Wedstrijdnieuws: Omloop, Bevrijdingsronde en ZAC

wedstrijdnieuws1Op zondag 3 juli vind de 2e Omloop Rijswijk plaats, als onderdeel van de 3e Rijswijkse Jeugd Meerdaagse. Van vrijdag 1 t/m 3 Zondag 3 juli zijn er weer diverse truien te verdelen onder de jeugd in categorie 1 t/m 7, nieuw is dit jaar de toevoeging van Nieuweling-Heren en Junior-Dames.

Voor de Omloop voor Amateurs/Sportklasse verandert er weinig, de start is dit jaar om 10:35 en gaat opnieuw over 9 omlopen, waarbij er alleen in de laatste omloop over het clubparcours gereden wordt om daar te finishen. Dit jaar kunnen ook de Junior-Dames de Omloop als losse koers rijden over 6 omlopen. Voor alle andere categorieen geldt dat zij de Omloop rijden als onderdeel van de meerdaagse. Junior-Dames hebben de keuze of als onderdeel van een 2-daagse of als losse koers. In verband met een landelijke wedstrijd op zaterdag, kunnen wij deze categorie geen volledige 3-daagse bieden.

Er hebben zich al 36 Amateurs/Sportklasse renners aangemeld, waar we er maximaal 100 toe kunnen laten. Het KNWU evenement is hier te vinden. Inschrijven voor de jeugdmeerdaagse kan hier. Meer informatie over de omloop zelf is hier te vinden. (waarbij aangetekend dat de flyer nog van vorig jaar is)


Voor 2016 hebben we helaas moeten besluiten om de bevrijdingsronde op 5 mei te schrappen.

De oorzaak hiervoor ligt erin dat dit jaar bevrijdingsdag samenvalt met het hemelsvaartweekend. Er zijn daardoor al teveel koersen, waaronder 2 meerdaagsen (Meertour en Haspengouw), waardoor er ook teveel van onze eigen renners afwezig zijn om als vrijwilliger hun steentje bij te kunnen dragen. En schatten wij de behoefte aan nog een clubrondje laag in.

Renners die evenwel hun dag toch op deze koers ingepland hebben en niet van start gaan in een meerdaagse verwijzen wij graag door naar de Ronde van Lekkerkerk, die jaarlijks op hemelvaartsdag gehouden wordt en nu dus op 5 mei verreden wordt, deze staat ook open voor Amateurs en Sportklasse.


Tot slot nog een mededeling over de ZAC:

Wij zijn zeer verheugd met de grote opkomst bij de ZAC in de afgelopen 2 weken.

Om alles in goede banen te leiden en iedereen op tijd te kunnen voorzien van een rugnummer willen we de deelnemers nog eens op de spelregels wijzen:


> Neem altijd je licentie mee

> Zorg dat je chip vooraf geregistreerd is bij de KNWU

Voortaan kunnen wij geen administratieve handelingen meer verrichten om je goed in het systeem te zetten, je mag dan alsnog starten, maar krijgt dat geen punten toegekend voor het klassement.


Tot op heden zijn we hierin coulant geweest, maar dit zorgt toch voor teveel oponthoud in de rij, waardoor we vanaf nu genoodzaakt zijn om dit ook echt toe te gaan passen.

 

 

 

 

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Wedstrijdnieuws: Omloop, Bevrijdingsronde en ZAC