Successen in augustus

2016-08

De ooogst in Augustus:

3 Overwinningen (Robbert, Tom en Tessa)

3 x 2e (Erik, Arjen en Joeri)

1x 3e (Robbert)

 

Roosendaal, 1 aug

Erik en Ronald bevonden zich in een 10-mans kopgroep, maar bleven helaas steken op plek 9 (Erik) en 10 (Ronald). Achter nog 2 in extremis ontsnapte renners won Robbert de pelotonsprint voor plaat 13.


Oostvoorne, 4 aug

In een volledig uit elkaar gereden veld was Robbert Schaap de eerste Spartaan (6e), niet veel later gevolgd door Erik de Niet (9e) en Mark van Velthoven (10e)


 Zevenbergen, 7 aug

Achter de ongenaakbare Bob van den Berg, die solo aankomt wint Robbert Schaap opnieuw een pelotonsprint en wordt daarmee 3e. Er lagen ook premies klaar voor Erik de Niet (13e), Mark van Velthoven (14e), Henk de Jong (17e) en Coen van den Berge (19e).

Tussen de elite vrouwen wordt Junior Dame Jitske Hubert nog knap 19e.


Heerlerheide, 7 Aug

Tijdrijder Glenn liet zich ook van zijn beste kant zien in deze klimkoers, door mee te zitten in een 9-mans kopgroep en finishte knap als 8e.


Noordeloos, 8 aug

In deze ultrakorte ronde waarin de Spartaan al vaak aan het langste eind mocht trekken, moest de zege nu aan Van Plateringen gelaten worden. In de 'massa'sprint werden Robbert Schaap (4e), Ronald Greep (6e) en Erik de Niet (17e).


De Lier, 9 aug

In de pelotonsprint voor plaats 6 wordt Hugo Hoekjen 17e bij de Nieuwelingen. 


Nootdorp, 11 aug

2016-08-11 NootdorpTom de Vreede versloeg zijn 2 medevluchters in de sprint en boekte zo de zege. In de pelotonspurt werd Joeri van Delft 2e en aldus 5e in de uitslag. Ook Erik de Niet (6e), Mark van Velthoven (9e), Robbert Schaap (13e), Henk de Jong (16e), Marius van Breda (18e) en Maarten van Hagen (20e) behaalden een ereplaats. Voor Maarten zijn eerste envelopje! 


Molenaarsgraaf, 13 aug Naaldwijk, 16 aug
2016-08-13 Molenaarsgraaf 2016-08-16 Naaldwijk
Erik bevindt zicht met Maarten Schavemaker en Pim Achterkamp in de beslissende kopgroep, waarvan Pim de sterkste blijkt in de sprint en Erik 2e wordt. Robbert Schaap wordt 2e in de pelotonsprint en daarmee 5e. Glenn van Nierop wordt ook nog 9e. Biko van Mil wint hier de pelotonspurt voor plaats 10 bij de Nieuwelingen, vlak voor Timo Sips (13e)


 Pijnacker, 20 aug

2016-08-20 PijnackerJoeri rijdt zich los met Kuijvenhoven, Overvoorde en van Riessen, waarvan laatstgenoemde de rol nog moet lossen. En na een 2e plaats in Nootdorp is het nu wel raak voor Overvoorde, waarna Joeri op slechts 77/1000e van een seconden als 2e over de meet rolt. Achter 3 achtervolgers rijdt het peloton nog voor plaats 7. Robbert Schaap wordt 10e, Tom de Vreede 12e en Mark van Velthoven 13e.

Bij de Masters 40+ werd Peter eindigde Peter Fils in het midden van het peloton als 20e.

En bij de Junioren eindigde Joshia Smit als 14e.

 


 Berg en Terblijt, 21 aug

In een natte klimkoers eindigen Erik de Niet (12e) en Mark van Velthoven (14e) bij wat resteerde van het sterk uitgedunde peloton.


Ede, 25 aug

Achter de "clinic" van Erik Dekker, eindigde Erik de Niet als 9e als enige Spartaan in de prijzen. 


Nieuwpoort, 27 aug

bij de Junioren weet Kevin Hulsker er een 17e plaats uit te slepen. 


Oudewater, 27 aug

Bram Mens en Wesley Steekers weten uit de greep van het peloton te blijven. In datzelfde peloton finisht Tom de Vreede als 7e. Verder mochten ook  Erik de Niet (9e) en Robbert Schaap (11e) terugkomen voor een envelopje. 


 Zuidland, 27 aug

2016-08-27 ZuidlandBij de Sportklasse/Masters 40+ rijdt Peter Fils attent mee en komt met nog 11 metgezellen in de kopgroep. Die wordt nog verder uitgedund tot 5 man, waarna Peter nog naar een 7e plaats sprint.

Bij de Elite werd Robert Berk knap 5e,  Rikkie Dijkhuizen 16e en Jeroen Wesselius 23e in zijn laatste koers als Elite renner.

Bij de Nieuwelingen zit Biko van Mil ook mee in de kopgroep en wordt knap 6e. In het peloton sprint Hugo Hoekjen nog naar plaats 11.

 Gouda, 28 aug

2016-08-28 GoudaBij de sportklasse sprint Eibert van't Hof in wat resteert van het peloton naar plaat 13, in de door Wouter Roos gewonnen koers. Bij de Amateurs waren er veel Spartanen aanwezig die er een mooie koers van maakten. Maar eerst moest nog een gevaarlijke vlucht van Erik Dekker en Danny Vrolijk ongedaan gemaakt worden, die rondeslang met ongeveer 20 secondes voorsprong rondreden. Waarna vooral Joeri van Delft, Mark van Velthoven, Erik de Niet en Ronald Greep zich actief met de koers bemoeiden. Met nog 20km te gaan begon Ronald Greep aan een ferme solo, waarna hij tevergeefs hoopte op aansluiting en na 5 rondes zich weer terug liet zakken. Er volgde nog een korte situatie waarbij de Spartaan het heft ferm in handen nam en vooraan doortrok en even met 6 man op 9 man vooruit kwam te zitten, maar de concurrentie zag snel het gevaar en neutraliseerde het nog diezelfde ronde. In de laatste 5 rondes onstond er een kansrijke nieuwe kopgroep toen Mark van Velthoven en Kelvin Dekker gezelschap kregen van Erik Dekker, Imo de Pruijssenaere, Ferry de Ruiter en Joeri van Delft. Een rondje later moest Imo afhaken en was Erik de Niet nog solo aangesloten, waarna de Spartaan dus met 3 op 6 voorop kwam te zitten, maar ook deze groep hield geen stand. Bij het horen van de bel schoot Robbert Schaap, die tot dan toe de koers van achterin bekeken had zijn pijl af, en zo gingen de renners en toeschouwers een spannende laatste ronde in en probeeerden Bijnagte en Vrolijk nog de oversteek te maken, slechts met een kleine voorsprong dook Robbert het "bos" in, toen hij er weer uitkwam op het laatste rechte einde was zijn voorsprong iets comfortabeler geworden en kon hij al voor de streep zijn feestje vieren. Joeri van Delft won de spurt voor plaats 4, Ronald Greep 8e, Erik de Niet (11e), Mark van Velthoven (16e), Andre Kok (18e) en Frank Lanting (19e) eindigden ook in de prijzen. Waarmee nu ook Andre zijn eerste envelopje op mocht halen.

Bij de Masters 50+ werd het veld gehalveerd, met Marius aan de goede kant als 15e. 


 Utrechts TT kampioenschap, 28 aug

Hier werden Henk de Jong 5e en Glenn van Nierop 6e in de categorie Amatueurs/Sportklasse/Junioren. 


 Henk Lubberding Classic, 28 aug (cyclo)

2016-08-28 hlcBij de dames was er winst voor Tessa van der Velden. Die met nog 2 concurrentes aan de finaleronde begon, maar die van zich af wist te schudden en als eerste dame de streep passeerde.

Bij de Heren waren er toen nog een man of 60 samen. Waarna er nog een man of 35 op de vals plat finishstrook afdenderden, met daarbij Jan Sachtleven, die een knappe 5e plaats uit de brand wist te slepen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Successen in augustus