AIA Hel van Groesbeek

De HEL van Groesbeek… een uitdagende naam voor iedereen die wel vanScreenshot 2015-04-20 at 19.43.06 een pittige marathon houdt. En dat bleek ook wel, want na het grote succes van de 2014 editie was de inschrijving voor dit jaar al binnen een paar uur helemaal vol! Gelukkig was er een vooraankondiging rondgestuurd door het bestuur en had een vijftal Spartaners toch een startplek weten te bemachtigen. Ondertussen had Roderick de inschrijving van Marc overgenomen en had Ronald een dag van te voren nog een startbewijs overgenomen via internet. Al met al stonden we dus met zes man aan de start: Roderick en Sven op de 70 km (2 ronden) en René, Richard, Ronald en Franck op de 105 km (3 ronden).

 

 Op het startterrein kwamen we elkaar tegen en zoals altijd was er last-minute nog de nodige stress. De gekregen gevulde bidons moesten nog even naar de auto gebracht worden, samen met de warme jasjes. René en Ronald stonden netjes achteraan in het startvak alleen was van Richard geen spoor meer. Later bleek dat hij terug van de auto vooraan is aangeschoven…slim! Een kwartier later startten Roderick en Sven, ook netjes achterin het vak. Het werd duidelijk nog niet beleefd als een wedstrijd…. Franck kenden we nog niet (hij is in de winter overgestapt naar de Spartaan), maar het viel ons wel op dat er nog iemand in Tacx kleding rondreed. De volgende keer maar eens een handje schudden dan. 

Na de start volgde een lus over de motorcross baan, waar het nogal dringen was, maar wat wel het startveld uit elkaar trok. Het bleef eerst een beetje file rijden, maar toch wel op een redelijk tempo. En gelukkig scheen de zon flink, dus dat maakt het wat minder erg. Na de eerste kilometers konden we wat meer ons eigen tempo rijden op het zeer uitdagende parcours. Het was een aaneenschakeling van klimmen en afdalingen wat op een gegeven moment toch flink in de benen gaat zitten. Het eerste rondje gaat prima en ik krijg Ronald in het vizier. De tacx kleding valt goed op in het veld! Halverwege de tweede ronde schiet de kramp lichtjes in mijn bovenbenen, waardoor ik mijn tempo iets moet reduceren. Gelukkig gaat dat goed en kan ik de laatste kilometers lekker uitrijden. Bij de finish staan René en Ronald te wachten op Richard (die door zijn inschuif actie bij de start natuurlijk allang aan zijn derde ronde bezig was, maar dat wisten wij nog niet) en zijn na wat bananen en sportdrank samen aan de derde ronde begonnen. Voor René een heel nieuwe ervaring om als “toerder” een marathon te rijden, maar het is natuurlijk al heel prettig om hier überhaupt weer te kunnen rijden! Ondertussen komt Roderick over de finish, na een toch wat teleurstellende tijd. Blijkt dat hij bij de start verkeerd gereden is en na een klein half uur weer bij de start uit kwam! Dat verklaart een hoop…

Al met al was het een heerlijke dag, met een super parcours, erg fijne sfeer en heerlijk zonnig en warm voorjaarsweer. Zo mag het begin van het seizoen altijd wel zijn. Volgend jaar proberen om weer op tijd te zijn voor de inschrijving! 

70 km

166 Sven Timmer 3:48:46 

247 Roderick Zwijns 4:18:24 

105 km

139 Richard Schouten 5:22:12

259 René Buitenhek 6:20:06

??? Ronald Geleynse (reed onder andere naam)

??? Franck Zandvliet 2 rondjes

Verslag: Sven

 

 

 

 

U bevindt zich hier: Mountainbikers Nieuws AIA Hel van Groesbeek