Joris Buters wint de Internationale Kids-Tour in Berlijn 2016

Meer dan 10 verschillende nationaliteiten, 33 ploegen en 132 deelnemers streden van 19-21 Augustus in Berlijn in de categorie U15 om de bloemen en de eer. De Nederlandse jongens-ploeg, met Salvador Alvarado (Ahoy), Koert van Oosten (GRC Excelsior), Boris Romers (PRC Delta) en Joris Buters van RWV de Spartaan, was uiteindelijk de sterkste en won ook de ploegentijdrit vòòr Denemarken en Duitsland.IMG 4454

 

Lees meer: Joris Buters wint de Internationale Kids-Tour in Berlijn 2016

Op Youtube

Op Youtube staan al verschillende filmpjes van de 3e Rijswijkse jeugdmeerdaagse. Kijk ook hier.

Film3

NK veldrijden in Eerde - Schijndel 23 januari 2016

christaMet de zon in het gezicht vertrokken we naar Schijndel voor het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor de jeugd. Rijdende naar het zuiden werd het allengs donkerder en mistig.

Het NK was gehuld in een grijze koude nevel. Maar bij aankomst klonk het Wilhelmus voor de prijsuitreiking voor Categorie 4. En toen werd duidelijk wat voor een geweldige ambiance er was. In de tent vloeide koffie en snert rijkelijk en ook de Vlaamse frietzakken waren niet aan te slepen. Ik kwam Diane Groen tegen met haar jongens. Thijmen had een goede wedstrijd en finishte 12e. Hij was blij!

Na het inrijden voor de hogere categorieën was het de beurt aan Sjoerd te Nijenhuis en Christa Nelck in categorie 5. Sjoerd had een ongelukkige start maar reed daarna goed door en werd 33e. Christa Nelck was fortuinlijker en kwam goed mee op haar eerste NK veldrijden. Zij eindigde net buiten de top 10 op een keurige 11e plaats.

Daarna was het even wachten voor de Spartaan tot Categorie 7 jongens. Vanaf de start reed Salvador Alvarado van Ahoy weg en werd niet meer ingehaald. Na één ronde lag hij al 15s seconden voor op de achtervolgers. Joris Buters had een goede start en dat gaf hoop. Maar al in de eerste ronde moest hij van de fiets; ketting eraf. Daarna maakte Joris een lange inhaalrace en finishte uiteindelijk als 33e.

Een mooie dag die we volgend jaar hopelijk in Appelscha meemaken.

joris1Sjoerd in actie

Veiligheid

Vertrouwenscontactpersoon bij ongewenst gedrag

Helaas komen een sporter, en ook een sportbegeleider, wel eens in een situatie die als sexueel intimiderend kan worden ervaren. Het komt overal voor: op school, in de disco en dus mogelijkerwijs ook binnen een wielervereniging. Als je er mee te maken krijgt, is het belangrijk te weten waar je terecht kunt voor hulp, ondersteuning of simpelweg een advies of luisterend oor.

We zoeken nog een vertrouwenscontactpersoon binnen onze club. Liefst iemand die (op het werk) al vertrouwenspersoon is. Daarnaast mag de vertrouwenspersoon geen zitting hebben in een (afdelings)bestuur. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Jelle van der Neut via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer: Veiligheid

Mooie overwinning van Biko in Zuid-Beijerland.

Tijdens een harde koers die vanaf ronde 1 al werd gekenmerkt door demarrages wist Biko aan te haken bij de beslissende ontsnapping. Eerst reed hij een gat dicht naar twee man die vooruit gesprongen waren. Peloton kwam in laatste ronde terug en op 30 meter ging hij nogmaals, de andere werden teruggepakt Biko hield 30 meter over, hij hield die 30 meter vast een ronde lang. En er werd serieus op hem gejaagd. Het resultaat na een wedstrijd lang hard werken, een mooie overwinning en een mooi podium. Aanvallen loont dus wel degelijk!!!

Lees meer: Mooie overwinning van Biko in Zuid-Beijerland.

NK MTB Jeugd 2015

NK MTB Jeugd 2015

Op zaterdag 13 juni werd in Arkel het Nederlands Kampioenschap mountainbiken voor de jeugd verreden. Een bijzonder evenement, hier worden immers de truien verdeeld. De Spartaan werd vertegenwoordigd door een enthousiaste groep van kinderen, ouders en trainers. Een impressie van deze bijzondere dag.

Lees meer: NK MTB Jeugd 2015

Familieweekend MTB-jeugd 2015

Kampeer weekend MTB-jeugdTijdens het eerste weekend van juni vond het jaarlijkse kampeerweekend van de MTB-jeugd plaats. Na Burgh Haamstede en Balkbrug was dit jaar Groesbeek dè bestemming voor vele Spartanen.

Lees meer: Familieweekend MTB-jeugd 2015

U bevindt zich hier: Jeugd Nieuws