Nieuws CT-team

 Nieuws van het Cyclingteam 2.0

   
Seizoensupdate Cyclingteam seizoen 2014/2015  22 januari 2015 

Het is half januari (geweest) en dat betekent einde van de algemene voorbereidingsperiode en start van de specifieke voorbereidingsperiode. Daarmee breekt, zoals jullie is uitgelegd, een meer serieuzere periode aan waarbij we echt “aan de bak” moeten. We willen van de gelegenheid gebruik maken om even kort terug te blikken en een fase vooruit te kijken.

Wat ging er goed de afgelopen periode?

 

- We hebben redelijk weer gehad en daardoor weinig trainingen af moeten zeggen.

- De opkomst was redelijk, maar kan natuurlijk een stuk beter.

- Splitsing van A en B zorgt dat er geen renners meer 'aan het elastiek zitten' bij de A.

- Prima ondersteuning van Frans Jan en Edwin (wordt zeer gewaardeerd; dank daarvoor)

Wat kan er beter?

- Nakomen van de basisafspraken (kom op tijd, zeg tijdig af en met redenen omkleed, bandjes mee etc.). Er wordt nog steeds te gemakkelijk afgezegd; aanwezigheid is moet de regel zijn, afwezig de uitzondering!

- We missen, mede door vorige aandachtspunt, bij vele nog steeds inzet en de wil en de interesse om ervoor te gaan.

- Valpartijen, zo ook minder pech voor de trainers (zowel Theo als Guido zitten in de ziekenboeg)

- Pro-activiteit, dus zelfstandig initiatieven tonen en alert reageren van de renners. We hebben nog steeds van lang niet iedereen licenties, doelstellingen (1op1 gesprek), hartslagzones etc. Daar mogen jullie ook zelf achteraan, je hoeft niet te wachten tot wij het initiatief nemen voor een afspraak.

Komende periode (specifieke voorbereiding):

- Intensiteit gaat omhoog, tijd (en snelheid) van de duurtraining gaat omhoog. Degene die afgelopen periode niet regelmatig getraind hebben (en dat zijn er nogal wat, je weet zelf of jij dat bent); als je er vanaf nu niet elke training bent haal je de achterstand niet meer in!

- Oudste jeugd: jullie specifieke voorbereiding is na maart mogelijk anders dan die voor de nwl/jun. Stem met Theo Groen af wat je wel en wat je niet moet blijven doen. Tot en met maart kunnen jullie in ieder geval meetrainen met het CT.

Trainingskamp (geldt alleen NWL/JUN) , jeugd heeft eigen kamp):

We hebben het plan opgevat om het (trainings)kamp (gezellig) en trainings(weekend) (training) dit jaar te splitsen, omdat er geen gunstige periode is om beide te combineren. Het eerste weekend van de voorjaarvakantie (21, 22, 23 februari) gaan we vanaf de Spartaan gericht trainen richting wedstrijdperiode. Let op: dit geldt dan ook weer voor de oudste jeugd!! We combineren dat met wat programmapuntjes op de Spartaan zelf. Wie is in de voorjaarsvakantie verhinderd?

We willen voorstellen om met het hele team gezamenlijk naar de European Junior Cyclingtour in Assen (27 juli - 1 aug.) te gaan waar we wielrennen en gezelligheid kunnen combineren. Wie kan en wil mee naar Assen? Omdat de oudste jeugd hier tot nu toe meestal met hun ouders naar toe gingen, laten we deze nu nog even buiten beschouwing, maar is eventueel inpasbaar.

Baanclinic:

Ook dit jaar willen we weer een baanclinic organiseren. Deze clinic zal (vrijwel zeker) onderdeel uitmaken van het trainingsweekend en plaatsvinden op maandag 23 februari (10.00-13.00) op de wielerbaan van Alkmaar. Baanhuur is voor rekening van de Spartaan. Huur van een baanfiets is voor eigen rekening (ca. €8,-) Ik hoor graag wie er NIET aanwezig kunnen zijn. Aan de ouders; wie kan er helpen met vervoer van en naar de baan?

Wedstrijden (Nieuwelingen en Junioren):

- Trainingswedstrijden bij Ahoy zijn 17 januari weer begonnen. Dit is voor jullie allemaal, dus de nieuwelingen en de junioren, het moment om aan je snelheid te gaan werken. Dit kan naast je normale trainingen en is niet i.p.v. duurtraining op zondag.

Beschouw deze zaterdag vanaf de eerste zaterdag in februari als vast onderdeel van je trainingsprogramma. We gaan er vanuit dat een ieder daar zelfstandig naar toe gaat en gaat rijden, maar je kan natuurlijk prima onderling afspraken maken. Voor de nieuwe leden van het CT; als je ergens over twijfelt (hoe werkt dit, kan ik dat wel, waar is het..), neem dan contact op met een van de trainers na een training. Verder dus zelf initiatief tonen; zie ook hiervoor het het punt over pro-actief opstellen.

Net als vorig jaar rijden bij Ahoy de A, B en C klasse hun eigen wedstrijd, tegelijk op hetzelfde parcours. De start is om 12.00u voor de A Klasse (Elite, beloften, amateurs, junioren) en 12.01u voor de B (Sportklasse, basisleden, nieuwelingen) en C (Dames) klasse

http://www.rwcahoy.nl/wegseizoen-start-met-trainingskoersen-op-zaterdag-bij-rwc-ahoy/

- Zondag 1 maart Haags Regio kampioenschap. Schrijf je nu in, let op! weer die pro-activiteit, (http://www.hsktrias.nl/activiteiten/haags-regio-kampioenschap/)

- Zaterdag 14 maart Omloop van Strijen voor de dames. Hannah, Bibian en Jitske, jullie hebben aangegeven te gaan rijden in Strijen.Schrijf je individueel in (http://www.swhw.nl/wedstrijd.html).

- Zondag 22 maart Koepelrace te Lierop als we hem toegewezen krijgen. 1e klassieker voor de nieuwelingen. Wie voelt zich sterk, wie wil hem rijden? Er kunnen er maar 3 mee!

- Zondag 5 april Clubkampioenschappen.

- Zaterdag 11 april Zuiderzee Ronde te Dronten als we hem toegewezen krijgen. Klassieker voor de nieuwelingen. Wie voelt zich sterk, wie wil hem rijden? Er kunnen er maar 3 mee!

Wie als begeleiding meegaat bij welke klassieker is nog niet bepaald.

- En natuurlijk vanaf start zomertijd ZAC en KNWU criteriums, ZoMoCo etc.

Wedstrijden Oudste Jeugd

Jullie hebben de hele maand maart voorjaarscompetitie. Dat zijn drie zondagen en 1 zaterdag. Op 15 maart is het bij de Spartaan

   
U bevindt zich hier: Jeugd CT team (Jun+Nwl) Nieuws Nieuws CT-team