Wouter de Groot snelste op het sprintersbal

Liefst honderd renners en rensters stonden deze avond aan de start om te strijden wie zich de winnaar van deze tweede wedstrijd in de Zomer Avond Competitie reeks van De Spartaan zou mogen noemen. In het A peloton waren veel gerenommeerde namen van renners uit de regio te vinden die er allemaal wel zin in hadden. Het tempo werd dan ook ronde na ronde moordend opgevoerd met alle gevolgen voor de renners die deze dag over iets mindere benen beschikte.

Ontsnappen zat er deze avond niet bij. Geen enkele renner of groepje van renners kreeg meer als 1 ronde een kleine voorsprong. Alle gaten werden dichtgereden. Het enige momentje van paniek in het A peloton was het passeren van het B peloton. Na de passage was er een behoorlijk breuk tussen  2 groepen in het A peloton maar ook dat werd uiteindelijk weer dicht gereden. Een massasprint leek onvermijdelijk.

In de laatste 5 rondes van het A peloton werd voor de tweede keer het B peloton bijgehaald. Het B peloton begon op dat moment net aan zijn laatste ronde en de renners vochten voor hun plekjes. Het A peloton probeerde ondertussen uit alle macht de B’s te passeren en de gaten tussen de A renners zo klein mogelijk te laten, dit terwijl de B’s vol in de sprint zaten, een klein beetje chaos dus maar complimenten aan de renners want het ging allemaal goed. In de sprint bij de B’s was Eric Weber de snelste voor Maurice van Roosmalen en Peter Waanders. Complimenten aan Doris de Rooij die hier als eerste vrouw knap zesde wordt.

Bij de A’s ging het hard. In de laatste rondes worden nog dappere pogingen gedaan om weg te komen. De kanonnen van het peloton lieten echter niemand gaan, een massasprint werd onvermijdelijk. In de sprint eindigt Wouter de Groot voor Robbert Schaap en Bob Kerkhofs. De top 5 word compleet gemaakt met Joeri van Delft op 4 en Gino Bonemeijer op 5. De winnaar van vorige week Tom de Vreede vinden we terug op de zesde plek.

Wederom was het weer een prachtige koers en De Spartaan bedankt alle rijders voor hun komst. Aanstaande donderdag is er weer een premiekoers. Tot dan.

De tussenstand van de competitie kan ondertussen op Mylaps worden teruggevonden.

Voor het A peloton https://results.sporthive.com/organization/PC130867/championships/58357

Voor het B peloton https://results.sporthive.com/organization/PC130867/championships/58358

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Wouter de Groot snelste op het sprintersbal