Eerste elite zege voor Robert Berk dit jaar

2016 06 06 numansdorp v243 renners stonden afgelopen maandag aan start in de 34e ronde van Numansdorp. Voor de elite/belofte rijders stonden er 45 rondes op het programma, goed voor 80km.
Als in de 10e ronde onstaat de beslissende kopgroep, met aanvankelijk 8 rijders: Robert Berk, Koos-Jeroen Kers, Koen van de Klundert, Frank de Reus, Marvin van Spronsen, Nick Stöpler, Lars van der Vall en Ronan van Zandbeek.
De Reus moet al snel de groep weer laten gaan en in de laatste 5 rondes haakt ook Stöpler af. En dan moet in de laatste 2 rondes ook van de Klundert de rol lossen, waarna er nog met 5 man gesprint gaat worden, Spartaan renner (in de elite uitkomende voor Team WASp) bleek over het sterkste eindschot te beschikken en behaalde daarmee de eerste zege voor een Spartaan renner op het elite niveau ,sinds de herstart in 2015.
De historici zijn er nog niet precies uit, maar voor de laatste elite zege voor RWV de Spartaan ziet het er naar uit dat we terug moeten tot de vroege jaren '90.

Bij de Amateurs behaalde Tom de Vreede de 2e plaats, achter Ruben Mijnsbergen die met een late jump vanuit het peloton de pokerende kopgroep nog wist te verschalken. Robbert Schaap werd nog 12e.

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Eerste elite zege voor Robert Berk dit jaar