Criteriums maart: 2e winst blijft uit, Glenn 4e in Oud-Vossemeer

2016 03 28 waddinxveen 1

Na de laatste 2 koersweekend in maart blijft de teller helaas nog op 1 overwinning staan (Tom de Vreede in Waarderpolder). Vooral de mannen van van Vliet/Trias schoten uit de startblokken dit seizoen na opeenvolgende trainingskampen.

Hoewel er ook veel afgezien is, kijken de mannen alweer vol goede moed uit naar de komende wedstrijden.


19 maart, Oud-Vossemeer

2016 19 03 vossemeer 1- Amateurs/Sportklasse: zo'n 75 renners verzamelden zich voor de eerste 'echte' koers van het jaar, die voor iedereen open stond. De wind had wederom vrij spel en ook een vroege valpartij zette wat renners buitenspel, waaronder onze troef Peter Fils, die hierdoor de aansluiting verloor. In de beginfase kan niemand echt een significant verschil opbouwen en zijn het vooral Johan Berk, John Roos en Glenn van Nierop die de leiderspunten verzamelen. Na zo'n 40km koers ontstond er dan een 6-mans kopgroep met daarbij 2 pionnen van "thuisploeg" Star: Laurijssen en Steekers, onze Glenn en ook Snoek (Cycloteam), Veken (Ahoy) en Johan Berk (Swift).

2016 19 03 vossemeer 2

 

In de laaste 2 rondes blijken Laurijssen en Berk de sterksten en scheiden zich af van hun 4 kompanen. De imposerende Stefan Laurijssen wint vervolgens de sprint voor Johan Berk. Enkele tellen later raapt Cees Snoek de laatste ereplaats op, net voor Glenn van Nierop die daarmee 4e wordt. In het peloton weet Bas Rijs nog weg te komen en wordt daarmee 7e. Robbert Schaap wint de pelotonsprint voor plaats 8, voor mede-Spartaan Ronald Greep (9e). Ook Henk de Jong (14e) en Joeri van Delft (16e) eindigen bij de eerste 20. Peter Fils strandde na pech op plaats 47 in een achtervolgende groep.

- Nieuwelingen: Achter winnaar Arjan Poleij (Theo Middelkamp) streden nog zo'n 20 renners voor de overige ereplaatsen, hierbij behaalde Hugo Hoekjen een mooie 5e plaats. Meteen zijn beste klassering bij de Nieuwelingen tot nu toe!


20 Maart, Heeswijk-Dinther

- Amateurs: Een omvangrijk peloton van 100 renners aan de start hier. Sven Roggeveen toont direct zijn gretigheid door als eerste de startstreep te passeren. Dan zijn het Ruben Tolkamp (Peddelaars) en Niels van Deursen (van Vliet/Trias) die de regie pakken. Rond half koers onstaat er dan een groepje met Roy Steuten (Kempen), Niels van der Pijl, Pim Achterkamp (van Vliet/Trias), Stefan Teunis (Marco Polo), Wesley Steekers (Star), Gino Bonemeijer (Restore). Daarvan houden Achterkamp, Steuten en Teunis het als langste vol. Maar na 50 van de af te leggen 70km is het peloton toch weer compleet. In de laatste 3 rondes zet van Vliet dan hun volgende troef in: Kees Pameijer, die met Ruben Tolkamp het hazepad kiest. De 2 koplopers bouwen hun voorsprong uit en mogen in een sprint de koers beslissen. Het is dan toch de ervaren Tolkamp die met de eer gaat strijken. Daarachter was Achterkamp nog op zoek gegaan naar de 3e plaats, waarbij hij nog werd achtervolgd door Pennings, maar hij houdt stand en zet daarmee een 2e van Vliet renner op het podium. Marc van Grinsven (Kempen) wint de pelotonsprint voor plek 5 op 20 secondes. De Spartaan komt helaas niet in het stuk voor: Henk de Jong  (17e), Glenn van Nierop (20e), Thomas van Casteren (30e), Sven Roggeveen (42e). Ronald Greep en Kick Mijlhoff knepen al eerder in de remmen.


 26 Maart, Bruinise

- Elite/Amateurs: Meer dan 100 starters, waarvan er 67 samen blijven. In de slotfase weet Michael Vingerling te ontkomen aan het peloton en soleert naar de overwinning. In deze groep ook Robert Berk (27e), Marius van Breda wist de koers nog als 74e te beeindigen. Erik de Niet, Rikkie Dijkhuizen en Jeroen Wesselius stapten eerder van de fiets.


 

28 Maart, Waddinxveen

- Amateurs: Vorig jaar behaalde Peter Fils hier nog een fraaie 2e plaats, zou de Spartaan dit jaar een plekje beter kunnen doen?

2016 03 28 waddinxveen 2Het draait echter uit op een one-man shouw van Niels van der Pijl (van Vliet/Trias), die er meteen van doorgaat en zich ook niet af laat stoppen door een lekke band. na ruim 20km koers krijgt hij dan gezelschap van Marten Koster (Excelsior), Martin van Plateringen (Eendracht) en Rik Nederlof (Stadion). In het peloton dringen vooral Steenbergen en Switters nog aan, maar ook zij kunnen niets meer forceren. Vooraan moet dan Koster als eerste de rol weer lossen. En uiteindelijk laat van der Pijl ook van Plateringen en Nederlof weer ter plaatse. Vanuit het peloton gaan in de slotfase Kuijvenhoven (WWV) en Achterkamp (van Vliet/Trias) nog op zoek naar dichte ereplaatsen.

2016 03 28 waddinxveen 5Vooraan is de vogel gevlogen en wint Niels van der Pijl met meer dan een halve minuut verdiend de koers. Nederlof rijdt nog naar plaats 2 voor van Plateringen, Koster houdt nog net stand voor plaats 4 op al meer dan een minuut. Achterkamp (5e) en Kuijvenhoven (6e) volgen niet veel later. Daarachter wint Steenbergen de spurt van het zwaar uitgedunde peloton dat nog maar uit 20 renners bestaat, met daarbij ook de Spartanen: Ronald Greep (13e), Henk de Jong (16e) in een 2e groepje van 9 man vinden we Sven Roggeveen (33e) en Coen van den Berge (35e) terug. Maarten van Hagen finisht nog als 37e. Peter Fils, Mark van Velthoven en Glenn van Nierop (val) hielden het eerder voor gezien.

- Elite: Robert Berk (13e) en Wieger van der Schaaf (21e) reden keurig uit in wat overbleef van de restanten van het peloton, in een veld van 50 man. Waarbij Robert nog deze sprint won.

2016 03 28 waddinxveen 3 2016 03 28 waddinxveen 4

 

 

 

 

 

 

U bevindt zich hier: Renners Nieuws Criteriums maart: 2e winst blijft uit, Glenn 4e in Oud-Vossemeer