Robert Berk wint Ronde van Elspeet 2017.

RobertBerk Elspeet2017

Spartaan renner Robert Berk heeft na zijn overwinning in Hierden nu ook de ronde van Elspeet weten te winnen. Met 70 andere eliterenners aan de start en de wetenschap van een 2600 meter tellend snel parkoers was het zaak voor Robert om vanaf het begin in de wedstrijd van voren te zitten.

Vanaf de start was het al oorlog, het duurde niet heel lang voordat Robert met nog 3 andere renners een ontsnapping wist te forceren, het peloton was op zijn hoede en liet het gat niet al te groot worden, zodra echter nog 3 renners de oversteek wisten te maken en de kopgroep was uitgebreid tot 7 man (Robert Berk, Jasper Schouten, Arjan Hofman, Rik Wielink, Hans Dilling, Harmen Baars en Wim Kleiman) kon het gat met het peloton definitief worden geslagen.

Het zeer hoge tempo van de kopgroep (46,8km/h gemiddeld) werd Harmen Baars uiteindelijk te veel, hij moest de kopgroep laten gaan. De 6 overgebleven renners werkte goed samen, breide de voorsprong tot 1 minuut 40 op de eerste achtervolgende groep uit en zelf met 2 minuut 20 op het peloton. In dat peloton zat Jordy Buskermolen, de nummer 2 in het Veluwe klassement en die kon daar deze dag geen potten breken. Voor Robert een gouden kans om als leider van het Veluwe klassement zeer goede zaken te doen.

In de sprint leek Jasper Schouten de beste papieren te hebben, met hoge snelheid kwam hij op de laatste bocht af en stuurde daardoor te ver naar buiten. Robert zag het gat aan de binnen kant, prikte zijn fiets er behendig tussen en reed een perfecte sprint. Robert wint, op 2 Jasper Schouten en op 3 Arjan Hofman.

Met deze overwinning weet hij zijn leidende positie in het Veluwe klassement te versterken. Sterker nog, Robert is niet meer te achterhalen, met een voorsprong van 25,2 punten op de nummer 2 waarbij er door de nummer 1 maximaal 25,1 punten kan worden gehaald is de eindoverwinning al een zekerheid, alleen nog even starten in Nunspeet.

Het Veluwe klassement bestaand over 5 criteriums met daarbij Roberts klasseringen:

Omloop van Hierden (P1) (22 april)

Ronde van Ugchelen (P8) (1 juli)

Ronde van Ermelo (P6) (5 juli)

Ronde van Elspeet (P1) (9 augustus)

Ronde van Nunspeet (nog te rijden) (16 augustus)

Robert, namens de Spartaan gefeliciteerd met je prachtige overwinning, succes in de ronde van Nunspeet.

Hieronder de tussenstand in het Veluweklassement na 4 gereden races.

RobertBerk Tussenstand veluweklassement

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Robert Berk wint Ronde van Elspeet 2017.