Jitske in de Energiewacht Tour

EWT1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jitske Hubert nam deel aan de Energiewacht Tour voor Junior Dames, lees hier meer over haar belevenissen.

Van woensdag 6 april tot en met zaterdag 9 april werd voor de junior dames in Groningen de Energiewacht tour georganiseerd. Ook ik mocht daar starten met het Regioteam Zuid-Holland. Aan de meerdaagse deden 28 teams mee waaronder ook verschillende nationale selecties.

EWT2

Woensdagavond begon de Energiewacht tour met een ploegentijdrit door het centrum van Groningen. Doordat het eerste team pas om 21:15 startte, reden we allemaal in het donker en helaas is de straatverlichting in Groningen niet heel best. Daarnaast regende het ook nog en de weg was glad. Dit leidde ertoe dat op het keerpunt, een rotonde, ik met mijn achterwiel weggleed en van fiets moest wisselen. Ik eindigde ergens onderaan in het klassement die dag.

 

De volgende ochtend was de eerste echte koersdag met 72 km op het programma. Het waaide, hagelde en het was koud en de koers was een grote chaos. Het peloton brak in stukken en uiteindelijk werden 43 dames uit koers gehaald. Zelf finishte ik in de tweede groep waarmee ik niet heel tevreden was, maar in ieder geval mocht ik vrijdag weer starten.

Vrijdag was het weer gelukkig veel beter een ook de koers was minder chaotisch. Een grote valpartij na 6 km zorgde wel weer voor een neutralisatie en een van mijn teamleden moest naar het ziekenhuis. Het peloton bleef in een groep bij elkaar en het draaide uit op een massasprint waar ik ergens in het peloton finishte.

De laatste dag waaide het aardig en na de neutralisatie hadden we 10 km lang de wind van de zijkant. Het peloton ging op de kant en er reden 20 dames weg. In het peloton kon ik goed voorin meedraaien en deze dag ging voor mijn gevoel ook het beste. In de sprint zat ik iets te ver vanachter maar ik finishte nog wel in het midden van het peloton.

De einduitslag viel wel een beetje tegen maar ik ben er zeker wel blij mee dat ik de meerdaagse heb uitgereden in een sterk internationaal deelnemersveld. Nu op naar de meerdaagse van Borsele 22, 23 en 24 april.

EWT3

 

 

 

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Jitske in de Energiewacht Tour