Weekend 2-3 April: Glenn 2e in Hoorn

2016 04 02 Gouda 1

Het eerste April weekend stond in het teken van het trainingskamp van de amateurs-sportklasse renners in Beekbergen, Toch werd er nog gekoerst door enkele thuisblijvers en in andere categorieen. Of waren er fanatiekelingen die er nog een koers achteraan plakten. In Hoorn wist Glenn zijn eerste podium van het seizoen te pakken en de 2e van het jaar voor ons. In Gouda rijdt Jitske naar een 7e plaats met een late uitval.

2 April, Ronde van Noord-West Overijssel

- Nieuweling-Heren: De klassieker wordt onder zware omstandigheden verrreden. Biko van Mil en Hugo Hoekjen gaan van start in de afwisselende klassieker die voert langs plassen, rivieren, door de polders, maar ook over minder strak wegdek. Luuk van Gestel (het Snelle Wiel) wint de spurt, in diezelfde groep wordt Hugo 41e.

2 April, Gouda

2016 04 02 Gouda 2- Junior-Dames: Bij het ingaan van de slotronde gaat Jitske Hubert op zoek naar een ereplaats en blijft het peloton voor, achter de 6 koploopsters wordt zij zo 7e. In het peloton wordt Bibian Been 31e.

 

 

 

 

 


 2016 04 03 Hoorn

3 April, Hoorn

- Amateurs/Sportklasse:
Op het clubrondje starten zo'n 60 renners, waaronder Glenn van Nierop. Niemand weet weg te komen en de koers wordt in de massasprint beslist. Deze wordt afgetekend gewonnen door voormalige elite renner Bas Bervoets, daar achter sprint Glenn naar de 2e plaats. Hier een finishfilmpje.


 

 

3 April, Steenbergen

- Amateurs/Sportklasse:

Bijna 70 man zijn er op de been voor dit gevreesde rondje, waar in 2014 Rikkie Dijkhuizen nog wist te winnen. Nu staan Tom de Vreede, Ronald Greep en Henk de Jong aan de start. Niels van der Pijl (van Vliet/Trias), Arnold Stam (Maas-Waal) en Eddy Hermsen (Special) zijn het meest actief. Een solo van Niels na 30km lijkt  meer soelaas te bieden, maar ook deze wordt weer in de kiem gesmoord. Na ruim 45km koers onstaat de beslissende kopgroep: Steekers (Star), Stam (Maas-Waal) en Kuijvenhoven (WWV). Van hen is Kuijvenhoven het snelste aan de meet, vanuit het peloton rijdt Johan Berk nog naar plaats 4 en wint Rik Nederlof de sprint. Na 2 dagen trainingskamp weet Ronald Greep nog knap 9e te worden, ook Tom de Vreede (11e) en Henk de Jong (20e) rijden in de prijzen.


3 April, Huijbergen

 

- Elite:

2016 04 03 Huijbergen 175 Man start hier, Remco te Brake wint solo voor een 8 mans kopgroep. In het peloton finish Rikkie Dijkhuizen als 52e.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Weekend 2-3 April: Glenn 2e in Hoorn