25-7 WFN Kampioen Tom de Vreede pakt ook nog even de dinsdag ZAC mee.

Woei, woei deed de wind. Een niet al te geringe windkracht 4 a 5 teisterde dinsdag avond de baan van de Spartaan. Als je aan wind denkt, denk je natuurlijk aan waaiers, alleen daar was de windrichting net verkeerd voor. Op het lange rechte stuk naar start finish was die mee. Op het andere rechte stuk was die tegen. De andere stukken zijn te klein om een waaier op te zetten. Geen waaier feest dus.

In de A groep gingen een 33 tal renners met elkaar de strijd aan. De B groep was iets kleiner met een man/vrouw of 20. Vanaf de start was het bij beide groepen strijd. De wind was dan wel niet goed genoeg voor waaiers hij was wel degelijk goed genoeg om verschil te maken. Al gauw splitste het B peloton zich dan ook in een kop groep en een tweede groep. Bij de A’s was het ook alle hens aan dek. Al in ronde twee werd er zo hard door getrokken dat de deur achteraan gelijk wagenwijd openstond. Het is dat de mannen vooraan toch nog even aarzelden, het was namelijk nog een heel eind en de wind was toch wel stevig, waardoor de gaten weer gedicht konden worden en de meesten weer aan konden sluiten.

Het bleef oorlog bij de A, uiteindelijk reden er een man of 9 weg waar onder andere Mark van Velthoven, Tom de Vreede, Berend Gras en Nick Zuidewind zaten. Ook Robert Schaap, Joeri van Delft, Erik de Niet en Tim de Koning zaten daar in eerste instantie bij. Het A peloton verbrokkelde ook behoorlijk, bij het passeren van de B kopgroep vielen er wat gaten en uiteindelijk bleef er een groep van een man of 10 als tweede groep over. De rest van het A peloton vond aansluiting bij de B kopgroep of B peloton.

In de A kopgroep was Mark van Velthoven de man die eens flink aan de boom ging schudden. Er kwamen wat versnelling en uiteindelijk bleven er 4 man over die voor de winst mochten gaan strijden. De andere 5 renners vielen langzaam terug in het achtervolgende pelotonnetje.

Bij de B kopgroep werd het een massasprint. Met wind mee werd de snelheid flink opgevoerd en toonde Sander van Dijk zich voor Lex Meerman en Arnout Tamerus de man met de rapste benen. In de A kopgroep mochten de 4 ook gaan afsprinten. Wie anders als Tom de Vreede kon deze sprint dan ook winnen? Tegen de man in vorm was er geen beginnen aan. Met ruime voorsprong kwam hij over de finish en mocht hij zich een paar dagen na het Open NK WFN zich nu ook de koning van de 25 juli dinsdag ZAC noemen. Nick Zuidewind moest zich met een P2 te vrede stellen waar Mark van Velthoven het met P3 moest doen. Spartaan man Berend Gras werd respectabel vierde. Geen schande tussen deze kanonnen.

Tot volgende week.

U bevindt zich hier: Renners Nieuws 25-7 WFN Kampioen Tom de Vreede pakt ook nog even de dinsdag ZAC mee.