ZAC 13-06-2017 Martin Pluto geeft de A groep fietsles.

MartinPluto04

De ZAC werd deze dinsdagavond weer hervat met de normaal gesproken wekelijkse routine. Deze keer geen Pluvius die roet in het eten gooide. Er kon weer gekoerst worden. Ook vanavond was er een ruime opkomst met meer als 70 renners. Helaas liet de techniek de inschrijf tafel een beetje in de steek waardoor de mannen achter de tafel soms toch wel een beetje gestrest leken, vooral met een groeiende rij en een gedeeltelijke handmatige inschrijving wilde het allemaal niet zo vlot lopen als normaal. Al met al kwam het weer goed en kon er gestart worden.

In de A groep ging gelijk de knuppel in het hondenhok. 4 man scheiden zich gelijk al af en noopten het peloton tot een razende achtervolging. De ene snelle 45+ ronde na de andere werd er uit geknald. Het duurde een ronde of 5 voordat deze mannen werden teruggepakt. Juist als het peloton even rust dacht te hebben muisde Martin Pluto met een andere renner er vandoor. De andere renner hield het na 1,5 ronde voor gezien maar Martin blies vrolijk door en bleef voor het peloton hangen. Had hij even geen zin meer, of had hij genoeg gespeeld, we weten niet maar in 1 keer liet hij zich weer inlopen.

Dit wat het sein voor 7 renners om zich stiekem af te scheiden van de rest (Onder Andere Frank Lanting, Diederik Thier, Willy Heeneman, John Spruit, Marco Nederlof, Eric de Niet en volgens mij ook Tim de Koning). Heel langzaam kregen ze een gat en niemand reed het dicht. Voordat het peloton met zijn ogen had geknipperd hadden ze al een voorsprong ter grote van het gehele rechte stuk. Daar achter probeerde verschillende groepen de oversteek te maken. Martin Pluto, die schijnbaar even had liggen slapen wilde toch bij de kopgroep komen en ging op pad. Hij reed uiteindelijk in zijn eentje het hele gat dicht en sloot aan bij de kopgroep, sterk staaltje wat hij daar vertoonde.

De kopgroep kon vervolgens op jacht naar het A peloton, zij wisten het Be peloton te passeren en kregen langzaam de A mannen in het vizier. De A manne,n die nog in het peloton zaten wilde dat niet laten gebeuren en met man en macht werd de samenwerking gezocht om toch nog fatsoenlijk te blijven draaien en zodoende de voorsprong te behouden. Na het afsprinten van de B werd het billen knijpen voor het A peloton, zouden ze gedubbeld worden of niet. Uiteindelijk redden de kopgroep het niet, net niet, maar ook mede door de jury die besloot de A kopgroep 3 extra rondes te laten rijden waardoor de A kopgroep iets temporiseerde.

Nadat de A kopgroep het rijk alleen had begonnen de rondes te tellen, met het luiden van de bel ging de renner van Restore (Tim als ik het goed had gezien) voor een alles of niets poging, hij redde het niet, het was Martin Pluto die de zege naar zich toe trok door een ultieme jump te plaatsen en daarmee bewees dat hij toch echt veruit de sterkste was deze avond. Alleen, helaas, hij had geen chip op zijn fiets en daarom staat Willy Heeneman als winnaar in de uitslag met Erik de Niet als tweede en Frank Lanting als derde.

Spektakel dus en spektakel was het ook bij de B groep, in deze groep werd er keihard gestart, iets waar de gelouterde B renners niet op hadden gerekend, er werden zulke snelheden gehaald dat de renners die dit konden eigenlijk in de A groep zouden moeten gaan plaats nemen. In het begin probeerde verschillende groepjes zich af te scheiden van de rest. Daarmee werden op het rechte stuk en wind mee snelheden van boven de 50 gehaald.

Het tempo werd dusdanig hoog gehouden dat alleen de kopgroep van het A peloton het B peloton inhaalde, het A peloton kwam dichtbij maar kwam er uiteindelijk niet overheen. Na een keiharde koers werd uiteindelijk Hugo Uijlenbroek als eerste geklasseerd gevolgd door Martijn Wiggers en Taco Postma, hier zaten nog andere renners tussen maar ja die hadden geen chop en geen chip is geen uitslag.

Alle renners bedankt, we zien jullie graag volgende week weer terug. Een aantal renners die hier genoemd stonden hebben nog niet hun premie opgehaald, vraag hiernaar als je volgende week komt inschrijven. Fotograaf Henk Harrevelt heeft deze avond nog foto's gemaakt, deze zullen ongetwijfeld snel op zijn site http://www.harfoto.nl/ verschijnen. 

U bevindt zich hier: Renners Nieuws ZAC 13-06-2017 Martin Pluto geeft de A groep fietsles.