ZAC 1-8-2017 – Tornado Tom de Vreede weer de snelste bij de A’s

ZAC 1-8-2017 – Tornado Tom de Vreede weer de snelste bij de A’s

Het werd weer een avondje om niet snel te vergeten bij de Spartaan. Prachtig weer en een mooie opkomst, dit ondanks dat we midden in de zomervakantie zitten. Misschien had het te maken met een korte onderbreking van de Westlandse criteriums dat er zoveel man en vrouw de weg naar de Lange Kleiweg 116 wisten te vinden, wij van de Spartaan vonden het in ieder geval fijn. Hoe meer renners hoe groter het feest.

Er stonden heel wat kanonnen aan de start, vooral spint kanonnen. Welke koers droomt er nou niet van een affiche Tom de Vreede versus Willy Heeneman. Willy de man van de Westlandse Iplantjes en volgens kenners de snelste trimmer van de Westlandse A trimmers met daar tegenover Tom de Vreede, veel winnaar van amateur criteriums en WFN kampioen 2017.

Bij de A’s werd de koers vanaf de eerste minuut hard gemaakt. Sirik ging weer eens op pad om te zien hoe ver die kon komen. Het duurde 3 rondjes voordat hij was ingerekend. Ondertussen stond aan de achter de deur wagenwijd open en verloren al gauw heel wat renners de aansluiting. Hierna regende het aanvallen en bleef het tempo ongenadig hoog. Er moesten wel gaten gaan vallen en dat gebeurde. Het aardig omvangrijke B peloton zat precies verkeerd toen het A peloton voorbij kwam. Het gevolg was dat er gaten vielen, gaten die niet meer gedicht werden en zo ontstonden er 3 groepen bij de A’s.

Met die 3 groepen kwamen er wat problemen met de B’s, bij de derde A groep stokte het tempo heel even terwijl de B’s bleven hangen. Een aantal B’s wilde er weer voorbij terwijl de A’s ook weer gingen draaien. De regels bij de Spartaan zijn heel duidelijk. De B’s laten de A’s rijden. Hoewel er door de A renners meerdere malen het verzoek werd gedaan aan de B’s om een gat te laten vallen en vervolgens hun eigenkoers te gaan rijden werd hier slecht gehoor aangegeven. Met ingrijpen van jury lieten de meeste B renners zich afzakken waarna ook de laatste B mannen toch maar zich verstandig lieten zakken. Het is heel simpel, als je als B renner denkt dat de A’s te langzaam rijden dan start je volgende keer bij de A’s om te laten zien dat je het niveau gemakkelijk aan kan. We nodigen dan ook Jarno Terwindt en Bruno Verhue van harte uit om de volgende koers eens bij de A’s mee te rijden en daar te laten zien wat je waard bent.

De B’s reden hun eigen race er kwamen wat afscheidingen maar uiteindelijk werd het een massa sprint. Het blijft jammer dat niet iedereen een chip heeft dus de uitslag is als volgt: 1)Arnout Tamerus 2)Lex Meerman en 3) Eric Weber. Zat je er eigenlijk tussen maar heb je geen chip, regel dat dan voor een volgende keer.

Er ontstond een mooie kopgroep bij de A peloton die genadeloos hard door reed. In deze kopgroep de bekende namen. Erik de Niet, Robert Schaap, Berend Gras, Willy Heeneman, en Tom de Vreede. Met het ingaan van de 1 na laatste ronde probeerde Berend Gras een alles of niets poging, pas met zeer veel moeite werd hij achterhaald en zou er gesprint worden. Wordt het Willy of Tom. Tom liet zijn dat een A trimmer best leuk kan sprinten maar dat er maar 1 man is die echt veel power heeft, met een ruime voorsprong blijft hij Niels Overvoorde en Willy Heeneman voor. Het was weer een prachtige koers, de mannen in de kopgroep hebben er hard voorgereden en de toeschouwers hebben er van genoten. De Spartaan zegt dan ook bedankt en graag tot volgende week.

U bevindt zich hier: Renners Nieuws ZAC 1-8-2017 – Tornado Tom de Vreede weer de snelste bij de A’s