Mountainbiken bij de Spartaan

Klimmen over boomwortels, omlaag door de rivier, ploegend door de modder, lekker hard over de rechte stukken, met snelheid door de bochten, met kracht over het strand en dwars door de zee. Lijkt het jou gaaf om met je fiets elk terrein door te kunnen? Bij De Spartaan train je op techniek, kracht en snelheid, ontmoet je mensen om samen mee te fietsen, idee├źn uit te wisselen en om je passie voor het fietsen te delen. De mountainbikeafdeling van De Spartaan bestaat uit een gezellige groep mannen en vrouwen. Recreatieve fietsers, wedstrijdrijders, iedereen voelt zich bij ons thuis. Mountainbiken bij De Spartaan kan op alle niveaus.

Naast het sportieve element is er ook veel ruimte voor gezelligheid. Na de training nog een drankje in het clubhuis, een terrasje tijdens een van de weekenden etc.

 

Elke dinsdag trainen we in het Elsenburgerbos, en in de weekenden organiseren we regelmatig leuke dagtrips, fietsweekenden of nemen we deel aan evenementen.

Weekendtrips

Een weekendtrip omvat 1 tot 3 overnachtingen in een huisje. Vaak in combinatie met een marathon, zoals de Bart Brentjens Challenge of de marathon van het Willingen Bike Festival.

 

Vragen of aanmelden voor een proeftraining?

Wil je een keer meetrainen om te kijken of mountainbiken iets voor jou is? Hartstikke leuk! Je kunt drie keer vrijblijvend mee fietsen. Als je daarna mee wil blijven trainen kun je lid worden. Let op! Stroom je later in het seizoen in, dan is het belangrijk dat je goed zelfstandig met de groep mee kunt komen. De trainers kijken tijdens de proeftraining of je voldoende conditie en technische vaardigheid hebt om goed mee te kunnen trainen.

Als je je wil aanmelden voor een proeftraining kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mountainbikewedstrijden en licenties

Je kunt meedoen aan mountainbike wedstrijden, zowel met als zonder wedstrijdlicentie.

Er zijn 3 soorten wedstrijden; regionaal, nationaal en internationaal. Hierover kun je meer terug vinden op de website van de KNWU.

Voor de meeste wedstrijden heb je geen licentie nodig. Als je regelmatig wedstrijden wilt rijden kan het voordelig zijn om een licentie aan te vragen. Je mag dan bijvoorbeeld vooraan starten, je rijdt vaak een langere wedstrijd en kan je meten met de echte toppers. Een licentie moet je zelf aanvragen nadat de Spartaan je heeft aangemeld bij de KNWU. Daarna krijg je van de KNWU een inlogcode en wachtwoord. Daarmee kun je je eigen licentie aanvragen. Hou rekening met een eventuele sportkeuring als je een licentie aanvraagt.

 

Websites met informatie over mountainbiken:

> www.knwu.nl (site van de KNWU voor wedstrijdinformatie)

> www.ntfu.nl (Nederlandse Toer Fiets Unie)

> www.mountainbike.nl (wedstrijdinformatie, forum en algemene informatie)

> www.bikesight.nl (wedstrijdkalender en nieuws)

> www.mtbkalender.nl (wedstrijdkalender, toertochten)

 

U bevindt zich hier: Mountainbikers Algemene Info