1000km fietsen in 75 uur

Op zoek naar een doel om voor te gaan trainen deze "Corona" winter? Spartaan lid Xander organiseert een BRM 1000km in het weekend van 16 april 2021.

Een Brevet Randonneur Mondieux of te wel BRM is een fietstocht die over de gehele wereld worden gereden. Deze zijn er in de afstanden 200; 300; 400; 600 en 1.000 km die na volbrenging worden gehomologeerd door de Audax Club Parisien (ACP). Onderweg zijn er controles en er zijn tijdslimieten per afstand. Voor deze 1.000km is de tijdslimiet 75 uur. De deelnemers moeten de tocht op eigen kracht volbrengen. En ze bepalen zelf, waar ze onderweg stoppen, eten, drinken en/of slapen. Het is geen wedstrijd en er wordt dan ook geen klassement opgemaakt op basis van tijd.

Uiteraard wordt er gestart op basis van de dan geldende Corona maatregelen. Wil je meer weten? Kijk dan even bij Xander op de site https://administratiekantoorxhensing.nl/fiets-in-beeld/

Clubkampioenschappen 2020

Clubkampioenschappen 2020

Op 11-10-2020 vindt bij RWV de Spartaan de jaarlijkse clubkampioenschappen van de afdeling reners voor leden van de Spartaan plaats. Door de huidige ontwikkelingen met betrekking tot de maatregelen om Corona een halt toe te roepen is besloten het format zodanig aan te passen dat het binnen de corona maatregelen past.

Er zal gestreden worden om clubkampioen in de A of in de B categorie te worden. Indeling is op basis zoals van de ADD Arbo ZAC. Heb je dit jaar heel de tijd bij de A's mee gereden dan start je ook het CK bij de A, heb je heel de tijd bij de B's gereden dan start je bij de B's. Categorie indeling kan hier gevonden worden: http://despartaan.nl/activiteiten/zomeravondcompetitie/reglement.html Deelname staat dus open voor leden van RWV de Spartaan in de categorieën basisleden, toerders, cat 7, nieuwelingen, junioren, beloften, sportklasse, amateurs en elite.

Per categorie maximaal 50 deelnemers (Sport is uitgesloten van de max 40 bij buitenkomst maar valt dan wel weer binnen max 50, onduidelijk dus max 50). Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Inschrijven doe je door een mailtje naar André te sturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) onder vermelding van categorie en knwu id. Deelname is gratis

Start B categorie is om 13:00. Wedstrijd is 1 uur en 3 rondes. Huldiging is direct na de wedstrijd bij het juryhok. Er wordt gehuldigt alleen voor de B categorie (dus geen uitsplitsing naar toerders, cat 7, sportklasse enz) Na de wedstrijd is het spullen pakken en direct naar huis.

Start A categorie is om 15:00. Wedstrijd is 75 minuten en 3 rondes. Huldiging is direct na de wedstrijd bij het juryhok. Er wordt gehuldigt alleen voor de A categorie (dus geen uitsplitsing naar dames, elite, amateurs, sportklasse en basislid)

Rugnummer kan half uur voor aanvang wedstrijd afgehaald worden. Kom niet eerder zodat je eventueel de andere categorie niet in de weg zit. Het clubhuis is gesloten, hou hier rekening mee.

Helaas is vanwege de corona maatregelen publiek niet welkom.

Na het einde van het CK wordt de deelnemers gevraagd direct huiswaarts te keren. Het biertje na afloop zal thuis genuttigd moeten worden. Whatsapp staat natuurlijk open om alle sterke verhalen over het CK met elkaar te delen.

Let op!!!!!! ADD Arbo ZAC start in September om 19:00 Geef het door!!!!!!

Met dank aan de jeugd van de Spartaan kunnen we in september een half uur eerder starten met de ADD Arbo Zomer Avond Competitie. Door te starten om 19:00 verkrijgen we de mogelijkheid om ook de laatste races van voldoende tijdsduur te voorzien en hierdoor nog volwaardige wedstrijden met daglicht te kunnen verrijden.

We hanteren de volgende regels boven op de al bestaande regels:

·         Inschrijving start vanaf 18:25

·         Inschrijving sluit om 18:50

·         De baan wordt om 19:00 door de jeugd vrijgegeven

·         Pas na vrijgeven mogen de deelnemers de baan betreden

·         Start AAD Arbo ZAC zal rond 19:05 zijn

Er zijn nog 4 races te rijden voor de ADD Arbo ZAC.

·         1 Sep 2020

·         8 Sep 2020

·         15 sep 2020

·         22 sep 2020

Na de race van 22 september zullen we op een nog nader te bepalen Corona veilige manier de eerste 3 van het A en B klassement huldigen.

Corona-update

22-05-2020, Beste Spartanen,

Helaas blijft het clubhuis voorlopig nog gesloten. Dus nog geen drankjes met elkaar op de club, geen zomeravondcompetitie en geen andere wedstrijden of bijeenkomsten.

Wel zijn wij volop bezig om alle mogelijkheden en onmogelijkheden te bekijken om te fietsen bij, met en vanuit de club met in acht neming van de geldende regels.

Dit is een lastige klus omdat de adviezen uiteenlopen. Fietsen in wedstrijdverband is sowieso nog niet aan de orde. Voor een deel van onze leden is er wel weer activiteit; nadat de plannen voor de jeugd en later voor de mountainbike (groep van leden ouder dan 18) waren goedgekeurd door de gemeente.

Dit betekent dat de Weg Jeugd weer aan het trainen is op de baan van de Spartaan, de MTB Jeugd weer in het Elsenburgerbos traint en zo ook de MTB Volwassenen, zij het in kleinere groepjes en bij toerbeurt om drukte te vermijden Alles conform de goedgekeurde maatregelen van de gemeente.

Ook voor wegrenners ouder dan 18 is er iets meer vrijheid gekomen. Hierin hebben zowel de KNWU als de NFTU adviezen over naar buiten gebracht. De één ( NTFU ) spreekt over groepjes van max 4 personen, die gezamenlijk mogen fietsen maar wel met anderhalve meter afstand en de ander ( KNWU ) adviseert max 2 personen die samen fietsen, maar laat tegelijk ruimte om zelf -op basis van gezond verstand- de uiteindelijke groepsgrootte af te stemmen op de openbare buitenruimte waar men gebruik van kan maken.

Wat het beste advies is daarover kunnen de meningen verschillen, maar wij als bestuur willen jullie in ieder geval wijzen op de plaatselijke verordening en dus de regels.

Volgens de plaatselijke verordening zijn samenkomsten nog steeds verboden met de volgende uitzonderingen en mits de minimale afstand van 1,5 meter ten alle tijden wordt gehandhaafd;

- Door sportverenigingen of professionals georganiseerd en begeleid buiten sporten en bewegen van personen tot en met 18 jaar;

- Buiten sporten en bewegen voor personen van 19 jaar en ouder

Wel zouden wij het erg op prijs stellen dat wanneer er gefietst wordt met een groepje Spartanen dat het verzamelpunt niet bij de club is aangezien er op het clubterrein ook getraind wordt door de jeugd. Eventueel verzamelen bij het hek kan de ouders die hekdienst hebben en aankomende en vertrekkende jeugd belemmeren om de juiste afstand in acht te nemen.

We wensen jullie heel veel gezonde en verstandige fietskilometers.

Hou vol en hopelijk tot snel,

Bestuur RWV De Spartaan

Persbericht 18 maart 2020

PERSBERICHT 18 MAART 2020 RWV DE SPARTAAN 

 

Spartaan-logo-300x73

 

podium OFFICIËLE MEDEDELING  
Internationale Jeugdmeerdaagse schuift naar 2021

Zoals iedereen vast wel merkt, leven we in een onzekere periode. Veel trainingen worden afgezegd, wedstrijden gaan niet door en zelfs verenigingen gaan op slot. Ook RWV De Spartaan ontkomt er niet aan en volgt volledig de lijn van het RIVM, NOC/NSF en de KNWU.

Lees meer: Persbericht 18 maart 2020

Corona update: RWV De Spartaan t/m 31 maart gesloten!

Dia1

RWV De Spartaan conform advies autoriteiten tot en met 31 maart gesloten!

Vanuit de Nederlandse regering en het RIVM is er een verbod gekomen op alle evenementen met meer dan 100 mensen. Naast dit verbod adviseert NOC*NSF de Nederlandse sport om alle sportevenementen waaronder competitie-, oefen-, en trainingswedstrijden af te gelasten. De KNWU volgt dit advies. Voor de Nederlandse wielersport houdt dit in dat alle wedstrijden, competities en andere wieleractiviteiten zijn afgelast. Deze maatregel geldt tot en met 31 maart 2020.
Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. De KNWU volgt hierin de overheid en roept ook op om alle andere club-bijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten af te gelasten.Het bestuur van De Spartaan heeft besloten om - zoals ook al eerder in deze  - de maatregelen en adviezen van de Nederlandse en wielerautoriteiten te volgen. Dit betekent dat tot en met 31 maart geen enkele activiteit gehouden wordt op of vanuit De Spartaan. Het toegangshek en clubhuis blijven tot en met 31 maart letterlijk op slot. Buiten het terrein worden ook geen trainingen/evenementen georganiseerd uit naam van De Spartaan.
Als de adviezen van de rijksoverheid daar aanleiding toe geven, zullen de besluiten aangepast worden.
Mochten er nog vragen zijn, dan kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Zaterdagtrainingen RWV De Spartaan

spartaan duurtraining 02

Vanaf zaterdag 2 november 2019 gaan de wedstrijdrenners van RWV de Spartaan weer langzaam opbouwen naar het nieuwe seizoen. Een belangrijk onderdeel van die opbouw is de duurtraining, oftewel uren maken op een steady tempo.

Wil je deelnemen aan deze trainingen? Hou dan het volgende in acht:

Lees meer: Zaterdagtrainingen RWV De Spartaan

U bevindt zich hier: Renners Nieuws