Aanvalslust en ploegenspel USWV De Domrenner beloond met zege in Omloop Rijswijk.

Aanvalslust en ploegenspel USWV De Domrenner beloond met zege in Omloop Rijswijk.
 
20170207 Omloop 1
Voor de 3e maal in successie vond de Omloop Rijswijk plaats, tijdens de Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse.
 
Een eerste speldenprik werd uitgedeeld door de laatste ZAC winnaar Jan Sachtleven, die een bommetje gooide langs de Vliet. Hij werd echter snel weer tot de orde geroepen.
In de volgende ronde was het de beurt aan een 2-tal renners van Domrenner dat het initiatief overnam.
 
 
 
 
 
20170207 Omloop 3
 Met daarachter nog 2 controlerende renners zag thuisverening de Spartaan het gevaar en bracht de geroutineerde Wieger van der Schaaf in stelling, die hier al eens eerder succesvol een kopgroep tot de meet bracht. In zijn poging om de oversteek te wagen kreeg hij niemand mee.
In het peloton waren het vervolgens de mannen van DRC de Mol, RWV De Spartaan, Team v.d. Vliet Recreatie en Restore Cycling Team die de handen ineen sloegen om deze gevaarlijke vlucht te neutraliseren.
Ondertussen stond wel achteraan de deur open en was het peloton gedecimeerd tot zo'n 50 renners.
 
20170207 Omloop 5Ook deze vlucht haalde het niet. Maar de onvermoeibare Bart Lemmen (Domrenner) zette vervolgens nog eens aan en kreeg Niels Ruijter (Uithoornse WTC) mee en de 2 konden uitlopen naar 20 secondes. Waarbij opnieuw zijn ploegmaten het peloton probeerden te controleren.
 
 
 
 
  
 
 
20170207 Omloop 6Vooraan bleek na enige tijd Bart Lemmen de sterkste, waarna Niels Ruijter de rol moest lossen en hij solo doorging.
BIj het opdraien van het clubparcours in de laatste ronde was al wel duidelijk wie hier zou gaan winnen. Ondertussen probeerde Luuk Schuurmans het Domrenner feestje compleet te maken, toen hij met een kleine voorsprong het parcours opkwam in een ultieme poging om een 1-2 te behalen.
 
 
 
 
   
20170207 Omloop 8
 Inmiddels had Bart Lemmen ruim de tijd om zijn feestje te vieren en won als meest aanvalslustige renner terecht deze editie.
Daarachter leek Luuk het te gaan redden, maar hij werd fel op de huid gezeten door Tom de Vreede (Stma cyclingteam) en Jeroen Wesselius (Spartaan) die nu op volle snelheid lagen.
Luuk moest zijn meerdere erkennen in Tom, die zo voor het 2e jaar op rij naar het podium reed, maar wist nog wel nipt Jeroen voor te blijven.
 
Dank ook voor Miss Little Pancake en TIjd voor Alcoholvrij voor de hulp bij de huldiging.
 
 
20170207 Omloop 9
foto's op:
U bevindt zich hier: Renners Nieuws Aanvalslust en ploegenspel USWV De Domrenner beloond met zege in Omloop Rijswijk.