Algemene info renners

De Amateurs & Sportklasse
RWV De Spartaan beschikt over een grote groep renners die in het bezit zijn van een amateur of sportklasse licentie.Het uitgangspunt van deze groep renners is op competitief niveau zo goed mogelijk te presteren. Natuurlijk gaat dit niet zomaar, dit gaat hand in hand met gezelligheid. De renners gaan zo veel mogelijk samen naar wedstrijden.  Vanaf 1 januari van het jaar waarin je 19 wordt kun je een KNWU licentie nemen voor 1 van deze klasses.
 
 
Amateurs
Het zijn meestal renners die niet op het hoogste amateurniveau (elite) willen/kunnen presteren of het zijn renners die op oudere leeftijd zijn begonnen met wielrennen.  De amateurs rijden een gevarieerd programma van criteriums, meerdaagsen, waaier- en heuvelklassiekers. De ploeg bestond in 2018 uit ongeveer 15 amateurs. Renners met een amateurs (of Sportklasse) licentie die ouder zijn dan respectievelijk 30, 40, 50 en 60 kunnen bij de masters 30+, 40+, 50, 60+ rijden en dingen mee naar het rood-wit-blauw tijdens het NK. Vergis je niet, om op amateur niveau mee te kunnen komen dien je van een degelijke dosis talent te zijn voorzien en bereid te zijn om elke week je trainings uren te maken (8-12 uur). Een goede graadmeter in onze dinsdag avond ZAC. Kan jij daar op een drukke avond je stempel op de koers zetten en zit je mee in de beslissende ontsnapping dan moet een amatuer licentie haalbaar zijn.
 
Sportklasse
Voorheen de amateurs B, hier rijden vele renners die niet al te veel tijd hebben om te trainen en ook wat oudere renners. En dit is ook de uitgesproken klasse voor nieuwe wedstrijdrenners om in te beginnen. Waar bij de amateurs een wedstrijd vaak over 60km gaat, is dit hier 40-50 km. Er worden veel criteriums voor deze categorie georganiseerd (soms gecombineerd met de Amateurs). Bij de Spartaan rijden zo’n 30 renners in deze categorie. Vergis je echter niet, ook bij de Sportklasse rij je niet zomaar mee. Heb je niet veel talent dan zal je alsnog veel moeten trainen (6-10 uur per week) en alleen als talent volle renner kom je in deze categorie weg met beperkte trainingsarbeid. Wil je in deze categorie om de prijzen mee doen in de criteriums? dan zal je in onze A ZAC top 5 moeten kunnen rijden. Voor gewoon meerijden in de criteriums bij de sportklasse kom je weg met een iets lager niveau.
 
Basislicentie
Via de Spartaan kan je er voor kiezen om bij de KNWU het basislidmaatschap met de daarbij behorende basislid pas af te nemen. Met dit lidmaatschap ben je start gerechtigd in tal van trainingswestrijden en Fun klasses. Weet je nog niet zeker of een echte wedstrijd licentie wel jouw ding is, dan is het prima om als basislid te starten. De Spartaan organiseert in de zomertijd elke dinsdag avond een clubwedstrijd op het eigen parkoer. Je kunt hier wennen aan het rijden van wedstrijden. Normaal start je in de B groep om het gevoel te krijgen en zodra je dat aankan stap je over naar de A groep om de echte hardheid op te doen. Op zondagen kan je in de regio terecht bij de ZoMoCo's, daar ontmoet je renners van andere verenigingen en zal het er al wat feller aan toe gaan. Kan je hier goed mee komen dan mag je langzaam aan een licentie gaan denken. Tegenwoordig organiseren vele echte criteriums ook een funklasse ronde. Zo kan je proeven aan de sfeer van een echte wedstrijd zonder dat er gelauterde wedstrijdrijders je er binnen 2 rondjes vanaf rijden.
 
Masters
Een steeds groter wordende groep Masters 50+ renners rijden in teamverband de masterscompetitie. Deze enthousiaste groep renners trekt samen naar wedstrijden.
Kijk hiervoor ook eens op de site van belangenvereniging Veteranen. Of vraag meer informatie op bij Jaap Spoor, Geer Pronk of Rob Havermans.
 
Elite en Belofte: Team WASp
Sinds 2015 wordt de Spartaan weer vertegenwoordigt op het hoogste elite niveau. Samen met RWC Ahoy en WTOS Delft vormen zij Team WASp, dat deelneemt aan de nationale clubcompetitie. Renners met een elite of belofte licentie komen hier voor uit. Junioren kunnen na hun 2e jaar als junior de keuze nemen om door te stromen als belofte in deze ploeg of om bij de amateurs te gaan rijden. Meer info op: https://rwcahoy.nl/team-wasp/
 
Trainingskoersen
Op dinsdagavond organiseren we de ZomerAvondCompetitie, vanaf het ingaan van de zomertijd tot half september.
Daarnaast kan er op zondagochtend worden deelgenomen aan de ZoMoCo en maken we vaak afspraken over gezamelijke wedstrijden en trainingen.
Hier vind je ook alle voorjaarscompetities bij ons in de buurt.
 
Trainingen
In de winter en het voorjaar wordt er gezamenlijk getraind op de volgende momenten:
Dinsdag 19:45 - 21:00 op het verlichte clubparcours
Zaterdag 10:00 vertrek voor een duutraining vanaf het clubhuis.
 
 
Voor meer informatie vraag op di-avond bij het clubhuis naar een van de renners van het rennersbetuur:
Sirik Deerenberg (ad-intermin Voorzitter & Rennersvertegenwoordiger in AB)
Frank Lanting (Penningmeester)
Eibert van't Hof (Vertegenwoordiger Sportklasse, Wedstrijdsecretariaat)
Arnoud Walrecht (Vertegenwoordiger WASP)
Arjen Hoogenboom (Vertegenwoordiger Masters, Wedstrijdsecretariaat)
Jan Sachtleven (Algemeen Lid)
Guido Smit (Vertegenwoordiger CT)
of mail naar:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
Ook maken we gebruik van een groepsapp om af te kunnen spreken voor trainingen en wedstrijden. Vraag of je hieraan toegevoegd kan worden!
U bevindt zich hier: Renners Algemene Info