27-6-2017 Bitterballenkoers – Stefan leegwater snelste man uit de kopgroep

We dachten bij De Spartaan we doen het gewoon nog een keer. Een bitterballenkoers. Het concept is simpel, per categorie waren er tussentijds 3 premies te verdienen in de vorm van bitterballen. Gewoon halverwege de koers zorgen dat je vooraan zit en je hebt een portie te pakken. Dit nieuws was schijnbaar tot ver in Rotterdam doorgedrongen want een heel contingent aan Ahoy nieuwelingen stond in de B groep aan de start.

De opkomst was aardig vanavond 23 renners in de A groep en een stuk of 30 in de B groep. Dat had natuurlijk veel beter gekund maar het weer wat voorspeld werd werkte de opkomst tegen. Rijden in de regen is natuurlijk alleen voor echte mannen en vrouwen weggelegd, renners die niet bang worden voor een druppeltje water op het asfalt.

Bij de A’s was het vanaf ronde 1 gelijk oorlog. Vanuit de start werden er pogingen gedaan om weg te rijden. Sirik had goede benen en ging er gelijk vandoor maar dat duurde niet al te lang. Erik de Niet wilde ook wel en kreeg een gaatje. WTosser Stefan Leegwater sprong mee en beide kregen een gaatje. Het gat werd weer dichtgereden maar op dat moment ging het regenen. Regen maakt de weg nat, is het nat dan zijn de bochten glad en als je niet goed stuurt dan lig je op je gat. Niemand viel maar er vielen wel gaten. Het duurde een ronde of 3 maar toen was er uiteindelijk een kopgroep van 8 man weg (Stefan, Sirik, Gino, Erik, Guido, Berend, Biko van Mil en een nog onbekende renner van WWV). Daarachter nog een groep met 5 man en vervolgens het peloton. Nou ja wat er nog wat van over was. Aardig wat renners hielden die nattigheid voor gezien.

Ook bij de B’s ging het hard. De Ahoy mannen hadden honger en gooide het tempo vanaf ronde 1 omhoog. Een kopgroep van een man of 8 vormde zich en die raapte uiteindelijk ook de bitterballen premies op. Daarna kreeg de kopgroep van de B het 5 koppige peloton van de A’s in het vizier. De jacht was geopend. De 5 mannen bij de A’s hadden dat door en hielden ook het tempo hoog. Het ging hun niet gebeuren dat ze door de kopgroep van de B zouden worden opgeraapt.

De kopgroep van de A’s dubbelde het B peloton en daarna was het oorlog. Verschillende demarages zorgde er voor dat er nog maar 4 man overbleven. Gino, Berend, Erik en Stefan bleven over. Guido zakte af naar de andere 5 A rijders, Sirik reed lek en waar Biko en de WWV man waren gebleven is nog steeds een raadsel. De 6 man van het A peloton konden hun draai vinden en bleven ruim voor de kopgroep van de B’s, die missie was geslaagd.

Bij de B’s werd er gezamenlijk afgesprint. De kopgroep had de rest van het B peloton gedubbeld en zo was het peloton weer compleet. In de uitslag zien we Jesse Speijers als winnaar staan, Lars Seldenthuis op 2 en Sten Verzijl op 3. We kunnen wel zeggen dat de Ahoy mannen er bij de B’s een mooie wedstrijd van hebben gemaakt. Honger hadden ze ook na afloop als je zag hoe snel de gewonnen bitterballen naar binnen werden gewerkt.

De A’s moesten nog een stukje. De 4 mannen probeerde elkaar nog los te rijden in de laatste rondes maar konden niet voorkomen dat het toch sprinten werd. In de sprint was Stefan Leegwater de snelste voor Gino Bonemeijer en Berend Gras.

Wederom smaakte de bitterballen na afloop weer lekker. Na de zomervakantie komt er gegarandeerd nog een editie. 

U bevindt zich hier: Renners Nieuws 27-6-2017 Bitterballenkoers – Stefan leegwater snelste man uit de kopgroep