MTB trainingen

Als je je wil aanmelden voor een proeftraining kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wil je erachter komen of mountainbiken iets voor jou is? Wil je gezellig samen met anderen sporten en je mountainbikeskills verbeteren? Of wil je jezelf juist klaarstomen voor wedstrijden of marathons? Bij De Spartaan kan iedereen mountainbiken op zijn of haar eigen niveau! De mountainbikeafdeling van De Spartaan bestaat uit een gezellige groep mannen en vrouwen. Beginners, gevorderden, recreatieve fietsers, wedstrijdrijders, iedereen voelt zich bij ons thuis. Mountainbiken bij De Spartaan kan op alle niveaus.

 

Training

De mountainbiketrainingen worden gehouden op dinsdagavond en starten zodra de zomertijd is ingegaan (de mountainbikejeugd traint op woensdagavond). Er wordt in principe getraind in twee groepen, een A-groep en een B-groep, met verschillende intensiteit. Je kunt zelf kiezen in welke groep je deelneemt. De B-groep is voor iedereen geschikt, de A-groep heeft een hoger niveau qua techniek en intensiteit.

De trainingen vinden meestal plaats in het Elsenburgerbos, vlakbij het clubhuis van De Spartaan. We trainen van 19:00 uur tot ongeveer 21.00 uur.

 

B-groep (beginners)

De trainingen in de B-groep zijn bedoeld voor mountainbikers die de basistechnieken willen leren of verbeteren, of wat relaxter willen fietsen. Onderdelen die aan bod komen zijn: stuur-, rem- en schakeltechniek, houding op de fiets, klimmen en afdalen, balans, etc. In de training is voldoende ruimte voor uitleg. De intensiteit is gematigd, al neemt deze gedurende het seizoen wel toe. Beginnende mountainbikers wordt dan ook aangeraden om in het voorjaar in te stappen.

 

A-groep (gevorderden)

De mountainbikers in deze groep zijn vaak wat meer ervaren, waardoor de focus meer wordt gelegd op het verbeteren conditie. De intensiteit van de trainingen ligt op een hoger niveau, en natuurlijk ligt de focus ook op technische uitdagingen.

 

Vragen of aanmelden voor een proeftraining?

Wil je een keer meetrainen om te kijken of mountainbiken iets voor jou is? Hartstikke leuk! Je kunt drie keer vrijblijvend mee fietsen. Als je daarna mee wil blijven trainen kun je lid worden. Let op! Stroom je later in het seizoen in, dan is het belangrijk dat je goed zelfstandig met de groep mee kunt komen. De trainers kijken tijdens de proeftraining of je voldoende conditie en technische vaardigheid hebt om goed mee te kunnen trainen. Tijdens de trainingen is het dragen van een helm verplicht. Eventueel hebben we leenmountainbikes en -helmen beschikbaar.

 

U bevindt zich hier: Mountainbikers Trainingen