Algemene info JEUGD (MTB)

Nieuwe jeugdleden kunnen lid worden na de proeftrainingen en hier online aanvragen/inschrijven!

De Spartaan
De Rijswijkse Wielren Vereniging De Spartaan heeft een van de grootste jeugdafdelingen in de regio. De Spartaan heeft de laatste jaren verschillende landskampioenen voortgebracht. Bij de Spartaan kun je wielrennen, veldrijden en mountainbiken. Jongens en meisjes rijden met elkaar. Je kunt aan alle takken van de wielersport deelnemen.
 

Leeftijden
Je mag als jeugdwielrenner wedstrijden rijden vanaf januari van het jaar dat je 8 jaar wordt. Trainen mag vanaf je 7de jaar. Er zijn zeven verschillende leeftijdscategorieën tot 1 januari van het jaar waarin je 15 jaar wordt. Daarna word je Nieuweling, twee jaar later Junior en ten slotte renner en misschien wel veteraan. We hebben nu zo'n 50 jeugdleden tussen de 7 en 14 jaar, verdeeld over vier groepen.

Wielrennen
Wielrennen of beter gezegd wegwielrennen doe je op een traditionele racefiets. Het lijkt vaak niet zo maar wielrennen is wel degelijk een teamsport. Je kunt recreatief fietsen (op het parcours en op de openbare weg) maar je kunt ook meedoen met officiële wedstrijden. Hiervoor heb je een wedstrijdlicentie nodig. Nieuwsgierig?

 

Veldrijden
Veldrijden wordt steeds populairder. De Spartaan heeft zelfs een verlicht  veldrijdparcours voor de deur. Veldrijden doen we hoofdzakelijk 's winters, op veldrijfietsen of op een mountainbike.

 


Mountainbiken (MTB)

Bij de Spartaan kun je recreatief of in wedstrijdverband mountainbiken.  De momenteel 20  jeugdleden trainen het hele jaar in het Elsenburgerbos en in de winter ook op het verlichte veldrijdparcours. Meer over MTB voor de jeugd leest u hier. U kunt ook even bellen met Fred Korevaar 06 43612048

Eigen parcours
Voor de deur van het clubhuis liggen twee parcoursen los van de openbare weg. Een wegparcours en een veldrijdparcours. Het wegparcours is zo'n 1,5 km lang, op te delen in een ronde van 1000 en van 500meter.
  Leenfietsen
Een wielrenfiets is best kostbaar. Als je nog niet weet of  wielrennen wel jouw sport is, kun je voor €50,- voor een half jaar een fiets bij ons huren. Aspirant MTB-leden mogen drie maal een fiets lenen. De fietsen moeten wel op de vereniging blijven.
Trainers en begeleiders
Bij de Spartaan zijn er gediplomeerde fietstrainers die training en les geven. Zo krijg je les in tactiek, behendigheid, schakelen, remmen, anticiperen etc. Ook handig voor op weg naar school. De trainers worden zo nodig bijgestaan door begeleiders.
Meld je aan voor 4 proeftrainingen via het Inschrijfformulier, of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 

Training(tijden)
Je hebt twee keer per week training.
Voor wegwielrennen:

- dinsdagavond en
- donderdagavond.

Voor de MTB:
- woensdagavond en
- zaterdagochtend.

De trainingstijden kunnen ‘s zomers en ‘s winters ietwat verschillen! Kijk voor een actueel overzicht bij de trainingstijden.

KledingShirt nieuw Tacx
Net als andere verenigingen heeft de Spartaan ook clubkleding. In 2014 een nieuw design. Je kunt tegen gereduceerde prijzen een basispakket aanschaffen. Daarnaast is tegen kostprijs onbeperkt kleding aan te schaffen. In wedstrijden ben je verplicht in de clubkleding te rijden. Klik hier voor verdere informatie clubkleding.
EEN HELM IS TIJDENS WEDSTRIJDEN, TRAININGEN EN TOCHTEN  VERPLICHT!!
 

 

 

Contributie
De contributie bedraagt ongeveer  € 75,- per jaar. Het hangt af van de opties waarvoor je kunt kiezen. Naast de contributie heb je ook een basislidmaatschap van de KNWU nodig (€7,00). In de tabel met de contributies vind je een actueel overzicht.

  Wedstrijden
Wil je in wedstrijdverband wielrennen dan moet je in clubkleding rijden. Voor KNWU wedstrijden heb je een licentie van de KNWU hebben (+ € 50,-) en een Mylaps chip. Voor interclubwedstrijden is dat niet nodig. De wedstrijden zijn vooral in de weekenden, zowel in de buurt als door het hele land.
Vrijwilligers
De Spartaan is een bloeiende vereniging met ruim 400 leden. Alle activiteiten worden verricht door vrijwilligers. Vooral bij de jeugd worden activiteiten met veel plezier door de ouders georganiseerd.
 
     
Clubhuis
Ons clubhuis is gevestigd aan de Lange Kleiweg 106, Rijswijk.

Het is nu nog een tijdelijk clubhuis achter de Hockeyclub totdat ons nieuwe clubhuis is gebouwd.

  Kennismaken en lid worden?
Lijkt je het leuk om bij de Spartaan te gaan fietsen? Kom dan eens kennismaken. De eerste vier weken kun je kosteloos kennismaken met de sport en de vereniging. Je mag meedoen met de trainingen. Als je nog geen fiets hebt, kun je er bij ons een lenen. In overleg met de trainer vraag je het definitieve lidmaatschap aan via
het online inschrijfformulier.
U bevindt zich hier: Jeugd Algemene Info