Dinsdagavond wintertraining seizoen 2021 bij De Spartaan.

Dinsdagavond wintertraining seizoen 2021 bij De Spartaan.

Op dit ogenblik zitten we in een tussenfase aangaande de verbouwing van het parcours. 1 helft is al in de nieuwe lay-out en voorzien van verlichting, de andere helft (achterste lus) is nog oud en grotendeels donker. Om onze leden toch de mogelijkheid te geven om de komende tijd in de winter te kunnen trainen (in ieder geval tot aan december want dan gaat het achterste deel op de schop) is besloten om op dinsdag het parcours weer vrij te geven voor de dinsdag avond training.

De meeste leden kennen het concept van de dinsdag training van voorgaande jaren, toch zijn er nu wat belangrijke veranderingen. De belangrijkste hiervan zijn:

·         We trainen op het hele rondje (1450m)

·         Je hebt verlichting nodig om veilig te kunnen fietsen op het achterste donkere stuk

·         Neem geen risico’s en houdt je fiets op het asfalt (De bermen zijn erg zacht en hebben hoogte verschillen wat onaangename verrassingen kan veroorzaken)

Dan nog even over het hoe en wat:

Lees meer: Dinsdagavond wintertraining seizoen 2021 bij De Spartaan.

Sjoerd en Daan 3 en 4 in Gilze

Sjoerd en Daan 3e en 4e in GIilze

gilze-1TIjdens de Junioren koers in Gilze waren onze deelnemers Sjoerd te Nijenhuis en Daan Hilbers erg actief. Toen de koes halverwege in zijn definitieve plooi viel, waren beide renners dan ook vooraan te vinden; Sjoerd zat in de kopgroep en Daan bevond zich in de achtervolgende groep.

Deze groepen zou het peloton niet meer terugzien. Dit resulteerde uiteindelijk in een 3e plaats voor Sjoers en daarachter trok Daan de 4e plaats naar zich toe.

Corona regels clubhuis

Corona regels op RWV de Spartaan.

coronacheckapptravelproDe Spartaan wil zich houden aan de Corona-regels zoals opgesteld door de overheid vanaf 25-9.
Voor afhalen van een drankje bij de bar om dit nuttigen op het terras en/of voor toiletbezoek is geen Corona ToegangsBewijs (CTB) of ook de “Corona Check-app” nodig.
Als je wat bij de bar haalt en dit wil nuttigen in het clubhuis, dan kan dat in het afgezette gedeelte: het horecagedeelte. Wil je zo vriendelijk zijn dan je Corona Check-app  te laten zien aan de barmedewerker

Lees meer: Corona regels clubhuis

Sjoerd 5e in Tour de Lasalle

Sjoerd 5e in Tour de Lasalle!
Met een gemotiveerde combinatie ploeg van junioren (Sjoerd en Daan) en Sportklassers (Ricardo en Eibert) nam de Spartaan ook dit jaar weer deel aan Tour de Lasalle . In 2015 wist Glenn deze namens de ploeg al eens te winnen en in 2016 werd Robbert 3e, nadat hij in 2014 ook al eens 2e werd.
De Ronde begon op donderdag met de traditionele etappe op Texel vanaf de boot. In deze etappe zat het ons niet mee; Ricardo moest door materiaalpech al verstek geven voor de start, Daan werd de 1e ronde de berm ingereden en moest zijn ketting er terug op leggen en in het tumult daarachter verloor Eibert met een groep de aansluiting en stond in de finale met een losse crank langs de kant. Vooraan had Sjoerd nergens last van en finishte als 18e in het peloton van nog een man of 30, achter 3 koplopers.
lasalle1De Omloop op vrijdag was gelijk aan de laatste editie, al werd last minute de smalle strook eruit gehaald , omdat die er te slecht bij lag. Direct na de start volgde er een herstart door een valpartij tegen een verkeerseiland. Daarbij zat het Ricardo weer niet mee en moest over een wiel heen springen, waarbij hij wonderwel op de fiets bleef. Het ging daarna meteen op de kant, waarbij iedereen er nog bij zat. Uiteindelijk handhaafden Daan, Sjoerd en Ricardo zich in het peloton.

Lees meer: Sjoerd 5e in Tour de Lasalle

CX training weer van start.

veldrijden01

Vanaf 28-9 om 19:30 gaan op de dinsdag onder leiding van Jan Gudde weer de CX trainingen voor volwassenen van start. Let op, doordat we nog niet de beschikking hebben over het CX clubparcours bij de Spartaan wordt de training voorlopig op het talud van Ypenburg gehouden. Verzamelen doen we op het parkeerterrein van scouting Ypenburg (ILSY plantsoen Den Haag Ypenburg).

Met de Spartaan naar de Munsterland Giro

Ga met de Spartaan mee naar de Munsterland Giro ! (3 oktober 2021)

Sparkassen Muensterland Giro Cover 05

 Als Spartaan willen we graag (groeps)deelname aan cyclosportieven bevorderen. Vandaar dit initiatief om met de vereniging een reis naar de Munsterland Giro op 3 oktober te organiseren.

De Munsterland Giro is een toegankelijke cyclo, waarvan de langste afstand slechts 135km bedraagt en het hoogste punt komt niet boven de 200 meter. Op de langste afstand overbrug je ongeveer 800 hoogtemeters. Er zijn ook kortere versies over 95km en 65km. Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar (of vanaf 14 jaar met toestemming  van ouders/voogd)

Deelname staat open voor alle leden, alleen bij onvoldoende capaciteit krijgen licentiehouders voorrang. (* startlicentie of hoger). Tevens stelt de locatie een vaccinatiebewijs of een negatieve test verplicht.

In eerste instantie is er een villa voor 10 personen gereserveerd, waarbij dit aantal bij grotere belangstelling nog uitbreidbaar is op dezelfde locatie.

Ga naar het inschrijfformulier

Ontwikkelingen Sportpark Elzenburg. Stand van zaken:

Update 28 juni 2021: 
Aan fase 1 is en wordt hard gewerkt. Het oude clubhuis is gesloopt en de baan wordt verplaatst. Onderstaande tekening geeft globaal de nieuwe situatie weer. Als alles meezit kunnen we over acht weken weer over een parcours beschikken waar het nieuwe zuidelijke gedeelte (daar waar het clubhuis stond) wordt aangesloten op het oude noordelijke gedeelte (daar waar op termijn de fietscross komt). Na het seizoen gaat men dan verder met het noordelijke gedeelte van de baan, hopelijk is dat af als het wielerseizoen van 2022 begint.

parcours02

Het tijdelijk clubhuis is af, er is hard gewerkt om de bar en terras in orde te maken. We gaan 29 juni open.

Ondertussen zijn de verkenningen begonnen over Fase 2, één Multifunctionele Sport Accommodatie (MFA) of twee clubhuizen. Veel zal afhangen van de financiële haalbaarheid. Wij rekenen dat dit nog wel eens tot 2023 kan duren. Maar in de tussentijd beschikken we wel over alle nieuwe mogelijkheden van fase 1. (Een geheel verlichte Wielerbaan evt op te splitsen in drie losse banen, MTB-parcours en een veldrijparcous. Welke naast elkaar te gebruiken zijn.

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn willen we je hier erover informeren.

U bevindt zich hier: Renners Nieuws