed het laatste stuk dicht maar was daarmee net even te veel adem kwijtgeraakt om de sprint van Robbert Schaap te pareren. Robbert wint voor Joeri en Julian. De strijd was heftig, iedereen had geleden en de koers was zeker de eer van Nico waard.

Met nog een maandje te gaan kunnen we stiekem eens naar de klassementen gaan kijken. Bij de A’s staat Robber Schaap ruim aan de leiding met 245 punten dat zijn er 44 meer als Erik de Niet die op 201 staat en Mark van Velthoven met 192 punten.

https://results.sporthive.com/organization/PC130867/championships/58357

Bij de B’s gaat Peter Waanders met 217 punten aan de leiding, hij heeft 27 punten voorsprong op Ronald Geleynse die er 190 heeft, op de derde plaats staat Lex Meerman met 170 punten. Peter zal dus gauw zijn snelle sprinters benen moeten terug vinden om zijn voorsprong op Ronald te behouden.

https://results.sporthive.com/organization/PC130867/championships/58358

U bevindt zich hier: Renners Nieuws 15-8-2017 Nico van Adrichem in memorial ZAC gewonnen door Robbert Schaap