8 van Noordwijk

Al een aantal jaar wordt door de Noordbikers aan het begin van het seizoen een training over 8 rondjes parcours georganiseerd, waarbij de rondetijden geregistreerd worden. Nee, het is geen wedstrijd, al verdient de winnaar wel eeuwige roem en staan mannen als Thijs Al in de lijst met winnaars van de afgelopen jaren. Er wordt daar serieus hard gereden in een sterk deelnemersveld. Aangezien wij tijdens de wintertrainingen veelvuldig in Noordwijk gereden hebben, voelt het daar als een soort “tweede thuis” en dus wilde ik daar graag eens aan meedoen. Samen met de marathon van Groesbeek van vorige week (lees het verslag daarvan hier) is het ook nog eens een mooie voorbereiding op de Bike Four Peaks die voor juni op de planning staat. Met mijn mede-Four Peaks genoten Roderick en Ranhilde stonden we op zaterdag 18 April in een stralende zon op de parkeerplaats in Noordwijk de chip aan mijn voorvork te binden en het nummerbord te monteren.

 

Het gaat er gemoedelijk aan toe voor de start. Iedereen maakt een praatje en de organisatie heeft de boel goed op orde. Gezellige club die Noordbikers! In verband met de vergunning zijn bij het openbare fietspad hooibalen gelegd waar overheen gesprongen moet worden om de snelheid te drukken. Gelukkig hebben we dat al regelmatig geoefend op de trainingen, zodat wij niet, zoals velen nog even snel hoeven te oefenen. De foto getuigd van de lichtvoetigheid die onze trainingen hebben opgeleverd!!

Er wordt vertrokken in groepen van 5 rijders, wat op de singletracks opstoppingen voorkomt. De snelste mannen starten in de eerste groepen. Wij “gasten” zijn achterin ingedeeld, maar dat heeft verder nauwelijks consequenties. Ikzelf start een minuutje achter Ranhilde en Roderick weer een minuut achter mij. Met slechts een lichte warming-up vertrek ik op lekker tempo. De eerste rijders pik ik redelijk snel op en in de tweede ronde blijf ik even hangen in een groepje om op adem te komen en mijn tempo te pakken. Op tijd wat eten is belangrijk, dus ook die smerige reep werk ik toch maar weg (tip van mijn kant: neem geen SIS “blueberry” repen!). Gelukkig staan ze later met halve bananen langs de kant, wat een stuk beter weg te werken is. De vierde en vijfde ronde rij ik samen met een Wtos’er op een lekker tempo en we pakken nog wat rijders.

 

Blijkbaar gaat het voor hem toch net iets te hard, want ineens is hij uit mijn wiel verdwenen. Dan maar alleen doorrijden. De laatste rondjes gaan ook nog prima en uiteindelijk finish ik in 2:36 uur. Ik had ingeschat dat ik het wel binnen 2:45 uur zou moeten kunnen redden, dus dat is ruim gelukt en ik ben erg tevreden, zeker gezien mijn vlakke rondetijden. Roderick heb ik niet voorbij zien komen, dus hij heeft in ieder geval geen minuut op mijn goedgemaakt. In de uitslag zit hij een paar minuten achter mij, na ook een prima rit. Ranhilde leverde een puike prestatie door de 8e ronde ook nog te rijden, terwijl velen al gefinished waren, of na minder dan 8 rondjes waren uitgestapt. Volgens mij had ze ook wel 16 rondjes kunnen rijden…. Het leverde haar een binnenkomst onder luid applaus op, wat ook de goede sfeer nog eens aan gaf.

Na afloop nog wat nagepraat met o.a. de organisatie en een lekker broodje kroket gegeten in de strandtent. Volgend jaar ben ik weer van de partij!

Verslag: Sven

 

U bevindt zich hier: Mountainbikers Nieuws 8 van Noordwijk