Transhoek 2015

Wat is de Transhoek, niet iedereen weet het dus nog even een uitleg. Het is een duo estafette die gereden wordt op het MTB parcours in Bergschenhoek. Je maakt een team van 2 man of vrouw en dan zo snel mogelijk 14 ronden rijden, ieder 7 wel zo eerlijk. Klinkt makkelijk. Nou ja het rondje in Bergschenhoek ken ik niet dus dat moet nog blijken. Van onze club waren er 2,5 teams in geschreven. Het dames team bestaande uit Ranhilde en Sytske, Richard reed met Steven en Sven vormde met mij een team.

Lees meer: Transhoek 2015

24 uur in het ritme

Als het op dinsdagavond na de training aan de bar sterke-verhalentijd wordt, komt hij altijd wel ter

sprake: de 24 uurs race van Gulbergen. Aan dat legendarische evenement wilde ik ook wel eens mee doen. Dus toen er in het voorjaar plannen kwamen om naast het sportteam ook met een funteam mee te doen, was ik er als de kippen bij. Ik hoefde mijn naam alleen maar op een lijst te zetten en Sven regelde de rest, perfect!

Lees meer: 24 uur in het ritme

Chouffe Marathon 2015

De naam La Chouffe zal bij velen een belletje doen rinkelen. Het is immers een van de favoriete bieren van velen, waaronder van vele Spartaan mountainbikers. Het dorp waar de brouwerij staat, Achouffe, is echter ook het startpunt van de Chouffe marathon. Net als het biertje is deze marathon niet te onderschatten! Met ons achten stonden we aan de start: Richard, Rene, Ronald, Anne, Ranhilde en Sven op de 90 km en Marc en Aliaksei op de 60 km. De voorbereiding was niet helemaal perfect, omdat Sven de pastasaus was vergeten en net te laat arriveerde om nog naar de supermarkt te kunnen. Dan maar snel wat eten in Achouffe....

Lees meer: Chouffe Marathon 2015

MTBcupZH

MTBcupZH van start!

De regionale mountainbike-competitie is jarenlang weggeweest van de agenda, maar wordt nu weer nieuw leven in geblazen.

  • Voor zowel jeugd als volwassenen, iedereen is welkom!
  • De wedstrijdjes zijn altijd lekker in de buurt!
  • Op leuke parcours!
  • Altijd voor het plezier!

Nog dit jaar 2015 zullen de eerste wedstrijdjes van de MTBcupZH worden verreden. Voor meer informatie bekijkt u www.MTBcupZH.nl

Weekend La Chouffe 2015

Met dit schitterende weer is de verleiding groot om op het strand te gaan liggen. Om jullie te zorgen dat jullie toch vooral veel blijven fietsen is hier nu de ideale motivator! Een weekend in de Belgische Ardennen met de Spartaan met daarin deelname aan La Chouffe. Dus aarzel niet en schrijf je snel in.

 

Wat, waar en wanneer?

We gaan 14 t/m 16 augustus een weekend naar Houffalize in Belgiƫ. Tijdens dit weekend doen we mee aan La Chouffe Marathon een wedstrijd/ toertocht welke op 15 augustus zal plaatsvinden. Je kan kiezen voor 60 of 90 km door de mooie Belgische Ardennen (http://www.chouffemarathon.com/rides-and-races/).

Lees meer: Weekend La Chouffe 2015

Uitslag wedstrijdje met WTOS

Na een succesvolle eerste editie in 2014 vond op dinsdag 21 april het tweede wedstrijdje tussen de mountainbikers van De Spartaan en WTOS plaats. Een uur lang reden maar liefst 24 deelnemers door het Elsenburgerbos, waar een mooi rondje was uitgezet dat alles van de deelnemers vroeg. Techniek, snelheid, doorzettingsvermogen, en waar nodig een beetje tactisch inzicht. Benieuwd naar de uitslag? Kijk gauw verder!

 

Lees meer: Uitslag wedstrijdje met WTOS

U bevindt zich hier: Mountainbikers Nieuws