4-7-2017 Jan Sachtleven weer aan het feest bij de A’s

Bij deze begin Ik alvast maar met een excuus. De techniek liet ons deze avond hopeloos in de steek. De scanner had er geen zin, wat er ook werd geprobeerd de barcodes verschenen niet in het mylaps inschrijvingsprogramma en zodoende kon er geen koppeling tussen rijder en chip worden gemaakt. Balen voor de rijders maar ook zeker voor de jury, die mochten deze avond eens ouderwets aan de bak, op de manier zoals het vroeger ging.

Dit heeft ook gevolgen voor het verhaal van de koers, wie heeft er gewonnen bij de B’s, hoeveel inschrijvers waren er? Ik moet het u schuldig blijven. Bronnen lijken Peter Kolsters als beste sprinter en dus winnaar aan te merken. Het verhaal van de A koers ken ik wel, daar fiets ik tenslotte zelf in dus dat schrijft wat makkelijker. Excuses dus aan de B rijders dat ik de juiste personen niet kan vermelden, het werd een massa sprint na een race waarbij niemand echt weg kon komen, mocht de uitslag toch online komen dan kom ik op de winnaar nog terug.

Het A peloton telde een man of 30 vandaag. Iedereen met zijn eigen belangen, de een wilde niet te veel gas geven in verband met komende koersen, de ander had een nieuwe fiets en wilde die wel eens uit proberen en weer een aantal waren nog aan het bijkomen van de Omloop van afgelopen zondag.

Sirik had er wel zin in bij de A’s, de jury had de renners nog niet losgelaten of hij ging er vandoor, het peloton keek even naar elkaar voordat ze begonnen met de achtervolging, die aarzeling gaf Sirik een mooie voorsprong samen met nog een renner en het duurde een rondje of 2 voordat hij was gepakt.

Het bleef aanvallen regenen bij de A’s. Wieger, je kent hem vast wel, sloop er vandoor maar mocht niet weg en werd teruggepakt. Uiteindelijk waren het 4 renners die zich wisten af te scheiden. Julian (Stolk volgens mij) Dan (Daniel Peat?) Jan Sachtleven en Mark Tetteroo kregen een mooi gaatje, een ronde later dacht Kevin Hulsker allemaal leuk maar geen feest zonder mij en sprong er naar toe. Het peloton liet het een beetje lopen, André Mook wilde het gat gaan dichten met het peloton in zijn wiel maar zag dat hij de kopgroep wel genaderd was alleen zonder peloton in zien wiel, André besloot door te trekken en wist een half rondje later de aansluiting te maken, het koste hem vervolgens wel 3 rondjes herstel om weer enigszins zuurstof in zijn lijf te krijgen en zijn beurtjes mee te draaien.

Robbert Schaap was de laatste die de oversteek maakte, in eerste instantie was die met 2 andere renners op pad maar 1 keer gas geven en hij was deze mannen kwijt, het duurde nog 5 rondjes voordat hij de aansluiting kon maken, sterk staaltje van Robbert Schaap. De kopgroep van 7 werkte goed samen, er werd braaf gedraaid en langzaam werd de voorsprong op het peloton uitgebouwd, naar horen zeggen ging het in het peloton niet van een leien dakje en was de samenwerking ver te zoeken waardoor er geen jacht op de mannen vooraan gemaakt kon worden.

De B’s waren afgesprint, de uitslag: Peter Kolsters op 1 maar de rest moet ik u nog even schuldig blijven. De kopgroep van de A begonnen aan de laatste 3 rondes. Met nog 2 rondes te gaan begon het spel, Mark Tetteroo had een hele harde demarrage, de rest moest behoorlijk aanzetten om het gat dicht te krijgen. Bij het luiden van de bel vloog Robbert er vandoor, Kevin ging er gelijk achteraan en nam iedereen mee en zodoende hield Robbert het ook voor gezien, juist op dat moment dacht Julian ik ga, hij kreeg een gat, een serieus gat, de 7 mannen draaien het rechte stuk op, even lijkt het er op dat Julian het gaat redden, Jan, de man, die pas echt sprinten kanm gooide er een enorme power sprint uit en klopte Julian als nog, de nr 2 en nr 3 moet ik u helaas schuldig blijven, Julian viel behoorlijk stil en het is even onduidelijk waar hij geklasseerd werd. Dan zat waarschijnlijk op 2 maar zonder uitslag wordt het lastig. Nr 4 was André Mook en op 5 Robbert Schaap. Al met al werd er flinke strijd geleverd en hebben we wederom kunnen genieten van een heerlijke koers.

De Spartaan koerst de hele zomer vakantie door, de verslagen stoppen echter wel even, bedankt voor leuke reactie deze eerste helft, na de zomervakantie pakken we de draad weer op. De Spartaan wenst iedereen een fijne vakantie met hopelijk veel fiets plezier. Bedankt voor het lezen.

U bevindt zich hier: Renners Nieuws 4-7-2017 Jan Sachtleven weer aan het feest bij de A’s