Clubkampioenschappen 2019 13 oktober 2019

Beste leden van de Spartaan,

Het wegseizoen zit er helaas alweer bijna op. En het is voor velen een prachtig seizoen geweest. De ZAC is drukbezocht geweest, de ZOMOCO heeft ook weer prachtige wedstrijden opgeleverd en bij de jeugd hebben we ook fantastische koersen gezien. Als vereniging hebben we deze drukbezochte evenementen kunnen organiseren waaronder ook de Jeugdmeerdaagse, de ronde van het Zuiderpark, de ploegentijdrit voor de jeugd en komende zaterdag nog de miniwegwedstrijd voor de jeugd. Evenementen die we konden draaien dankzij de hulp van velen van jullie.

Nu het wegseizoen er bijna opzit is het na de gezamenlijke openingsrit nu tijd voor de gezamenlijke afsluiting!

Lees meer: Clubkampioenschappen 2019 13 oktober 2019

Thomas Nieland (Amateurs) en Dennis Meijer (Sportklasse/Basisleden) kronen zich tot winnaars van de 2e Omloop van het Zuiderpark

omloopzuiderpark02

Het was een prachtige zondagochtend daar in het Zuiderpark op de eerste dag van September. De hitte was in de nacht verdreven en daarvoor in de plaats ideaal koers weer gekomen. Eindelijk was het dan zo ver, zowel voor de organisatie als voor de renners, deze zondagochtend ging het gebeuren. 2 spetterende maar vooral snelle wedstrijden met hopelijk veel spektakel waarbij iedereen zou genieten, dat was de wens van de organisatie en hopelijk zou die wens vervuld gaan worden.

Lees meer: Thomas Nieland (Amateurs) en Dennis Meijer (Sportklasse/Basisleden) kronen zich tot winnaars van de 2e Omloop van het Zuiderpark

Omloop van het Zuiderpark – Terugblik en Voorbeschouwing, over teleurstelling en blijdschap.

omloopzuiderpark02

Het mooiste weekend van 2018 werd het ook wel genoemd, het Haagse weekend van en voor de Nederlandse amateurwielrenner. Op vrijdag de Ronde van het Statenkwartier en op zondag de Omloop van het Zuiderpark. "Heilemâh prachtâg toch" zoals dat in het Haags gezegd kan worden? Dat beloofde dus weer top te worden voor 2019! Maar daar dacht de gemeente anders over, ze besloten om in een paar Haagse straten wat rioolbuizen te gaan vervangen waardoor Ron Mol en zijn HSK-Triascollega’s de Ronde van het Statenkwartier voor 2019 op hun buik konden schrijven. En dat is jammer, heel erg jammer! Het was namelijk altijd bar en bar gezellig daar in het Statenkwartier, een snelle koers met een spetterende finale en na afloop smakelijke biertjes in één van de kroegen aan de Frederik Hendriklaan.

Lees meer: Omloop van het Zuiderpark – Terugblik en Voorbeschouwing, over teleurstelling en blijdschap.

Start 2 Race Wielrenclinic - Bochten editie

Flyer03

Eindelijk is die daar dan, de aankondiging dat we in herhaling gaan met onze Start2Race wielrenclinic. Uiteraard staat deze clinic in het teken van het wedstrijd rijden maar deze keer focussen we ons vooral op de bochten. Want het rijden van een bocht, in een groep en nog hard ook, hoe doe je dat eigenlijk?

Lees meer: Start 2 Race Wielrenclinic - Bochten editie

Jesse de Rooij wint Elite/Amateurs Bevrijdingsronde RWV De Spartaan 2019

Elite Podium

 

Na de Sportklasse Renners was het aan de Elite / Amateurs om het stokje over te nemen. Een wedstrijd over 51 rondes, zo’n kleine 75 kilometer in totaal. Daar waar de eerste wedstrijd onder zeer natte omstandigheden werd gestart kregen de Elite en Amateurs te maken met een snel opdrogende baan en een opstekende wind.

Lees meer: Jesse de Rooij wint Elite/Amateurs Bevrijdingsronde RWV De Spartaan 2019

Edward Sol wint Bevrijdingsronde van Rijswijk bij de Sportklasse

SportklassePodium03

Onder natte omstandigheden gingen deze ochtend (5 mei Bevrijdingsdag) een kleine 70 renners van start voor hun Sportklasse wedstrijd bij De Spartaan. 31 rondjes van 1,43 kilometer stonden er voor de heren op het programma alleen helaas niet bepaald onder stralende omstandigheden. Bij het startschot brak er een hagelbui uit die het voor de renners nog net even wat uitdagender maakte.

Lees meer: Edward Sol wint Bevrijdingsronde van Rijswijk bij de Sportklasse

Eerste Start2Raceclinic smaakt naar meer

Startline

Donderdag 18-4 hadden we bij de Spartaan onze eerste Start2Raceclinic. In deze zeer laagdrempelige clinic werden in sneltreinvaart de tips en trics over het wedstrijdwielrennen verteld, de “ongeschreven” regels verklapt en de diverse technieken uitgelegd. Na de theorie werd het tijd om het een en ander in de praktijk te brengen. Via diverse groepsoefeningen werden de deelnemers uitgedaagd om net even die next step te maken. Het team van De Spartaan zag met veel genoegen al snel veel progressie bij de deelnemers en alleen daarom al was de clinic geslaagd.

Lees meer: Eerste Start2Raceclinic smaakt naar meer

U bevindt zich hier: Renners Nieuws