NK veldrijden in Eerde - Schijndel 23 januari 2016

christaMet de zon in het gezicht vertrokken we naar Schijndel voor het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor de jeugd. Rijdende naar het zuiden werd het allengs donkerder en mistig.

Het NK was gehuld in een grijze koude nevel. Maar bij aankomst klonk het Wilhelmus voor de prijsuitreiking voor Categorie 4. En toen werd duidelijk wat voor een geweldige ambiance er was. In de tent vloeide koffie en snert rijkelijk en ook de Vlaamse frietzakken waren niet aan te slepen. Ik kwam Diane Groen tegen met haar jongens. Thijmen had een goede wedstrijd en finishte 12e. Hij was blij!

Na het inrijden voor de hogere categorieën was het de beurt aan Sjoerd te Nijenhuis en Christa Nelck in categorie 5. Sjoerd had een ongelukkige start maar reed daarna goed door en werd 33e. Christa Nelck was fortuinlijker en kwam goed mee op haar eerste NK veldrijden. Zij eindigde net buiten de top 10 op een keurige 11e plaats.

Daarna was het even wachten voor de Spartaan tot Categorie 7 jongens. Vanaf de start reed Salvador Alvarado van Ahoy weg en werd niet meer ingehaald. Na één ronde lag hij al 15s seconden voor op de achtervolgers. Joris Buters had een goede start en dat gaf hoop. Maar al in de eerste ronde moest hij van de fiets; ketting eraf. Daarna maakte Joris een lange inhaalrace en finishte uiteindelijk als 33e.

Een mooie dag die we volgend jaar hopelijk in Appelscha meemaken.

joris1Sjoerd in actie

U bevindt zich hier: Jeugd Nieuws NK veldrijden in Eerde - Schijndel 23 januari 2016