Corona-update

22-05-2020, Beste Spartanen,

Helaas blijft het clubhuis voorlopig nog gesloten. Dus nog geen drankjes met elkaar op de club, geen zomeravondcompetitie en geen andere wedstrijden of bijeenkomsten.

Wel zijn wij volop bezig om alle mogelijkheden en onmogelijkheden te bekijken om te fietsen bij, met en vanuit de club met in acht neming van de geldende regels.

Dit is een lastige klus omdat de adviezen uiteenlopen. Fietsen in wedstrijdverband is sowieso nog niet aan de orde. Voor een deel van onze leden is er wel weer activiteit; nadat de plannen voor de jeugd en later voor de mountainbike (groep van leden ouder dan 18) waren goedgekeurd door de gemeente.

Dit betekent dat de Weg Jeugd weer aan het trainen is op de baan van de Spartaan, de MTB Jeugd weer in het Elsenburgerbos traint en zo ook de MTB Volwassenen, zij het in kleinere groepjes en bij toerbeurt om drukte te vermijden Alles conform de goedgekeurde maatregelen van de gemeente.

Ook voor wegrenners ouder dan 18 is er iets meer vrijheid gekomen. Hierin hebben zowel de KNWU als de NFTU adviezen over naar buiten gebracht. De één ( NTFU ) spreekt over groepjes van max 4 personen, die gezamenlijk mogen fietsen maar wel met anderhalve meter afstand en de ander ( KNWU ) adviseert max 2 personen die samen fietsen, maar laat tegelijk ruimte om zelf -op basis van gezond verstand- de uiteindelijke groepsgrootte af te stemmen op de openbare buitenruimte waar men gebruik van kan maken.

Wat het beste advies is daarover kunnen de meningen verschillen, maar wij als bestuur willen jullie in ieder geval wijzen op de plaatselijke verordening en dus de regels.

Volgens de plaatselijke verordening zijn samenkomsten nog steeds verboden met de volgende uitzonderingen en mits de minimale afstand van 1,5 meter ten alle tijden wordt gehandhaafd;

- Door sportverenigingen of professionals georganiseerd en begeleid buiten sporten en bewegen van personen tot en met 18 jaar;

- Buiten sporten en bewegen voor personen van 19 jaar en ouder

Wel zouden wij het erg op prijs stellen dat wanneer er gefietst wordt met een groepje Spartanen dat het verzamelpunt niet bij de club is aangezien er op het clubterrein ook getraind wordt door de jeugd. Eventueel verzamelen bij het hek kan de ouders die hekdienst hebben en aankomende en vertrekkende jeugd belemmeren om de juiste afstand in acht te nemen.

We wensen jullie heel veel gezonde en verstandige fietskilometers.

Hou vol en hopelijk tot snel,

Bestuur RWV De Spartaan

Persbericht 18 maart 2020

PERSBERICHT 18 MAART 2020 RWV DE SPARTAAN 

 

Spartaan-logo-300x73

 

podium OFFICIËLE MEDEDELING  
Internationale Jeugdmeerdaagse schuift naar 2021

Zoals iedereen vast wel merkt, leven we in een onzekere periode. Veel trainingen worden afgezegd, wedstrijden gaan niet door en zelfs verenigingen gaan op slot. Ook RWV De Spartaan ontkomt er niet aan en volgt volledig de lijn van het RIVM, NOC/NSF en de KNWU.

Lees meer: Persbericht 18 maart 2020

Corona update: RWV De Spartaan t/m 31 maart gesloten!

Dia1

RWV De Spartaan conform advies autoriteiten tot en met 31 maart gesloten!

Vanuit de Nederlandse regering en het RIVM is er een verbod gekomen op alle evenementen met meer dan 100 mensen. Naast dit verbod adviseert NOC*NSF de Nederlandse sport om alle sportevenementen waaronder competitie-, oefen-, en trainingswedstrijden af te gelasten. De KNWU volgt dit advies. Voor de Nederlandse wielersport houdt dit in dat alle wedstrijden, competities en andere wieleractiviteiten zijn afgelast. Deze maatregel geldt tot en met 31 maart 2020.
Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. De KNWU volgt hierin de overheid en roept ook op om alle andere club-bijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten af te gelasten.Het bestuur van De Spartaan heeft besloten om - zoals ook al eerder in deze  - de maatregelen en adviezen van de Nederlandse en wielerautoriteiten te volgen. Dit betekent dat tot en met 31 maart geen enkele activiteit gehouden wordt op of vanuit De Spartaan. Het toegangshek en clubhuis blijven tot en met 31 maart letterlijk op slot. Buiten het terrein worden ook geen trainingen/evenementen georganiseerd uit naam van De Spartaan.
Als de adviezen van de rijksoverheid daar aanleiding toe geven, zullen de besluiten aangepast worden.
Mochten er nog vragen zijn, dan kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Zaterdagtrainingen RWV De Spartaan

spartaan duurtraining 02

Vanaf zaterdag 2 november 2019 gaan de wedstrijdrenners van RWV de Spartaan weer langzaam opbouwen naar het nieuwe seizoen. Een belangrijk onderdeel van die opbouw is de duurtraining, oftewel uren maken op een steady tempo.

Wil je deelnemen aan deze trainingen? Hou dan het volgende in acht:

Lees meer: Zaterdagtrainingen RWV De Spartaan

Vanaf Donderdag 7 november weer intervaltraining

verdunVanaf Donderdag 7 november starten de intervaltrainingen voor licentiehouders weer.
Evenals vorig seizoen is de training gecombineerd met de junioren, nieuwelingen en oudste jeugd. In tegenstelling tot vorig seizoen start de oudste jeugd een half uur eerder (incl. Core Stability) en stoppen om half negen.

Clubkampioenschappen 2019 13 oktober 2019

Beste leden van de Spartaan,

Het wegseizoen zit er helaas alweer bijna op. En het is voor velen een prachtig seizoen geweest. De ZAC is drukbezocht geweest, de ZOMOCO heeft ook weer prachtige wedstrijden opgeleverd en bij de jeugd hebben we ook fantastische koersen gezien. Als vereniging hebben we deze drukbezochte evenementen kunnen organiseren waaronder ook de Jeugdmeerdaagse, de ronde van het Zuiderpark, de ploegentijdrit voor de jeugd en komende zaterdag nog de miniwegwedstrijd voor de jeugd. Evenementen die we konden draaien dankzij de hulp van velen van jullie.

Nu het wegseizoen er bijna opzit is het na de gezamenlijke openingsrit nu tijd voor de gezamenlijke afsluiting!

Lees meer: Clubkampioenschappen 2019 13 oktober 2019

Thomas Nieland (Amateurs) en Dennis Meijer (Sportklasse/Basisleden) kronen zich tot winnaars van de 2e Omloop van het Zuiderpark

omloopzuiderpark02

Het was een prachtige zondagochtend daar in het Zuiderpark op de eerste dag van September. De hitte was in de nacht verdreven en daarvoor in de plaats ideaal koers weer gekomen. Eindelijk was het dan zo ver, zowel voor de organisatie als voor de renners, deze zondagochtend ging het gebeuren. 2 spetterende maar vooral snelle wedstrijden met hopelijk veel spektakel waarbij iedereen zou genieten, dat was de wens van de organisatie en hopelijk zou die wens vervuld gaan worden.

Lees meer: Thomas Nieland (Amateurs) en Dennis Meijer (Sportklasse/Basisleden) kronen zich tot winnaars van de 2e Omloop van het Zuiderpark

U bevindt zich hier: Renners Nieuws