Dinsdag 23 mei 2017 – Joeri van Delft blijft Jan Sachtleven nipt voor

Wederom was het deze dinsdag avond prachtig weer en verzamelde de renners en rensters zich in grote getalen bij De Spartaan. De opkomst van vorige week werd net niet gered maar met meer als 70 deelnemers mocht er niet geklaagd worden. Mannen en vrouwen die wel van het wielerspelletje houden, die er voor zouden zorgen dat er kleur bekend moest gaan worden. Dat anderen met het hol open zouden moeten gaan rijden (wat na vandaag weer een hele andere dimensie heeft gekregen) om er bij te kunnen blijven.

Bij de A’s werden er gelijk een paar flinke snokken aangegeven nadat de renners waren weggeschoten. Een spervuur aan demarrages zorgde er dan ook voor dat het peloton flink op de rekker lag. Ronde na ronde kregen de mindere mannen van dit peloton het om de oren. Bij het opkomen van het rechte stuk werden de gaten groter en groter. In ronde 7 wanneer onder aanvoering van Mark van Velthoven, mannen als Martin Pluto, Jan Sachtleven, Robbert Schaap, Erik de Niet het vuur echt aan de schenen van het peloton legde was het snel gedaan. Een kop groep met een man of 12 wist zich af te scheiden van de rest. Het peloton viel ietsjes stil terwijl het naar adem hapte en zag de mannen langzaam uit het zicht verdwijnen.

Ondertussen fietst het B peloton lekker zijn eigen wedstrijd, hier zorgde het heerlijke koersweer ook voor een prima verloop. Doordat het tempo iets lager ligt als bij de A’s en de demarrages iets minder fel waren kon hier niemand wegkomen. De B’s zouden dan ook weer op een onvermijdelijke massa sprint af denderen.

Bij het ingaan van de laatste ronde weet je dat er altijd wat meer risico wordt genomen. Dat nu wel dat ene trapje extra voor of na de bocht wordt gedaan en dat er renners zijn die al zo op de limiet zitten dat het sturen niet meer zo strak gaat als normaal. Bij de B’s ging het dan in 1 van de laatste bochten niet helemaal goed, een aantal renners moesten het gras in, eentje ging er zelfs al cyclo crossend door de bosje maar al met al leek iedereen er zonder al te veel kleerscheuren van af te komen. De renners die wel overeind waren gebleven vochten een heftige sprint uit tot op de meet. Ik houdt even de Mylaps uitslag aan en daarin is het Martijn Wiggers op 1 voor Peter Kolsters (2) en Peter Waanders (3).

Gelijktijdig blijft de A kopgroep zo’n hoog tempo houden dat de achterkant van het A peloton langzaam voor hun in het zicht komt. De jury ziet dit gevaar en zet na het finishen van de B’s het ronde bord voor A kopgroep op 3 rondes om zodoende sprint problemen te voorkomen. Mark van Velthoven de man van Mooi Jong waagt met nog 2 rondes te gaan een alles of niets poging, bij het ingaan van de laatste ronde ligt hij nog steeds op kop en heeft een gat van een meter of 30, het A peloton moet volle bak om de achterstand te verkleinen, Mark houdt het niet vol (mede door een indrukwekkende snelle eindronde van de winnaar) en als de A kopgroep de laatste bocht doorgaat is het een nek aan nek sprint tussen Jan Sachtleven en Joeri van Delft. Joeri drukt zijn wiel een fractie eerder over de finish en wint. Jan wordt tweede, Robbert Schaap derde.

Met een laatste ronde die in de 1 minuut 43 ging werd voor het eerst dit seizoen de 50 km/h over 1 ronde doorbroken. Best indrukwekkend voor een dinsdag avond competitie wedstrijd. Renners bedankt voor jullie komst, jury bedankt voor de wedstrijd begeleiding en uiteraard alle vrijwilligers die nu nog worden vergeten. (EHBO, Inschrijving, Bar, Clubhuis enz)

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Dinsdag 23 mei 2017 – Joeri van Delft blijft Jan Sachtleven nipt voor